PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139841}

Animaniacy

Animaniacs
1993 - 1998
7,1 4,5 tys. ocen
7,1 10 1 4541
7,9 12 krytyków
Animaniacy
powrót do forum serialu Animaniacy

To i Przygody Animków zawsze już będzie mi się kojarzyło z Canał +. Pamiętam, jak na kilka godz. kanał + nadawał normalnie pasmo z kreskówki a przed/po Łapu Capu, a potem znowu był czymś nieosiągalnym.. ;D
Strasznie miłe wspomnienia z tym serialem oczywiście wiążą się jeszcze z Bajkowym Kinem.. ahhh. Fajnie by było to znowu zobaczyć w wersji z dubbingiem.

pewupe

Ja to oglądałem na RTL 7, chyba jak miałem 4 latka, albo i mniej, chyba jedna z pierwszych bajek jakie oglądałem, wiem że czasami były tam jakieś głupie rzeczy o ile dobrze pamiętam, ale kiedyś nie było jakiś ograniczeń wiekowych. ( ja oglądałem to kiedyś po niemiecki, jak i inne bajki które leciały na tym kanale :p )

ocenił(a) serial na 9
Grabka23

cóż ... ja mam nieco inne wspomnienia :)
pamiętam jak ta bajka i jeszcze chyba Tom i Jerry , zwariowane melodie i Różowa Pantera (było tego więcej ale więcej nie pamiętam )
leciało na TVN bodajże - tak po południu . Byłam jeszcze bardzo mała 4/5 latek chyba ale jeszcze pamiętam jak mnie mama wołała na bajki :D i jak nasz młody sąsiad puszczał głośno muzykę za ścianą właśnie o tej samej porze - to mama stukała w ścianę żeby przyciszył XD takie wspominki z dzieciństwa :)
Animaniaków teraz skojarzyłam dzięki wątkowi o wierzy ciśnień ;) bo coś mi siedziało w głowie że była jakaś bajka i akcja się działa w wytwórni filmowej i że to były takie stworki co nie mogli sobie z nimi dać rady i je zamykali w wierzy ciśnień :)
a teraz odnalazłam je dzięki recenzjom Nostalgii Critica na Youtube XD

jeśli chodzi o Przygody Animków to nie oglądałam ich chyba nigdy z polskim dubbingiem w tv - przynajmniej nie przypominam sobie a szkoda

ocenił(a) serial na 8
Lady_Brittany

Niestety, TVN zamiast puścić porządne seriale animowane, puszcza jakieś badziewia typu "Julia" czy inny tasiemiec.

ocenił(a) serial na 10
pewupe

Tak, to racja. Stare "Bajkowe Kino", z którego pamiętam również "Delfy", "Pinokio", "Łebski Harry", "Inspektor Gadżet", "Conan awanturnik" i " Puchar ZOO" (z charakterystycznym tekstem na koniec "komentował Jan Wężyk"). A kojarzy ktoś może w którym odcinku "Animaniaków" leci krótka piosenka (śpiewa Wakko albo Yakko): "Z drzewa mego szwagra teść / babki z ciotką nie mógł znieść" ?

ocenił(a) serial na 10
underground73

To z odcinka "Yakko królem" :)

ocenił(a) serial na 10
ser_plesniowy

Dzięki. Już znalazłem wcześniej, ale i tak tylko po angielsku :-)