Zacząłem oglądać AHS od sezonu 4, tydzień temu nadrobiłem sezon 3 i dziś zacząłem 2 i
zauważyłem że w 1 odcinku 2 sezonu, dziennikarkę zaczepia osoba która w sezonie 4 uznana jest
za dziwaka (wygląda jak te 2 dziewczynki z charakterystyczną twarzą). Akcja AHS4 jest w latach 50,
AHS2 w 60 i na początku sezonu 2 siostra zakonna mówi dziennikarce że ww upośledzona
dziewczyna zabiła (utopiła) dziecko swojej siostry. Czy to możliwe że jakoś te dwie sprawy się
łączą? Czy jest więcej takich nawiązań między sezonami czy coś?
Póki co, wątek Pepper jest to jedynym łączącym ze sobą poszczególne sezony. Domyślam się, że końcówka 4 sezonu wyjaśni w jaki sposób Pepper znalazła się w zakładzie psychiatrycznym.
A ja myślę, że to nie jest ta sama postać w scenariuszu, a po prostu wykorzystali wizerunek Pepper w 4 sezonie, bo narawdę jest freakowy.
Bardzo się zdziwie, jeśli będą ze sobą powiązane. :)
Mnie by bardziej zdziwiło, gdyby scenarzyści nie chcieli się wysilić by nadać nowej postaci nowego imienia :) Mogą być powiązane, może dzięki temu wyjaśni się jakiś wątek z wielu niewyjaśnionych w Asylum :)
Oj nie nazwałabym tego wysilaniem się. :) Mi akurat bardzo się podobają takie powiązania, czy to między serialami, czy to między sezonami AHS, jeśli takowe by były.
No i zakończenie poprzednich sezonów zostało tak skonstrułowane, że może dać polę do popisu scenarzystom. :)
Mam tu na myśli pierwszy sezon głównie. :)