PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10019207}

Angielka

The English
2022
7,6 4,6 tys. ocen
7,6 10 1 4606
8,3 6 krytyków
Angielka
powrót do forum serialu Angielka

Całkiem ciekawy jednak mam wrażenie, że trzeba by drugi raz oglądnąć, żeby wszystko do kupy poskładać ale dla mnie był momentami przynudnawy.

Nie do końca wyłapałem 2 rzeczy:
- kiedy Melmont zrobił dziecko Kornelii? Najpierw jest scena pierwszego spotkania kiedy prosi o pieniądze na uwolnienie Thomasa i nie ma tu żadnej sugestii, żeby mieli mieć jakiś romans ani żeby ją zgwałcił. Zwłaszcza, że przez 6 odcinków pokazane jest jak rodzi się uczucie z Elim, a tu w pół sceny puściła się z jakimś wąsatym rzeźnikiem. Albo coś mi umknęło albo to lipa w fabule.
- za co Thomasa wywalili z wojska? Jest scena gdzie pokazuje szeryfowi wypalony znak TT na ręce taki sam jak 3 żołnierzy którzy dokonali masakry. Ale przecież on już wtedy nie był w wojsku i chcial temu zapobiec a i jeszcze wcześniej bronił żony tego zabitego wodzą.

ocenił(a) serial na 8
Maciek_81_fw

Melmont ją zgwałcił na drugim spotkaniu (gdy czytała list) i ukradł pieniądze przeznaczone na wykupienie Thomasa. A z wojskiem, to też nie wiem - to był znak za dezercję.

Maciek_81_fw

1.Melmont zgwałcił Kornelię 15 lat przed początkiem serialu, sceny w odcinku 4 są oczywiście generalnie prequelem. Były dwa spotkania - na pierwszym ją oszukał, na drugim miał odebrać pieniądze, ale list od Thomasa do zdemaskował (niestety była na tyle nierozważna by wytknąć mu to w twarz na osobności zamiast od razu zaprosić jakąś policję czy coś).

Więc to wszystko stało się dawno temu.

2. Za nic. Thomas nigdy nie był w wojsku.
Znak TT to jego znak jako hodowcy bydła którym naznaczał bydło. Wraz z uchwytem trzymającym literki T - wychodziło coś jak DD - Dishonorably Discharged - wywalonych z wojska morderców nie naznaczono, więc gdy zgłosili się do niego do pracy to zgodził się gdy dali się naznaczyć. Szeryf zauważył, że nie jest to normalne DD jak w znamieniu wojskowym - tylko jego TT.

A skąd on miał znak - sam go sobie zrobił, bo uważał się za współwinnego masakry.