Po pierwszym odcinku anima zapowiada sie rewelacyjnie polecam gorąco !!!!
Osobiście nie widzę w tym nic rewelacyjnego, bo przez cały pierwszy odcinek nie widziałam nic oryginalnego. Miałam wrażenie, że oglądam anime, w którym połączyli Higurashi i Shiki. Jeśli 2. odcinek tez taki będzie to serii stanowczo podziękuję.
Nie, miło się zabijali :) Choć bynajmniej nie spełniło moich oczekiwań. I mogło więcej osób umrzeć. Na przykład wszyscy.
yyyyy....... straszna dziewucha z Ciebie :)) Jak się Lublin zacznie wyludniac, będziesz pierwszą podejrzaną :)) powinnaś zmienic nick na Lady Makbet :)
Ej, za kogo Ty mnie bierzesz... Wyludniać to się zacznie jak już jakieś miasteczko na drugim końcu Polski, żeby nie było podejrzeń:) I Lady Makbet w sumie nie miała krwiożerczych zapędów niestety - wtedy zapewne dramat byłby jeszcze ciekawszy ;)
Taaa..... Lady Makbet to bardzo optymistyczna i inspirująca postac :)) ale jak nie chcesz, to może "krwawa maryśka"? też miła osoba ;)
A gdzie jest drugi koniec Polski? a pierwszy? w każdym razie będę czujny.....
mi tam anime się podoba<już jest 9odcinek> i tylko szkoda, że anime ma 12 odcinków. Może zrobią drugą serie ^^
no tą sieczkę to trochę dziwnie zrobili, przez prawie całą serie ginęła jedna, dwie osoby co któryś odcinek a tu nagle w jednym prawie cała klasa ginie xd
No chłopie, jak chcesz pisac spojlery, to ostrzegaj, niektórzy chcą to obejrzec :/
mój błąd ale myślałem, że nikt nie czyta komentarzy przed obejrzeniem<bo zazwyczaj są spoilery xd>
Spoko, właściwie taki spoiler to nie spoiler :)) właśnie skończyłem oglądac, dla mnie rewelacja, najpierw spokojna, stonowana fabuła, a potem...... :) Naprawdę świetne anime.
szkoda tylko, że jest tyle zajebistych anime co mają tylko po 12episodów<twórca ograniczony xd> ;/
Fakt, teraz się "wziąłem" za "Deadman Wonderland" no i się chyba długo nie nacieszę :)
lookne potem sobie, może być fajne ^^
obejrzyj Angel Beats jak nie widziałeś, zajebiste ; d
Obejrzałem tego "Deadman Wonderland" dla mnie bez rewelacji, ale może byc. Teraz czas na "Angel Beats!"
Steins; gate
higurashi no naku koro ni
gto
death note
shiki
mirai nikki
Ghost hunt
shakugan no shana
darker than black
high school dxd
kissxsis(dwa ostatnie to ecchi)
z tasiemców bleach, naruto
No, bardzo mnie "rozbiło" :) żal że takie krótkie, podobno nad tym tytułem jakieś prace trwają.....
też coś tam czytałem o drugim sezonie ale raczej nie będzie<plotka była dłuższy czzas temu a do dziś nic nie wiadomo o tym xd>
polecam jeszcze nhk ni youkoso!
mi tam się podoba, nic specjalnie ambitnego ani strasznego, ale miło się ogląda. jedyne co jest trochę dziwne to podejście tych dzieciaków do śmierci. główny bohater w ciągu pół roku widzi chyba z 10 różnych krwawych scen a nic po nim nie widać. każdy 15 latek by się podłamał, a ten fantazjuje o tańczeniu z Mei xD
Świetne anime, naprawdę! Świetna kreska, świetna fabuła i pomysł. Ktoś dobrze napisał kilka komentarzy wyżej, że może nawiązuje trochę do "oszukać przeznaczenie", ale moim zdaniem jest ciekawsze. No i dobrze, że było tylko 12 odcinków, jakby się zrobił tasiemiec to te anime straciłoby już swój urok. W sumie od kiedy obejrzałem Deatch Note kiedyś to dopiero o Another mogę powiedzieć, że jest równie dobre i równie wciągające, chociaż mimo wszystko Deatch Note bije inne anime na głowę, a postać L jest mistrzowska.
SPOILER
Liczyłem. że zmarłym okaże się Kouichi lub Mei, i że klasa wykrywszy zmarłego będzie chciała go zabić-a wówczas druga osoba z tej pary zabiłaby się, żeby nie stracić wspomnień o ukochanej osobie.
Czy ze mną jest coś nie tak? :)
Ogólnie rzecz biorąc anime jest przewspaniałe. Duży plus stawiam głównie dlatego, bo ja naprawdę na początku dałem się nabrać twórcom i naprawdę uwierzyłem, że Mei to duch.