Czy ktoś mi może powiedzieć jakim cudem drugi sezon ma lepszą ocenę niż pierwszy ?!
Drugi sezon oceniło tylko 3 000 osób, pierwszy ponad 13 000.. Więc można wnioskować, że drugi oceniano tylko subiektywnie..
mi się wydaje, że dlatego, że na początku nie było podziału na 2 osobne seriale, tylko na jeden i dużo osób zaniżyło swoją ocenę - sama tak zrobiłam, ponieważ drugi sezon jak dla mnie o wiele słabszy - a potem nie wchodzili już na AHS i po prostu tak zostało....
Po prostu sezon 2 jest lepszy od pierwszego. Mimo wszystko poziom niedorzeczności w pierwszym sezonie jest znacznie wyższy niż w drugim. Historia domu w pierwszym sezonie jest wielce nieprawdopodobna dzieje się tam tyle dziwnych i niedorzecznych abstrakcyjnych rzeczy, że ciężko uznać tę historię za prawdopodobną. W sezonie drugim mamy bardziej realny i namacalnyc świat. Jest dom wariatów z lat 60 XX wieku. Są seryjni mordercy, nazista. Nawet ufo jestem w stanie zaakceptować jako fan X-files. Oglądając sezon drugi ma się poczucie jakby to wszystko wydarzyło się na prawdę, ponieważ jakoś ciężko mi uwieżyć w kilkadziesiąt mordów w jednym domu.
Odbieram tą historię nieco osobiście bo mieszkam w pobliżu zakładu psychatrycznego w którym naziści i personel mordowali pacjentów. I pracownicy mówią, że dzieją się tam dzisiaj dziwne rzeczy. Dlatego właśnie bardziej mi emocjonalnie do sezonu 2.
No cóż, ja jednak uważam, że klimat pierwszego sezonu jest znacznie lepszy. Posiada o wiele więcej tajemniczości, jest świetna klimatyczna muzyka, i świetne postacie. Jak dla mnie odlot.
Drugi sezon... dużo krwi, monstrualnych stworzeń, i jak dla mnie mało intrygująca fabuła...
Co Ty robisz o 3 rano na filmwebie bo ja właśnie jestem po seansie drugiego sezonu ?
Jak dla mnie to nic dziwnego, że 2 sezon ma lepszą ocenę. Jest po prostu (jak dla mnie oczywiście) 100 razy lepszy. Więcej emocji, więcej mroku, napięcia, akcji, HORRORU. 1 sezon był jak dla mnie trochę banalny, niektóre odcinki strasznie wiały nudą, no i Tate x Violet jakoś mnie nie wciągnęło...