Hej czy ktoś może napisać jaki był finał Anioła Ciemności? Interesuje mnie czy Anioł będzie z Buffy.
Zakończenie Anioła ciemności nie jest do konca jasne.
Gdyż Anioł wraz ze Spike i innymi bohaterami serialu staje do ostatecznej walki nie wiadomo kto przezył. .
Nie Buffy nie bedzie z Aniołem zrywają ze soba w 3 sezonie BTVS nie są juz para ale spotykaja sie od czasu do czasu.
Anioł pojawia sie w kilku odcinkach BTVS by wesprzeć ją w trudnych chwilach np śmierć matki oraz w 2 ostatnich odcinkach 7serii gdzie Buffy opowiada mu jaką anegdote o masie ciasteczkowej i wyraza nadzieje że może kiedyś w przyszłości będa razem
W serialu Anioł Ciemności wspomniane jest, że Buffy po zniszczeniu Sunnyday mieszka w Rzymie i spotyka się podobno z Nieśmiertelnym
(zaciekłym wrogiem Spike i Anioła.)
A ich dalsze losy można poznać z komiksów tworzonych jako 8 seria Buffy i 6 seria Angela. tzn. "BtVS season eight", "Angel. After Fall" oraz "Spike.After fall." Wszystkie są uważane za kanoniczne (czyli gdyby kręcili dalej to tak by to wyglądało). Tam ostatecznie Buffy spotyka i Anegla i Spika (po baaardzo długim czasie nie widzenia ich), ale na razie nie wyklarowało się czy twórcy pójdą w stronę Bangel czy Spuffy. Może coś się wyjaśni w 9 sezonie komiksu o Buffy. Polecam.
Moim zdaniem nie wyjaśni się w sezonie 9 Buffy bo ma być sezon 10 i podobno twórcy mają w planach sezon 11. Ja obstawiam że twórcy do końca będą trzymali trójkąt Buffy/Angel/Spike żeby jak najlepiej sprzedać komiksy i dopiero na końcu dostaniemy odpowiedź.
Jeśli chodzi o komiksy Angela ostatnio Scott Allie z Dark Horse (firma do której przechodzą komiksy Angela i która wydaje komiks Buffy ) potwierdził że wszystkie komiksy Angela firmy IDW są kanoniczne nie tylko After The Fall czyli od 1 do 17 i Spike After the Fall.
Z sezonem 9 Buffy ma być wydawany również komiks Angel and Faith (czyli nowe komiksy Angela tylko będzie on je dzielił z Faith).
Ja po przeczytaniu sezonu 8 nie wiem czy bym go i resztę komiksów Buffy polecała fanom Angela (szczególnie jeśli nie są Bangel). Polecam natomiast jego komiksy, zwłaszcza After The Fall moim zdaniem są bardzo dobre :)