PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=623838}

Amerykańscy Bogowie

American Gods
2017 - 2021
7,4 21 tys. ocen
7,4 10 1 21433
7,1 7 krytyków
Amerykańscy Bogowie
powrót do forum serialu Amerykańscy Bogowie

Niestety wyjątkowa szmira, nawet gdyby w czołówce nie pojawiło się "Starz", serial jest zrealizowany w stylu "Spartacusa" czyli krew leje się komiksowo. Nie wiem na podstawie czego powstał serial, ale po pilocie nie wiem o co chodzi, oprócz tego że autor postanowił rozpocząć od razu kilka wątków fabularnych, z czego każdy kolejny jest bardziej nieforemny. Scena w barze z monetami to najlepszy przykład.
Dużo wizualnej formy, nie popartej spójnym scenariuszem przez co Cień po wyjściu z więzienia, trzy razy jest zupełnie kimś innym. Nie rozumiem jak grupa scenarzystów dysponując wielomilionowym budżetem, nie potrafi stworzyć spójnej fabuły?

użytkownik usunięty

obejrzałem właśnie...i nie wiem co oglądałem, dlatego oglądać dalej nie zamierzam:)

użytkownik usunięty

W finale szóstej serii, wszystko się wyjaśni ;)

ocenił(a) serial na 10

Widzisz, ja np. czytałam książkę, na podstawie której powstał ten serial, i stwierdzam, że serial zapowiada się świetnie. Tzn. dziś obejrzałam drugi odcinek i stwierdzam, że serial JEST świetny. A w książce też na początku nie było wiadomo o co chodzi, kim jest Wednesday, drugi odcinek tę kwestię rozwiewa. Akcja posuwa się jak w książce. Osobiście polecam zapoznanie się z drugim odcinkiem.

użytkownik usunięty
vigdis

skoro tak rozsądnie prawisz to może dam mu drugą szansę :)

ocenił(a) serial na 10

Po pierwszym odcinku sama pomyślałam, że gdybym nie znała książki, to nie wiedziałabym o co chodzi, groch z kapustą. Drugi odcinek coś niecoś rozjaśnia. Myślę, że warto dać mu szansę. Niby godzina, ale błyskawicznie leci, najwyżej się przekonasz, że Ci faktycznie nie siadł i zapomnisz.

użytkownik usunięty
vigdis

Właśnie skończyłem trzecią serię Boscha, a po takiej petardzie wszystko wydaje się słabe :)

ocenił(a) serial na 10
vigdis

Wiadomo kim jest o ile ktoś interesuje się nordyckimi bogami. :D

ocenił(a) serial na 7
KlakierPLNY

Czy ja wiem...akurat Wednesdaya trudno było rozgryźć. Choć nie wiem czy po dwóch odcinkach wiele było do rozgryzania :]

ocenił(a) serial na 10
BlakJoint

Gdzie tam. Początek z wikingami, wydłubywanie oka i środa, która jest nazywana dniem Odyna dały sporo tropów. :D

KlakierPLNY

Nie każdy wie że środa poświęcona jest Odynowi. Równie dobrze zamiast wstawki z wikingami mogli dać wstawkę z innymi bogami i bóstwami z książki np. przybycie Irlandczyków do ameryki.

ocenił(a) serial na 10
Nymeria_Sun

Nie rozpłacz się. Pogódź się z faktem, że są osoby ogarnięte w temacie i dla nich tożsamość Pana Środy była od razu wiadoma.

KlakierPLNY

Niby z jakiego powodu mam płakać? Brawo dla Ciebie skoro od pierwszych minut serialu rozpoznałeś Odyna i Lokiegio.
Czytasz mitologię nordycką czy fantastykę np: "Synowie boga"?