PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63889
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Mam ochotę obejrzeć naprawdę dobry serial. Nie coś luźnego, ale coś od czego nie będę mogła oderwać oczu. Mam wrażenie, że jest to kino typu Iron Man, a jeżeli tak to niezbyt jestem co do tego przekonana. A więc jakie jest wasze zdanie co do Arrow?

ocenił(a) serial na 3
Hickstead

zobacz Grę o tron albo Breaking Bad

Sylar_Heroes

Obydwa seriale chciałam i chcę nadal obejrzeć, ale jakoś nie mogę się za nie zabrać :p.

Hickstead

Również polecam GoT, akurat byłoby obejrzeć 3 sezony przed sezonem 4-tym, który startuje 6-tego kwietnia.

użytkownik usunięty
Hickstead

Warto, warto. Tez nie byłam przekonana co do tego serialu, ale jak zaczęłam oglądać to nie mogłam przestać, teraz nie moge się doczekać następnych odcinków ;) Śmieszne, akcja, romans... wszystko, wszystko. Czy ja wiem czy to jest jak Iron Man? Jest "Superbohater", miłość, humor i oczywiście "ratowanie świata" tu. Starling City :) Polecam, uważam, że warto ;) Polecam Criminal Minds, super serial ;)

ocenił(a) serial na 7
Hickstead

Iron Man to marvel błee :P Był Batman to teraz zielona strzała jeden z ligi sprawiedliwych :) Ciekawe kto będzie następny :) Osobiście mnie serial bardzo przydał do gustu, i w mej subiektywnej ocenie mówię iż jest p prostu świetny. Dodatkowo polecam poczytać komiksy :)

grisza91

Dobra oglądam, bo akurat trafiłam na 1 odcinek w TV Puls haha :D. A co mi tam :p.

ocenił(a) serial na 6
Hickstead

Po obejrzeniu dzisiaj dwóch pierwszych odcinków mam podzielone zdanie na temat "Arrow". Moim zdaniem na plus jest sposób przekazywania pewnych smaczków, jak np: przebite oko w masce Deathstroke'a czy ksywka siostry Oliviera - "Speedy", która również jak młody pomocnik z kart komiksów jest uzależniona od narkotyków. Do gustu również przypadły mi dynamiczne sceny walki. Nie podoba mi się szybkość prezentowanych scen, przez parę sekund akcja znajduje się w jednym miejscu żeby nagle przejść do kolejnego miejsca, i potem do kolejnego itd. Oczywiście można to wytłumaczyć serialową rzeczywistością, jednak mam złe odczucia wobec tego.
Na razie wystawiłem szósteczkę jednak myślę, że z biegiem czasu ocena powinna wzrosnąć.

ocenił(a) serial na 6
Magic40

Wystawiasz ocenę po dwóch odcinkach?
Jak na razie jestem na bieżąco z serialem i z tego co mogę powiedzieć to tyle, ze jest to wyśmienity serial i wciąż się rozwija.
Więc jak najbardziej polecam!

ocenił(a) serial na 10
maiki982808

Serial bardzo dobry,tylko jak momentami zapomnę,że to jest na podstawie komiksu,to mam wrażenie jakiegoś lekkiego przerysowania.Ale to chyba dlatego,że pierwszy raz oglądam serial fabularny oparty na komiksie.Do tej pory robiono raczej filmy pełnometrażowe.Troszkę denerwuje mnie mieszanie wątków z kolejnymi "miłościami" Olivera i ujawnianiem jego tożsamości na prawo i lewo,ale jestem w stanie to wybaczyć.Postaci nie kojarzę zbytnio z komiksów,więc nie wiem,czy to tak ma być,czy są to wypociny scenarzystów,ale się nie czepiam.Wszystkie niedociągnięcia i tak rekompensuje mi główny bohater,a właściwie aktor odtwarzający tą postać.Jestem pełen podziwu dla jego umiejętności.Trzeba mieć w sobie co nieco samozaparcia,żeby utrzymywać taką formę.Gość w moim wieku,a wymiata jak nastolatek.Ale cóż,człowiek się zapuścił,to zazdrości innym ;)
Wracając do tematu,to dobrze się stało,że ktoś akurat zrobił z tego serial,bo film pełnometrażowy mógłby zostać różnie przyjęty a tak,to przynajmniej jest szansa,że jako całość spodoba się bardziej szerszej publiczności.

ocenił(a) serial na 6
maiki982808

Wiem, że nie powinno się wystawiać oceny po dopiero dwóch odcinkach, ale mam taki nawyk, że co nie zobaczę to muszę ocenę wystawić.

ocenił(a) serial na 7
Magic40

Można oceniać pojedyncze odcinki:) Bo ocena po dwóch odcinakch nie odzwierciegla całego serialu, a w tym przypadku zaniża jego ogólną ocenę (pierwszy sezon wybitny nie jest za to drugi znacznie lepszy).

