PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=729530}

American Crime Story: Sprawa O.J. Simpsona

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson
2016 -
7,8 38 tys. ocen
7,8 10 1 37604
8,3 26 krytyków
American Crime Story: Sprawa O.J. Simpsona
powrót do forum serialu American Crime Story: Sprawa O.J. Simpsona

5/10

ocenił(a) serial na 5

Po wczorajszym odcinku doszedłem do wniosku chociaż już ktoś może wcześniej było to widać w serialu . Ale ja przyznam się zrozumiałem to po 6 odcinku .W tym serialu nie chodzi o winie skazanego lub odwrotnie .Tu chodzi o walkę prawników z prokuratorem .Chociaż prokuratora chce udowodnić winne przed sądem obrońcy obalić to a tak naprawdę chodzi o żarcie się między sobą dokopywanie sobie . Dla samie serial jest przeciętny jest taki na pograniczu trochę nijaki . Początek trochę przypominał mi satyrę na temat wymiaru sprawiedliwości w Ameryce . I jeszcze jedna rzecz może już ściśle związana z moją opinią o serialu to brwi John Travolty nie wiem czy to miało śmieszne oryginalne dla mnie żenujące . Mnie dopiero wczorajszy odcinek trochę bardziej mnie zaciekawił ,Ale patrząc na całość serial jest średni .5/10

ocenił(a) serial na 9
kinoman1985

Wina skazanego jest bezwzględna. Siłą serialu jest wybitnie ukazany proces i jego kulisy, wielki kunszt obrońców wykorzystujących emocje ludzkie, cały "Dream Team" oraz ich pracę, fenoenalne aktorstwo oraz castingi ( 10 odc. pokazuje oryginalnych bohaterów ). Polecam wpisać w google Bob Shapiro przed wypisywaniem takich bredni - https://www.google.pl/search?q=Robert+Shapiro&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahU KEwjfhb2MvIDMAhWB7xQKHVw2DtwQ_AUIBygB&biw=1252&bih=602#imgrc=TG340wH9bBXYVM%3A Uwagi o nijakości szkoda komentować tak samo jak o satyrze wymiaru sprawiedliwości w USA, gdyż tam dzieją się rzeczy tak niewiarygodne, że ten wynik nie jest niczym wielkim.

PS: Może po prostu nie ten gatunek pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
kinoman1985

Serial oceniłam na mocne 7, jestem zadowolona z seansu. ACS świetnie pokazuje wyższość manipulacji, charyzmy i prawniczego aktorstwa nad rzetelnymi dowodami. I to, jak słabą strukturą jest ława przysięgłych, skrajnie obiektywną i podatną na wpływy. Jest tak jak piszesz, serial pokazuje walkę obrony z prokuraturą, bo tym właśnie jest proces. Kogo stać na "dream team", kto cieszy się (w większości) sympatią opinii publicznej wygrywa sprawę, nawet jeśli jego wina jest widoczna gołym okiem.

ocenił(a) serial na 7
depoz

subiektywną* ;) o jednym myślałam, drugie pisałam