Ktoś zadaje pytanie, następna osoba odpowiada i zadaje kolejne pytanie. Co wy na to?
Ja zaczynam:
Na jakie schorzenie cierpi Megan?
parastezje.
Gdy żona Buda była w ciazy przyszla do gabinetu Megan i ta wykonała jej jakies badanie(badanie moze za duzo powiedziane, sprawdziła cos). Co to było?
Podczas sekcji Bud opowiadał o dolegliwościach żony i Megan poprosiła go by ją przyprowadził bo chce ją zbadać i okazało się że żona Buda ma cukrzycę.
Dlaczego Megan była wściekła na Kate? (chodzi o to co zrobiła Kate)
Lacey wini Megan za to ze nie byla obecna w jej zyciu, za duzo pracowala itp. Megan mowi o tym ze "za rzadko odwozila ją do kolezanek"
Dokąd i dlaczego Todd chciał wyjechać z Lacey?
Todd chciał wyjechać z Lacey do innego miasta (bardzo odległego od Filadelfii), ponieważ dostał tam bardzo dobrą ofertę pracy.
Jeżeli satysfakcjonuje cię ta odpowiedź to moje pytanie brzmi:
Za co Megan dostała nagrodę?
tak, o taka odp mi chodzilo :) do Californii mieli jechac.
Megan dostala nagrode za usługi publiczne.
w kim podkochiwała się córka Megan, Lacey?
Lacey podkochiwała się w chłopaku o imieniu Tyler, który grał w kapeli:)
Jak Megan poznała Aidana?
Matka Megan rozmawiała z nim w jej imieniu na portalu spolecznosciowym. Pozniej Aidan przyszedl do Megan do pracy, ta nie wiedziala o co chodzi, powiedziala ze to nie ona rozmawiala z nim przez internet. Zaproponowala jednak ze mimo wszystko moga się spotkac.
Dani spotykała się z Peterem. Jednak był jeszcze jeden facet który chciał się z nią spotykać. Kto to był?
Był to Ethan:)
Czego dotyczyła pierwsza sprawa Megan? (nie chodzi o sprawę z 1 odcinka)
o cholera, średnio pamiętam, ale wiem ze bylo jakieś przywołanie do tego. Kate i wszyscy mysleli ze Megan się pomyliła, że to była jej pierwsza sprawa wiec moglo sie to zdarzyc itd. ale niestety nie pamiętam o co dokladnie chodzilo :( moze ktos inny, o ile ktos zamierza przylaczyc sie do zabawy :D
pierwsza sprawa Megan to sprawa kobiety znalezionej nad wodą, prawniczka biorąca udział w sprawie o pogryzienie chłopca przez psa, podejrzanym był jej były chłopak który wyszedł z więzienia po odsiadce za zepchnięcie jej ze schodów i uszkodzenie ciała, przez upadek zmienił się jej tok myślenia i charakter, potem Megan wskazała na szefa kobiety z którym miała romans, na końcu okazało się że to jego żona zabiła poprzez dosypanie leku na który dziewczyna była uczulona, pamiętam że zginęła po upadku do wody i uderzeniu w głowę, to też odcinek w którym poznaje Buda i zaczynają się ich potyczki ; )
Mam nadzieje że się nie pomyliłam.
Facet z którym była Megan przed Aidanem - kim był i jak go poznała?
Pozdrawiam ; )
Derek Aims, agent FBI, poznali sie przy okazji jednej ze spraw nad którą pracowała Megan.
co Megan zrobiła na przyjęciu na które zaprosiła ją matka(to na ktore poszła z Peterem) ?
Podczas pozowania do zdjęcia Megan pociągnęła za włosy faceta którego podejrzewała o morderstwo kobiety, chciała zobaczyć jego szeroko otwarte oczy i zdiagnozowała jakąś chorobę na podstawie wyglądu tęczówek.
W jaki sposób Megan "wyciągnęła przyjazną rękę" do Buda? To był chyba 2 odcinek.
