PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629106}
7,6 8,2 tys. ocen
7,6 10 1 8234
Another
powrót do forum serialu Another

Rewelka

ocenił(a) serial na 10

Po pierwszym odcinku anima zapowiada sie rewelacyjnie polecam gorąco !!!!

ocenił(a) serial na 7
_Akira_

Osobiście nie widzę w tym nic rewelacyjnego, bo przez cały pierwszy odcinek nie widziałam nic oryginalnego. Miałam wrażenie, że oglądam anime, w którym połączyli Higurashi i Shiki. Jeśli 2. odcinek tez taki będzie to serii stanowczo podziękuję.

użytkownik usunięty
Keesha

Prędzej przypomina horror ,,Oszukać przeznaczenie''.

ocenił(a) serial na 10
Keesha

No i jak? podziękowałaś stanowczo? ;)

ocenił(a) serial na 7
czaker74

Nie, miło się zabijali :) Choć bynajmniej nie spełniło moich oczekiwań. I mogło więcej osób umrzeć. Na przykład wszyscy.

ocenił(a) serial na 10
Keesha

yyyyy....... straszna dziewucha z Ciebie :)) Jak się Lublin zacznie wyludniac, będziesz pierwszą podejrzaną :)) powinnaś zmienic nick na Lady Makbet :)

ocenił(a) serial na 7
czaker74

Ej, za kogo Ty mnie bierzesz... Wyludniać to się zacznie jak już jakieś miasteczko na drugim końcu Polski, żeby nie było podejrzeń:) I Lady Makbet w sumie nie miała krwiożerczych zapędów niestety - wtedy zapewne dramat byłby jeszcze ciekawszy ;)

ocenił(a) serial na 10
Keesha

Taaa..... Lady Makbet to bardzo optymistyczna i inspirująca postac :)) ale jak nie chcesz, to może "krwawa maryśka"? też miła osoba ;)
A gdzie jest drugi koniec Polski? a pierwszy? w każdym razie będę czujny.....

ocenił(a) serial na 9
_Akira_

mi tam anime się podoba<już jest 9odcinek> i tylko szkoda, że anime ma 12 odcinków. Może zrobią drugą serie ^^

ocenił(a) serial na 9
Raiton

Wątpię co do drugiej serii, ale Anime zarąbiste ^^... ta sieczka <3

ocenił(a) serial na 9
zuza75_95

no tą sieczkę to trochę dziwnie zrobili, przez prawie całą serie ginęła jedna, dwie osoby co któryś odcinek a tu nagle w jednym prawie cała klasa ginie xd

ocenił(a) serial na 8
Raiton

Ale spamujecie :>

ocenił(a) serial na 8
Niero17

Tfu tfu xD Spoilerujecie xD

ocenił(a) serial na 10
Raiton

No chłopie, jak chcesz pisac spojlery, to ostrzegaj, niektórzy chcą to obejrzec :/

ocenił(a) serial na 9
czaker74

mój błąd ale myślałem, że nikt nie czyta komentarzy przed obejrzeniem<bo zazwyczaj są spoilery xd>

ocenił(a) serial na 10
Raiton

Spoko, właściwie taki spoiler to nie spoiler :)) właśnie skończyłem oglądac, dla mnie rewelacja, najpierw spokojna, stonowana fabuła, a potem...... :) Naprawdę świetne anime.

ocenił(a) serial na 9
czaker74

szkoda tylko, że jest tyle zajebistych anime co mają tylko po 12episodów<twórca ograniczony xd> ;/

ocenił(a) serial na 10
Raiton

Fakt, teraz się "wziąłem" za "Deadman Wonderland" no i się chyba długo nie nacieszę :)

ocenił(a) serial na 9
czaker74

lookne potem sobie, może być fajne ^^
obejrzyj Angel Beats jak nie widziałeś, zajebiste ; d

ocenił(a) serial na 10
Raiton

Obejrzałem tego "Deadman Wonderland" dla mnie bez rewelacji, ale może byc. Teraz czas na "Angel Beats!"

ocenił(a) serial na 10
Raiton

Angel Beats! zajebiste jest naprawdę :) dawaj jeszcze jakieś tytuły :))

ocenił(a) serial na 9
czaker74

Steins; gate
higurashi no naku koro ni
gto
death note
shiki
mirai nikki
Ghost hunt
shakugan no shana
darker than black
high school dxd
kissxsis(dwa ostatnie to ecchi)
z tasiemców bleach, naruto

ocenił(a) serial na 9
Raiton

zapomniałem zapytać, poleciała łezka na ostatnim ep angel beats ? ^^

ocenił(a) serial na 10
Raiton

No, bardzo mnie "rozbiło" :) żal że takie krótkie, podobno nad tym tytułem jakieś prace trwają.....

ocenił(a) serial na 9
czaker74

też coś tam czytałem o drugim sezonie ale raczej nie będzie<plotka była dłuższy czzas temu a do dziś nic nie wiadomo o tym xd>
polecam jeszcze nhk ni youkoso!

_Akira_

mi tam się podoba, nic specjalnie ambitnego ani strasznego, ale miło się ogląda. jedyne co jest trochę dziwne to podejście tych dzieciaków do śmierci. główny bohater w ciągu pół roku widzi chyba z 10 różnych krwawych scen a nic po nim nie widać. każdy 15 latek by się podłamał, a ten fantazjuje o tańczeniu z Mei xD

ocenił(a) serial na 7
_Akira_

A nie jest tak, że Mei = Rei a Izumi = Asuka? Wygląd, sposób bycia itp...

ocenił(a) serial na 10
my_ky

Świetne anime, naprawdę! Świetna kreska, świetna fabuła i pomysł. Ktoś dobrze napisał kilka komentarzy wyżej, że może nawiązuje trochę do "oszukać przeznaczenie", ale moim zdaniem jest ciekawsze. No i dobrze, że było tylko 12 odcinków, jakby się zrobił tasiemiec to te anime straciłoby już swój urok. W sumie od kiedy obejrzałem Deatch Note kiedyś to dopiero o Another mogę powiedzieć, że jest równie dobre i równie wciągające, chociaż mimo wszystko Deatch Note bije inne anime na głowę, a postać L jest mistrzowska.

ocenił(a) serial na 9
damo26

SPOILER

Liczyłem. że zmarłym okaże się Kouichi lub Mei, i że klasa wykrywszy zmarłego będzie chciała go zabić-a wówczas druga osoba z tej pary zabiłaby się, żeby nie stracić wspomnień o ukochanej osobie.

Czy ze mną jest coś nie tak? :)

Ogólnie rzecz biorąc anime jest przewspaniałe. Duży plus stawiam głównie dlatego, bo ja naprawdę na początku dałem się nabrać twórcom i naprawdę uwierzyłem, że Mei to duch.

ocenił(a) serial na 9
_Akira_

jedenasty odcinek był najlepszy! nie mogłam usiedzieć na miejscu. na początku było delikatnie nudne, ale na szczęście wystarczająco interesujące. w ciekawy sposób to wszystko wymyślili, ale ta sieczka.. no bomba :D