PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=760154}
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20532
6,2 13 krytyków
American Horror Story: Roanoke
powrót do forum serialu American Horror Story: Roanoke

Jaka jest wasza lista ulubionych aktorów? Biorąc pod uwagę wszystkie sezony, w jakich grali.

Według mnie:
1. Jessica Lange, dla wielu niekwestionowana królowa AHS, znam osoby, które przestały oglądać serial po jej odejściu. Na początku miałam mieszane odczucia, w drugim sezonie ją polubiłam, ale w trzecim wygrała wszystko. The baddest witch in town, nic dodać, nic ująć.
2. Sarah Paulson - nie wiem, co napisać, po prostu ma w sobie coś takiego, że chce się ją oglądać
3. Kathy Bates - odkąd zobaczyłam ją w Misery, nie mogę wyjść z podziwu dla niej. Doskonale dobrane role.
4. Frances Conroy - widać, że zna się na swoim fachu, zawsze trzyma wysoki poziom
5. Lily Rabe - najbardziej podobała mi się w drugim sezonie. Jako Misty też nieźle wypadła. Na początku Roanoke pomyślałam, że strasznie ją skrzywdzili, dając jej taką rolę, ale chyba za wcześnie wyskoczyłam z oceną.
6. Angela Basset - ma ciekawe kreacje, badass type, zawsze ciężko mi się do niej odnieść, z jednej strony ją lubię, z drugiej nie, jest wielowymiarowa.
7. Zachary Quinto - początkowo wydawało mi się, że przez cały czas będzie sztywny i nijaki, ale pozytywnie mnie zaskoczył
8. Denis O'Hare - zwykle gra złych typków, ale to dobrze, niech gra, bo mu to wychodzi
9. Finn Wittrock - wydawało mi się, że jest młodszy, ma taką chłopięcą buźkę. Dandiego zagrał rewelacyjnie, pasuje do roli narcyzów.
10. Evan Peters - potrafi grać, byłby znacznie wyżej, ale ostatnio dostaje słabe role, najlepiej wypadł chyba w Hotelu

Zastanawiałam się nad Gagą, ale ostatecznie czegoś mi zabrakło.