Bud miał rozprutą marynarkę i Megan dała mu nici i igłę, ale on powiedział że nie umie szyć, a Megan na to wzięła marynarkę i powiedziała że neurochirurgia jest jak szycie i ona ją zszyła:)
Co zrobił Ethan żeby poderwać Dani? (chodzi o to że czegoś się nauczył)
Jej rodzimego języka chyba hiszpańskiego.
Co Megan powiedziała na pierwszym spotkaniu z Budem i Sam po tym jak zbadała ciało kobiety na pomoście, zdanie komentujące pogłoski na jej temat.
"Nie wierzcie w to co o mnie słyszeliście, prawda jest znacznie gorsza"
Ile sióstr ma Peter?
Trzy siostry przybrane, sam jest adoptowany.
Co było powodem wykrwawienia się stewardessy podczas spotkania z żonatym facetem w opuszczonym domu na sprzedaż, winny był zakochany w niej chłopak.
Ugryzł ją wąż, nie pamiętam jaki dokładnie:)
W pierwszym odcinku Bud kazał wrócić Megan do poprzedniej pracy, a ona odpowiedziała że nie może bo...
"nie mogę, zabiłam kogoś" jakoś tak powiedziała
Co piła żona Buda podczas ciąży?
Bud mówił że sok pomarańczowy:), ale nie jestem pewna:)
Czym zajmował się Aiden?
Architekt krajobrazu, zwany ogrodnikiem ; )
Kiedy i w jakich okolicznościach poznajemy matkę Megan?
Jeżeli dobrze pamiętam to był to odcinek 6. Megan prowadziła sprawę Dafni Zimer, która była przyjaciółką jej matki. Kiedy pierwszy raz widzimy Joan Hunt, jest na korcie tenisowym i rozmawia przez telefon z Megan. (nie pamiętam żeby wcześniej występowała)
Jeżeli moja odpowiedź jest poprawna to moje pytanie brzmi:
W odcinku, w którym ginie panna młoda Megan mówi że zrozumiała że ślub z Todem to pomyłka kiedy....
"kiedy tylko stanęła przed ołtarzem" tak mi się wydaje
Co piła Lacey w kawiarni? Nie smakowało jej to za bardzo.
byla to chyba zielona herbata
gdy Megan z Toddem byli na rozmowie w szkole Lacey Megan obiecala ze porozmawia z Lace, da pouczenie lub karę. Tymczasem w restauracji dała córce prezent. Co to bylo?
Z tego co pamiętam nowa komórka albo obudowa do niej bo było tam coś o zniszczonej obudowie.
Co gotowała matka Megan po przegranej w wyborach?
powidla albo jakis dzem, pamietam ze mowila ze to praktycznie sam burbon ;)
co Megan dostala od Lace do swojego gabinetu ?
Megan dostała obrazek konia, który Lacey sama namalowała w pierwszym odcinku drugiego sezonu
Dlaczego matka Megan przegrała wybory?
nie wydała wyroku skazującego na matkę podejrzaną o zabicie syna, potem się okazało że kobieta zabiła chłopca przez co jej matka spowodowała mały wypadek i jej śmierć (tam jeszcze była ucieczka i dźwig)
kto przyjechał do miasta a z jego powodu do Petera zawitały siostry i poznały Megan ?
Do miasta przyjechała dawna miłość Petera i jego siostry przyjechały żeby mu o tym powiedzieć:)
Podczas jakiej sprawy Megan poznała żonę Buda?
to była chyba, naprawdę nie jestem pewna ale sprawa morderstwa policjanta tak mi się zdaję
chyba źle ale jeśli jakimś cudem jest ok, to - dlaczego opiekę nad Lacey dostała Todd, co powiedział sąd ?
chyba dlatego ze matka pracująca po 14 godzin na dobę nie jest dobrą matką. podczas gdy ojciec pracuje tyle samo jest to oznaką dbania o byt rodziny. ale tez nie wiem czy o to chodzilo?
jesli tak: co kupiła sobie Lacey gdy Megan dala jej swoja karte kredytową w razie naglej potrzeby? (pozniej Megan zwracala to do sklepu)
Beret chyba siwy, kupiła go w sklepie w którym kupowała Megan.
