Ares
powrót do forum 1 sezonu

WTF...

ocenił(a) serial na 4

Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi w tym serialu? Chyba nie zrozumiałam przesłania.. jeżeli jakiekolwiek jest.. ;d sam klimat jest na prawdę okej.. ale o co chodzi.. jakiś demon.. potem niewolnicy.. mam mega mieszane uczucia.

ocenił(a) serial na 4
xAamux

Ja także czekam na odpowiedź. Albo jestem tępy, albo ten serial jest słabo zrobiony, bo absolutnie nic z niego nie zrozumiałem.
Okej, mamy jakiś fajny klimat, jakieś tajne bractwo, czaję.
Ale po co główna bohaterka wstępuje do niego? I po co inni tam wstępują. Z realnych korzyści widzimy tylko tyle, że zostaje jakąś asystentką, niby wykładowcy pomagają jej w studiach. No i co? I to tyle? Jeśli jedyne co wynika z tego bractwa to znajomości z wpływowymi ludźmi to po co ta cała otoczka w postaci tych wszystkich inicjacji, modłów do tego demona, strojów i tak dalej?
Po za tym jakie korzyści mają z tego inni, poza studentami? Nie dość, że pomagają studentom, to jeszcze fundują im wypasione obiady, kolacje, śniadania w przepięknych salach, całą służbę, ubrania i samochody (no bo skąd Karmen mogłaby wziąć pieniądze na taki wóz?)
Nic mi się tu nie klei. Jeszcze jakby wyjaśnili skąd mają te bogactwa (albo jakoś racjonalnie i wszedłby wątek handlu narkotykami, albo ten demon by im zapewnił), a tak to nic nie wiemy i jeszcze na koniec okazuje się, że ten demon to bujda.