Another Life
powrót do forum 1 sezonu

Specjalista od kina nie jest, tym bardziej nie od oceny gry aktorskiej ale oglądając masę filmów sf i będąc wielbicielem tego nurtów nie mogę czytać tak kiepskich opini, które rujnują temu serialowi ocenę! Fakt, że aktorów nie dobrali najlepiej, baaaa niektórych sam bym wyrzucił/wymienił ale film oglądam dla fabuły, dla opowieści, dla rozwinięcia wyobraźni... Po przebojowym The Expanse czuje w Another Life niedosyt ale mimo kiepskiej gry aktorskiej opowieść sama w sobie jest rewelacyjna! Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu i całe szczęście, że został zapowiedziany... Czasami kiepska fabułę ratują świetni aktorzy... Tu jest odwrotnie... Aktorzy kiepscy ale kostiumy, scenografia, opowieść... To wszystko ratuje samo siebie. Ale po ocenach wielu filmweb-owców widzę, że niektórzy nie potrafią użyć wyobraźni do czegoś bardziej konstruktywnego niż krytyka... Nie ma w tym filmie tylu zagadanień z fizyki co przy Interstellar ale nie jest to pierwszorzędna produkcja Netflixa, nie stał za nią Kip Thorne, pewne "niedogodności" można wybaczyć jeśli się chce... Ogólna ocena światowa to 79%/100%. Polska ocena wypada poniżej 50%... Jak widać mamy samych "znafców" kina sf... Wg. Których nie powinno łączyć się tego z fantasy... Co kraj to obyczaj. Ja z mojej strony serial polecam każdemu kto choć trochę interesuje się tematyką obcych cywilizacji, kosmosu z grubsza i mam nadzieję, że w kolejnych sezonach wyjaśnia powstanie SALVARI i PILGRIMA.

ocenił(a) serial na 10
Dariusz_Waleka

Masz rację i jako fan sf jestem po twojej stronie czekam na kolejne sezony

ocenił(a) serial na 3
Dariusz_Waleka

Nie chodzi o "tematykę obcych cywilizacji", tylko sposób nakręcenia tego serialu. Jeśli naprawdę jesteś wielbicielem gatunku s/f i widziałeś "masę" tego typu filmów, to chyba jesteś w stanie zobaczyć jaki to fabularny shit. Choćby w porównaniu z klasyką, z której Another Life garściami (choć niestety nieudolnie) czerpie.

ocenił(a) serial na 1
Dariusz_Waleka

Rozumiem, że serial może Ci się w jakiś sposób podobać i ok. Twój wybór i Twoja sprawa, ale 10 gwiazdek? Serio? Nie ma na tej planecie człowieka, który dałby temu czemuś 10 gwiazdek, bo po prostu się nie da. Tak wiec jesteś zwykłym trollem, który dla beki dodał ten komentarz i nikt nie uwierzy, że jest on napisany na poważnie. Pozdrawiam!

Dariusz_Waleka

Jestem po pierwszym odcinku, zaczynam drugi właśnie scenografia i ogólny zarys scenariusza zachęcają mnie do drugiego. Ale Kretyńskie zachowania bohaterów takie jak:
- podjęłam decyzję o spaniu przez 7 miesięcy, powiem córce że niedługo wracam
- Stoi wielka wieża, niewiadomo co robi, z czego jest i dlaczego tu jest, ale kij, bombardujmy ją decybelami, zobaczymy co się stanie YOLO
- Kapitan mająca gdzieś zdanie wszystkich na statku, nie tłumaczy swoich decyzji tylko każe wykonać polecenie chwilę później jest oceniona jako słaba, miękka...
- Zaczyna się kończyć tlen, jeden bohater już pada z braku tlenu, a na pytanie o to na ile go wystarczy komputer odpowiada 5h
Odcinki mają 45 minut, wychodzi mi ze średnio co 15 minut ma miejsce coś, co nie ma sensu ( i nawet nie zostało umotywowanie w uniwersum)