PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873628}

Arcane

2021 - 2024
8,6 52 tys. ocen
8,6 10 1 52164
7,8 27 krytyków
Arcane
powrót do forum serialu Arcane

Niepozamykane wątki

ocenił(a) serial na 10

Uważam iż serial ten mimo że jest genialny, to pozostawił mnie z uczuciem wewnętrznej pustki ponieważ po takim serialu który tworzył się 6 lat i miał być tylko pojedyńczym występkiem oczekiwałem pozamykania wszystkich wątków i klarownego wyjaśnienia, jedyne co dostałem to jeszcze więcej pytań.
Chciałbym dostać sezon 2 w innym miejscu runeterry, być może nawet w innym czasie.
Mam nadzieję że oni podczas tych 6 lat pracy wpadli na pomysł że może rozciągną trochę fabułę i zrobią 2 sezony, być może w niedługim czasie (może wakacje 2022?) zobaczymy sezon 2

ocenił(a) serial na 9
Lateset

Nie spodziewałabym się kolejnego sezonu tak szybko. Tak piękna animacja wydaje się niesamowicie pracochłonna plus dopracowanie wszystkiego na ostatni guzik zawsze trwa. Może końcówka przyszłego roku jest bardziej realna.

No i to nie jest możliwe przy tak zakończonym sezonie żeby to tak zostawili bez ani me ani be. Historia Vi i Jinx wymaga jeszcze conajmniej paru odcinków na zamknięcie ich wątku. Nie mówiąc o całym Piltover po zniszczeniu rady i akademii która była jego sercem. Przecież tam będzie czysta anarchia. Chce to zobaczyć na własne oczy xD

ocenił(a) serial na 10
Lateset

A moim zdaniem całkiem nieźle to zakończyli. Widz jest w stanie się domyślić jakie konsekwencje miały konkretne działania. Daje to jednocześnie otwarte drzwi na drugi sezon, ale nie musi on powstawać. (Jednak biorąc pod uwagę jak Victor wygląda w grze a jak pod koniec sezonu to myślę że jednak drugi sezon powstanie).

ocenił(a) serial na 10
Lateset

CEO Riot Games potwierdził, że drugi sezon na pewno się pojawi

ocenił(a) serial na 9
jogi_7

, i że będzie to najwcześniej 2023

Lateset

Trochę pogooglowałam i właśnie się dowiedziałam, że nie miał być pojedynczym występkiem. Twórcy od razu mówili, że chcą poświęcić się kilku sezonom. Ale mimo wszystko wolałabym mieć trochę bardziej zamknięte zakończenie.

ocenił(a) serial na 10
Lateset

Z tymi 6 latami produkcji bym raczej patrzył z przymróżeniem oka. 6 lat temu powstał pomysł, którym w wolnym czasie zajmowali się raczej hobbistynie, z własnych pieniędzy osoby z nim powiązane ( na moje bardziej rozmowy, jakieś szkice, rozmowy jakie było by to zajebiste i jak bardzo gracze na to czekają ) jednak dopiero po długim czasie sama firma zainterweniowała w projekt , dała finansowanie i dostaliśmy to co dostaliśmy. Miejmy tylko nadzieje że z fanowskiego projektu pracowników zostanie jak najwięcej w dalszych projektach, a nie przejdzie to w maszynke do robienia pieniędzy. W końcu świat Runtery to nie tylko Pilltower i Zaun, a potęciał który za tym płynie jest porównywalne na ten moment do Marvela i DC, choć to może troche na wyrost bowiem, te firmy mają już swoje lata, a na budowe świata miały dziesiątki lat.

JesusDidntTap

Podejrzewam że mają już scenariusz napisany na całość serialu a nie tylko jeden sezon. Po prostu czekali jaki będzie odbiór pierwszego sezonu a że jest bardzo dobry to ruszają z dalszym ciągiem. Wydaje mi się że z sezonu na sezon będą rozszerzać świat, pokazywać coraz więcej miejsc i postaci.

ocenił(a) serial na 10
Lateset

W sumie to wszystkie wątki się domknęły. Mel dorosła i postanowiła ruszyć w swoją stronę. Viktor właśnie spotkał swojego największego wroga - własne sumienie. Zakochany w wizji własnego mesjanizmu Jayce ostatecznie został mordercą dzieci. Vi dokończyła "dzieło" swojego życia, na które dosłownie każdą decyzją jaką podjęła pracowała - stworzyła potwora. Powder umarła. Silco skończył dokładnie jak Vander. Heimer w końcu odkrył co tak naprawdę jest najważniejsze. Ecko zostanie nowym mesjaszem. A "świat" czekają konsekwencję dobrych chęci - wojną ;).

ocenił(a) serial na 10
MisioZadymiarz

Znając lor Ligi, jak i serial muszę się nie zgodzić. Wątek Viktora tak naprawdę dopiero się rozpoczął, Jayce z kolei dopiero uświadamia sobie jaki wpływ na miasta mają jego decyzje. Mel była raczej supportem serialowym dla postaci Jayca, aniżeli prowadziła wątek swojej postaci. Wątek Vi i Jinx się domknął, tu muszę się zgodzić, co bardzo mnie cieszy z perspektywy cliffhangerów serialowych. Czekam na dalszą historię. Ekko i Heimera może w 2 sezonie stworzą wspólnie Z-Drive i doczekamy glorious evolution w wykonaniu Viktora i jego sporu z Jaycem.