PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63887
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Wie ktoś może jak dokładnie wpływa na psychikę mirakuru? Mam mieszane uczucia oglądając odcinki ze Sladem. Na początku myślałem, że mirakuru wpływa na uczucia, dlatego Slade ma być zły, wkurzony etc. Ale współcześnie jest oazą spokoju. Zastanawiałem się też czy nie działa na intelekt (skoro dał sobie wmówić, że Oliver jest winny śmierci Shado), ale współcześnie wydaje się być nadzwyczaj inteligentny i wyrachowany. Czuję ogromny dysonans, gdy widzę raz geniusza zbrodni a innym razem idiotę, który dał się podpuścić Ivo.

Assassinek

Nie wiadomo, ale wydaje mi się, że wszystko zależy od kontroli, na początku Slade był pod całkowitym jego działaniem, potem nauczył się kontroli, zresztą w jednym z odcinków, gdy już Royowi podano to mówił mu o kontroli itp. Wydaje mi się, że przez lata Slade się nauczył i tyle. ;)

jurkir

Tak by się wydawało. Ale nie nauczył się, gdyż nadal ma zaburzone postrzeganie świata i wini Olivera. Przez to pojawia się dysonans, który okropnie razi...

Assassinek

Oj to nie tak, nauczył się kontroli i nie wybicha już złością. Wini Oliviera bo w końcu był on z Shado - miłością jego życia, a potem pozwolił ją zabić. Cóż nawet bez mirakuru pewnie by dążył do tego by spotkała go kara i ból za to, zreszta nie dziwię się temu, nie wiem czy sam bym tak nie zrobił. :P Po za tym wszystkim już zwróć uwagę że był on impulsywny też przed zabiciem Shado i wzięciem mirakuru, jeszcze zostaje kwestia jego chorych zapędów by jak najbardziej cierpiał - zemsta i nienawiść. ;) tak jest moim zdanim i przez to nie widzę dysonansu. ;)