PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809336}

Another Life

2019 - 2021
4,7 5,0 tys. ocen
4,7 10 1 5046
Another Life
powrót do forum serialu Another Life

Uwielbiam fantastykę naukową i w pierwszym odcinku pomyślałem, że może coś ciekawego. Niestety, ale zgadzam się w większości z długimi recenzjami napisanymi przez facebooktosyf i Robson_3. Może nie czepiałbym się szczegółów, bo inne filmy i seriale poddane głębokiej analizie też by poległy w wielu kwestiach. Ale faktycznie myślę, że wiele mądrych dzieci lepiej pokierowałoby misją. Gdyby poprawić "co nieco" ten film, może by obronił się i nie wiem po co autor wepchał tu tyle erotyzmu. Oglądając chyba 8 odcinek miałem wrażenie, że oglądam film erotyczny, a nie s-f.
Ja rozumiem, że dzisiaj za wszelką cenę chcą wykazać się poprawnością i w każdym filmie musi być jakiś czarny, jakieś homo, nawet jakiś "trójkąt" znalazł się. No jeszcze jakiejś zakonnicy czy księdza zabrakło. Tyle, że jak chciałby obejrzeć tego typu film to znalazłbym o odpowiednim tytule. No chyba, że Another Life to chodzi o te dziecko, co jej zrobiło tych dwóch (homo niewiadomo). No i jeszcze dylemat - usunąć czy nie.
Cóż? Dałem 3 gwiazdki, bo lubię s-f i sam pomysł kontaktu i lot w przestrzeni były ciekawe. Statek trochę zmałpowany z Pasażerów.