Kto umrze ?
W 3x19 któryś z głównych bohaterów ma umrzeć . Obstawiam Roya bo podobno ma wrócić do swojego dawnego serialu (Teen Wolf nie wiem czy ktos ogląda ale Roy tam ,,wyjechał’’ z miasta i w nowym sezonie jest duże prawdopodobieństwo, że wróci bo ma być wątek jego biologicznych rodziców), i jeszcze te zdjęcie (nie wiem czy widzieliście), Roy jest otoczony przez policje a Lance trzyma go na muszce więc to jest trochę dwuznaczna sytuacja. Felka na pewno nie umrze bo oglądalność spadnie o połowe, Diggle też raczej nie bo kto chciałby go zabijac zwłaszcza jak mu się tak teraz w życiu poukładało no i oczywiście jest jeszcze Oliver ale w to wątpie niedawno przeciez zrzucili go z góry a nawet jeśli to przecież Katana i jej ,,zioła’’ nie takie rzeczy potafią odczynić ale nazwy przyszłych odcinków też dają do myslenia…,,BROKEN ARROW’’, ,,THE FALLEN’’.
To na pewno nie wróży nic dobrego a wy jak myślicie ??
Kto opuści serial ?
Może Thea ? Ollie tak się o nią starał, a tu dadzą taką niespodziankę. Albo Merlyn.
Thea na moje zostanie komiksową Speedy, Roy jest Arsenalem, Dig umrze aby dodać dramatyzmu (dopiero co został szczęśliwym ojcem zaraz jescze zostanie mężem, jego śmierć doda sporo dramatu do serialu)
a tam nie... opis wskazuje na niego, ale to by było zbyt proste, Ras go nie tknie, ja obstawiam dalej Roya :((
ostatnie zdj z planu pokazują Team Arrow, Malcia, Theę, Laurel wróciła z LA do Vancouver kręcić sceny, Amell robił Q&A z Paulem jak kręcili odc 3x20 więc Lance tam był, tylko cisza o Royu... Colton gdzieś tam w trasie jest...
no właśnie :) dobrze że trzymasz rękę na pulsie Madzia, tyle że to wszystko to tylko przypuszczenia, co wyjdzie to się okaże już niedługo :P
Ja bym chciała, aby uśmiercili Laurel jest tragiczną postacią. Nawet strój Canary jej nie pomógł wręcz śmieszmy mnie ona w tym stroju porażka.
Ktokolwiek umrze i tak raczej wróci wśród żywych. Zgadzam się z wieloma osobami, które obstawiają, że to najlepsza okazja do pokazania jak działa Lazarus Pit. Dopóki w serialu jest postać Ra'sa twórcy powinni to wykorzystać. Moim zdaniem najbardziej prawdopodobna jest Thea. Jej śmierć popchnęłaby Olivera, aby zgodził się na zastąpienie Ra'sa w Lidze Zabójców (na jakiś czas, bo wiadomo, że to serial o GA, a nie o Lidze). Oliver przystałby na żądanie Ra'sa, bo tylko wtedy ten wskrzesiłby tą zmarłą osobę. SPOILERY są zgadzają, bo w 3x20 aktorzy grający postacie Olivera, Diggle'a, Felicity, Thei, Malcolma nagrywali sceny w hangarze lotniczym i według słów Amella w tym odcinku mają być sceny na pokładzie samolotu.
Jeśli chodzi o to kto umrze może Roy . Nie chciałabym tego . Z tego co wiem to w Lazarus Pit raz zanurzyła się Laurel w komiksach . Po tym jak została pobita i straciła swój krzyk . Może tu będzie na odwrót . Uratują ją i dostanie już cry canary . Z tym serialem nigdy nic nie wiadomo . Jeszcze nie pokoi mnie sprawa z Lance . Od drugiego sezonu wychodzi ogromną ręką z tarapatów . No i pozostał nam Malcolm ,ale tutaj pojawia się sprawa sprzeczna ,bo jaki w tym sens ratować go w jednym odcinku ,a za trzy zabić .
Digg albo Lance. Co do Roya to mam nadzieję, że go nie zabiją tylko po prostu odejdzie działać na własną rękę tak aby miał zawsze tą furtkę na powrót :P
Roy zniknie z serialu na jakiś czas, jednak może zostać tu zastosowana fabuła związana ze śmiercią Jasona Todda. Tzn. Roy umiera, Ras wykrada ciało i wskrzesza go, lub Nyssa to robi. Roy nie jest już tym, kim był wcześniej i zakłada własną grupę, którą nazwie "Outlaws". W odcinku 16 ciekawie jest zaakcentowane słowo Outlaws w tekście Lance'a do Arrowa.
"And I knew vigilantism was wrong. The day we take the law into our own hands is a day that we... we become outlaws."
Raczej daliby mu tylko podobny motyw ze śmiercią, choć kto wie. Skoro ma się pojawić Damian Dark, to może i Jasona wcisną do Arrow. Prawa do niego są raczej wolne. W takim przypadku byłby prawie pełny skład Outlaws.
Jeśli serio chodzi o tych pozytywnych bohaterów to obstawiam kogoś z trójki: Thea (chociaż wydaję mi się że ona tak na prawdę okaże się negatywną postacią), Roy albo Lance.
A jeśli to ma ktoś po prostu zginąć kto jest głównym "bohaterem" tego sezonu to albo Ra's albo Malcolm.
A teraz podsumowanie dlaczego tak uważam.:
Ra's w przebraniu Arrowa może zabić Lance'a. A także może zabić Thea by zezłościć Olivera bo tylko tak może "powstać" nowy Ra's al Ghul. (no na pewno któraś z tych dwóch postaci)
Roy może zginąć z rąk Thea bo coś mam cały czas przeczucie że Thea nas wszystkich zaskoczy. Ewentualnie może zabić w końcu Merlyna.
A co do Ra'sa to wiadomo kto bardzo by chciał jego śmierci :) jego własna córka Nyssa