Jaki napis widnieje nad wejściem do kostnicy ?
napis jest po łacinie i brzmi tak: Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
(w tłumaczeniu chyba to jest miejsce gdzie zmarli cieszą się że uczą żywych, cos w ten desen)
kto zastąpił Kate na stanowisku szefa medycyny sądowej?
Curtis ale po wpadce Megan wziął winę na siebie i znów rządzi Kate.
Jakie były dwie pierwsze sprawy Kate mówi o tym pomagając Megan znaleźć porywacza małego chłopca.
Pierwsza dotyczyła matki której córka zaginęła, druga jej córki
Megan prowadziła sprawę Eleny Rossas. Co łączyło Megan z tą sprawą?
odpowiadam na ostatnie pytanie, ale tak od nowa bedzie wygodniej troche :D
podczas autopsji Megan zauwazyla ze Elena Rossas byla jej pacjentką, wykonywala jej kilka lat wczesniej operację neurochirurgiczną.
to moze z tego samego odcinka: Megan miala miec wtedy wolne ale mimo wszystko pojawiła się w pracy. dlaczego?
Megan mówi; ''Tyle miałam zaplanowane. Nowa książka, stare wino i cuchnący ser. Chyba jest za mało ludzi, żona dr.Mathessona urodziła. Nie wiedziałam że jest żonaty"
W pierwszym odcinku drugiego sezonu Lacey była chora i ktoś ją odebrał ze szkoły. Kto to był i dlaczego.?
Lace zostala odebrana przez Kate. Stało się tak dlatego ze Megan rano wpadł telefon do kałuży i Ethan go "odratowywał" i w tym czasie nie było z nią kontaktu, wiec nie dowiedziala sie od razu o chorobie corki. Todd nie mogl jej odebrac, wiec poprosil o to swoja dziewczyne.
jakiej operacji chciala się poddac Lacey?
Chciała poprawić swój nos
Lacey widziała coś u Kate i chciała żeby Megan kupiła jej to samo. Co to było?
to były buty na szpilce, calkowicie nieadekwatne do wieku Lacey ;)
to jak już mowimy o zachciankach Lace, jak córka Megan zmienila swoja fryzure?
Pierw były chyba pasemka potem pofarbowanie, jakoś tak, Lacey postanowiła wtedy że trzeba iść do fryzjera Megan.
Jak Megan odpowiedziała na pytanie Ethana "jak poznać płeć dziecka żony Buda" ?
to już było ; )
uczył się Hiszpańskiego
Co zawierał pukiel włosów z medalionu zabójczyni Dafni Zimmer (nie wiem jak to napisać) ?
Arszenik, cyjanowodór i coś jeszcze ale nie pamiętam co:)
Dlaczego Lacey myślała że Megan i Todd do siebie wrócili?
dlatego ze Todd ciągle gdzies wychodził i wykonywał połaczenia do biura Megan.
dlaczego Lacey pojawiła się kiedys w pracy Megan z kamerą?
robiła prezentacje na WOS o pracy jednego ze swoich rodziców, wybrała prace Megan
Tekst Megan do Petera i jego "odznace", pamiętacie ?
"masz taką wielką odznakę", na co Peter powiedzial zeby mowila czesciej takim tonem ;)
gdy Derek wszedl do Megan do pracy by oddac jej dowody powiedział pewną łacińską sentencję. jak ona brzmiała? (wystarczy tłumaczenie, bez oryginalu ;)
Sine poena nulla Lex - Bez kary nie ma prawa :)
W jednym z odcinków drugiego sezonu Ethan zastępował Petera jako śledczego. Gdy wraz z Megan dotarli na miejsce zbrodni Megan kazała mu coś zrobić żeby spojrzał na nie w zupełnie innym świetle. Co to było?