PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90358
6,6 29 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Moim zdaniem serial stworzony w ciekawym klimacie. Niby trochę horror ale bardziej
psychologiczny. Mnóstwo ciekawych wątków. Świetny Tate. Póki co oglądałem tylko pierwszy
sezon. Jednakże co jest dla mnie drażniące w tym serialu to, że jest trochę nielogiczny. Niby duchy
nie mogą opuszczać domostwa. A jednak kochanica psychiatry hulała z nim po całymmmieście a
Violet jako duch przesiadywala z koleżanką w skateparku. Niby tylko osoby z darem mogły widzieć
duchy a jednak za sprzątaczka każdy facet się oglądał. Mnóstwo w serialu takich Nie logicznych
niuansów się znajduje, jeszcze sporo przykładów mógłbym tutaj się doszukac... Nie wiem z czego to
wynika. Ciekawa fabuła, niezła gra aktorska zwłaszcza Tate 'a. Fajny klimat a wszystko psują takie
drobne potknięcia. Mam nadzieje ze kolejne sezony pod tym względem są bardziej dopracowane.

ocenił(a) serial na 8
myst14

w serialu było powiedziane że duchy są widziane, tylko jeśli same tego chcą, więc to nie ci z darem mogli je zobaczyć, ale gdy duchy same się na to decydowały :)
polecam 2 serię, zupełnie inny nastrój, mi trudno powiedziec którą bardziej polubiłam chyba 1, bo bardzo lubie wątek nawiedzonego domu w filmach, serialach itp, aczkolwiek oba oceniłam na 8 :)

ocenił(a) serial na 6
magdunia1213

Ale i tak nie wyjaśnili dlaczego niektóre duchy wychodziły z domu pomimo tego że niby nie mogły jak inne.

ocenił(a) serial na 10
hipnotajzing

Z tego co pamiętam to chyba tylko w Halloween

ocenił(a) serial na 8
magdunia1213

Fakt faktem. Jednak wątek widzenia duchów jest nie do końca wyjaśniony. Medium przecież raz rzuciło tekst, że Violet ma dar, gdyż widzi duchy, że jest inna. Innym razem jest tekst, że duchy muszą chcieć być zauważone.No i końcówka moim zdaniem fajna ale pozostawia ogromny niedosyt. Ta historia, aż się prosi żeby ją dokończyć w stylu np OMENA, gdyż jak możemy się domyślać po ostatnim odcinku mały Michel jest antychrystem, zaś jego brat żyje. Ta historia prosi się o dokończenie. A z tego co się orientuje kolejne sezony to zupełnie inne historie. Jednak już się zabieram za nie :)

ocenił(a) serial na 6
myst14

Brat Michela nie żyje. Vivien mówiła, że myślała, że dziecko urodziło się martwe a Nora odpowiedziała jej, że oddychało jeszcze chwilę zanim umarło. Mam nadzieje, żę dobrze pamiętam :)

ocenił(a) serial na 8
myst14

Być może medium celowo wprowadziło Violet w błąd - bo babka wiedziała, ze Violet jest już martwa i nie chciała jej uświadamiać.

ocenił(a) serial na 9
Kasiarzyna_g

Wtedy jeszcze Violet żyła.

ocenił(a) serial na 6
myst14

Mnie osobiście bardzo denerwowało to, że pokojówka raz była młodą dziewczyną a raz starszą panią. Praktycznie wszystkie duchy pokazane były takie jak umarły, nie starsze, nie młodsze. Bliźniacy cały czas są zakrwawieni, Nora ma dziurę z tyłu głowy. W scenie kiedy Ben Harmon zaczyna widzieć ją jako starszą panią ona mówi coś w stylu ' nareszcie widzisz rzeczy takimi jakie są'. No właśnie niekoniecznie. Rozumiem, że nie zatrudnili by 20 letniej sex bomby i trzeba było to jakoś rozwiązać, no ale kurde. Czemu innym duchom też pokazuje się jako 60 latka?

karkxia

Moim zdaniem to chodzi o to że duch Moiry objawia się w różny sposób dlatego że puszczała się za młodu i to jest jej przekleństwo. Na tym polega jej śmierć że wszyscy przystojni męższczyźni którzy lubią sex widzą ją w ten sposób. Moim zdaniem dobry wątek.

ocenił(a) serial na 9
karkxia

a wg mnie to działało tak, że faceci widzieli ją jako młodą laskę, a kobiety jako starszą panią :-)

ocenił(a) serial na 7
myst14

" A jednak kochanica psychiatry hulała z nim po całymmmieście a
Violet jako duch przesiadywala z koleżanką w skateparku. "

Kiedy kochanica psychiatry hulała z nim po całym mieście po jej śmierci, bo sobie nie przypominam?

A Violet przesiadywała zkoleżanką w skateparku, to wtedy jeszcze przecież żyła... To od niej wtedy wzięła tabletki, które przedawkowała i zmarła.