to stwarza bardzo dobry klimat, humor też nie najgorszy. Jedyne co mozna zarzucic to odcinki o jakis urodzinach czy innych glupotach ze 2 takie filery były. A no i irytujący palladyn pedzio ehh
wiesz, to anime miało za zadanie promować mangę, a w niej na przykład, nie było żadnego rozdziału o urodzinach ;) wszystko na zachętę, mi się na przykład bardzo podobało ;)
dokładnie, palladyna nie mogłam ścierpieć. każdy chyba ma choć jedną taką postać, której nie lubi, a jednocześnie czuje do niej sympatię. tak jest w moim przypadku. Arthur ma niektóre takie cechy charakteru, które czynią go jakimś takim "niezwykłym", co przyciąga do postaci. no niby taki pedzio, wkurzający, jednocześnie czarujący, straszny sk*rwysyn, ale pozytywna postać. to "pedałkowate coś", co w nim jest, jednak jest na tak.
ale nadal niesamowicie wkurza.
w tę stronę czy w drugą, Ao no Exorcist, jak na tę chwilę, pozostaje moim ulubionym anime, a czuję, że i nawet nie zejdzie z pierwszego miejsca już nigdy. jakaś inna seria wsunie się gdzieś tam kiedyś na jego podium, lecz nadal będą stać równo obok siebie. dla mnie ANE jest ideałem.
tak samo jak manga. perfekcyjna w każdym calu, trzyma się na najwyższym miejscu. szczególnie szokuje rozdział 48, który się niedawno pojawił. lecz tego trzeba każdej mandze.
co do tytułu: openingi są niesamowite, tekst niewiarygodny, oddaje doskonale to co myślę i czuję. ścieżka dźwiękowa dostraja klimat, jest na prawdę bardzo dobra. lecz szczególnie powalają ów openingi, no i oczywiście humor, który jak dla mnie jest doskonały (ty tutaj zaznaczyłeś/łaś "nie najgorszy", ja jednak sądzę, że w tym wypadku, to w ogóle kosmos, ale każdy ma inny gust, co innego śmieszy, a co innego nie rusza).
o tym anime mogłabym się naprawdę długo rozwodzić, ciągle jedynie pisać i pisać, ale po pierwsze, nie chcę przynudzać, po drugie nic nie oddało by tego, co chciałabym wyrazić.
na koniec jeszcze zapytam: masz (macie) coś w stylu Ao no Exorcist (anime), co moglibyście (mógłbyś/mogłabyś) mi polecić? i czy posiadacie jakieś wieści na temat drugiego sezonu (czy w ogóle będzie)? Kazue (autorka mangi) napisała na swoim tt, że jest przygotowywany jakiś tajny projekt. podobno niedługo mamy się dowiedzieć co to. myślałam, że być może, będzie to kolejny sezon, lecz nie chcę zapeszać, z resztą szczerze w to wątpię, podejrzewam raczej jakąś grę.
prosiłabym odpowiedzi na pytania, i do drugiego sezonu, i wasze polecane anime (mangami również nie pogardzę ;))
dziękuję ;)
Wiem, że nie było rozdziału o urodzinach dlatego napisalem "filer". Jedyne co wiem to, że powstał Ao no Exorcist Movie jeszcze nie miałem czasu obejrzeć.
Polecam Sutorenjia: Mukô hadan najlepiej w jak najlepszej jakości obrazu i dźwięku.