Niestety wszystko na to wskazuje, iż więcej Slade'a w serialu już nie ujrzymy. Ja sam jestem tym faktem zasmucony, ponieważ obok Chase'a był to najciekawszy przeciwnik GA , jak i jeden z najlepszych villainów w całym Arrowverse. Swoją drogą bardzo żałuje, że nie pojawił się w ostatnim evencie ale cóż....
Co do samej decyzji; jak widac szefowie WB chcą, aby cała uwaga skupiła się na filmowym Sladzie, granym przez Manganiello - czy to dobrze? W sumie póki co pojawił się jedynie na 5 minut i nie możemy go na tą chwilę ocenić. Oczywiście prezentuje się dobrze ale myślę, iż i tak większość z nas będzie miała w pamięci genialnie wykreowaną postać przez Manu :D Mam nadzieję, że aktor pojawi się w The Batman. Nawiązując jeszcze do powstającego serialu, który opowie o przygodach Tytanów; miałem nadzieję, że ich arcywróg tam zagości, jak widać szanse będą małe. Co sądzicie na ten temat?Może najemnik w pomarańczowo-czarnej masce jeszcze kiedyś tam wróci....
Ja liczę, że przed podjęciem tej decyzji twórcy zdążyli jeszcze nakręcić parę epizodów z nim. Mieli oni już plany na Slade'a w 6 sezonie. Może więc Slade pojawi się jeszcze w 6 sezonie. O dalszych występach pewnie można będzie pomarzyć.
Już raz był podobny zakaz wobec Slade'a ale został zniesiony , więc może i tym razem będzie tak samo. Bądźmy cierpliwi :)
Jeszcze się okaże, że to tylko taki trik marketingowy. Wcześniej niby Slade'a miało nie być, a jak zrobiono zapowiedź finałowych odcinków 5 sezonu i ukazano go zrobili wielkie wow i wyczekiwanie na finał. Teraz mówią, że Deathstroke'a nie będzie, a za chwilę pokażą zwiastun z "Welcome home, kid" i znów nakręcanie fanów na oglądanie. Podejrzewam, że Joy Wilson jeszcze się pojawi i Slade pokaże się, być może tylko po to, żeby zginąć, ale zawsze. Jeśli będą się chcieli pozbyć jego postaci, oby to było spektakularne.