Hickstead

Mi bardziej przypomina to Batmana.W dzień bogacz i kobieciarz a w nocy zamaskowany bohater który wypowiada wojnę przestępcom.Dwa pierwsze odcinki bardzo dobrze się ogląda i z niecierpliwością czekam na następne.

ocenił(a) serial na 10
Joker_W13

"W dzień bogacz i kobieciarz" to prawie jak Iron Man,choć pomijając aspekt finansowy i całe to "playboy'owanie" to jego tożsamość jest powszechnie znana,a Arrow raczej znany jest w zamkniętym kręgu.Jak napisałem wcześniej,fajnie,że ktoś zdecydował się zrobić taki serial,bo obawiam się,czy film pełnometrażowy odniósł by taki sukces,po którym można by było liczyć na kontynuację.W przypadku serialu,zawsze istniej cień nadziei,że w ogólnym rozliczeniu wyjdzie na plus.Chyba będzie 3 sezon,więc nie jest źle,co nie?Ogólnie,to przydało by się,żeby poszli trochę w stronę takich seriali komiksowych,ale problemem mogło by być wtedy obsadzenie ról,bo nie wiem,czy taki np. Robert Downey Jr. zechciałby zagrać np. w serialu o Iron Manie,a nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli.No chyba,że to będzie Tomasz Karolak :) To żart,oczywiście.On jest a dobry na taką marną produkcję :)

ocenił(a) serial na 9
mario_1981

"jego tożsamość jest powszechnie znana" ale zależy o czym rozmawiamy, bo w starych komiksach Iron Man chronił swoją prawdziwą tożsamość. Znany był jako ochroniarz Tony'ego Starka. xD Pomysł, by Stark nie krył się z tym, że jest superbohaterem, jest stosunkowo nowy. No ale fanboje Marvela którzy obejrzeli trzy filmy na krzyż i tak się podniecają. :D

ocenił(a) serial na 10
DarthDream

Wiesz,ja liznąłem tylko troszkę temat Iron Mana,więc nie wiem do końca,jak to w gruncie rzeczy wyglądało,ale jakoś mi się tak wydawało,że on się zbytnio nie ukrywał.Wychowałem się na komiksach wydawanych u nas przez TM-Semic,a temat Iron Mana nie był zbyt popularny na naszym rynku.Fanbojem nie jestem,a moja niewiedza wynika tylko i wyłącznie z tego,że nigdy nie było mi dane zapoznać się z innymi pozycjami komiksowymi i tyle.Swoją bardzo ubogą wiedzę opieram tylko i wyłącznie na tym,z czym zdążyłem się zapoznać w młodości i na tych bardzo niedokładnych wizjach filmowych,bo jak wiemy,filmy czasem dość drastycznie odbiegają od pierwowzorów komiksowych.Uważam się raczej za miłośnika tego rodzaju literatury i od czasu do czasu zaglądam na przeróżne fora poświęcone tym tematom,choćby po to,żeby zobaczyć,co tam teraz w tym Juesej powymyślali.Mnogość wątków,uniwersów,postaci jest wręcz przytłaczająca i po prostu nawet gdybym chciał,to w życiu tego nie ogarnę.Poza tym,jestem raczej fanem starszej generacji komiksów,bo w tych nowych,to widzę nawymyślali już niestworzonych rzeczy.Ciągle jakieś odgrzewane kotlety,powroty,zmartwychwstania,mieszanie uniwersów,tworzenie alternatywnych rzeczywistości itd. Aż głowa od tego boli.

ocenił(a) serial na 9
mario_1981

Spoko, ja też nie jestem jakimś wielkim znawcą Starka. :] Przeczytałem 3 komiksy na krzyż i się podniecam. :D

Nikt chyba nie ogarnie całości tego czy tamtego uniwersum, także nie musisz się tłumaczyć. ;] Staram się być w miarę na bieżąco z komiksami, które ukazują się w Polsce więc jako tako obczajam temat.

ocenił(a) serial na 8
Hickstead

Bardzo Ci polecam, fajny serial trzymający w napięciu i na pewno wyróżniający się spośród innych seriali. Mogę polecić Ci też Supernatural, The walking dead i The originals :)

lydiashee

The Originals oglądam i również gorąco polecam innym, Supernatural szczerze mówiąc zaczęłam oglądać pierwszy odcinek i nie dotrwałam do końca. Podejrzewam jednak, że było to spowodowane ciężkim dniem, chyba nie mogłam się skupić. A co do The Walking Dead to jakoś mnie nie ciągnie ;).
Jeżeli natomiast chodzi o Arrow to w tym momencie jestem akurat na 6 odcinku i w sumie na chwilę obecną sprawia dobre wrażenie :).

ocenił(a) serial na 8
Hickstead

Nie wiem czy lubisz 'takie klimaty' ale jak będziesz miała trochę czasu to mogę polecić Ci też Teen Wolf. Serial przez pierwsze 2 sezony jest po prostu dobry, ale 3 sezon jest ŚWIETNY każdy odcinek trzyma w napięciu. Więc moim zdaniem dla tego 3 sezonu warto zaczynać serial :)

lydiashee

Eh.. widziałam z dwa odcinki przypadkiem w telewizji kiedyś i odczułam, że jest to typowy film dla nastolatek (bez urazy). Być może się mylę, ale jak na razie nie mam najmniejszej ochoty go w ogóle zaczynać. Może kiedyś zmienię nastawienie :p.
Myślałam o tym, żeby zacząć oglądać Grę o Tron, i szczerze powiedziawszy (o ile dobrze pamiętam) obejrzałam z 5 pierwszych odcinków. Później jednak nie dokończyłam i teraz nie wiem czy nie zacząć na nowo. Nie wiem jednak czy w najbliższym czasie będę miała do tego głowę :p.
Może po Arrow spróbuje Supernatural... ciągną mnie do tego ci dwaj główni aktorzy hehe :D.

ocenił(a) serial na 8
Hickstead

Co do Supernatural to też długo nie mogłam się zebrać żeby zacząć , szczególnie chyba dlatego. że jest aż tyle sezonów. Ale warto, serial jest świetny i zdecydowanie najlepszy jaki widziałam :D

Hickstead

W sumie dobrze odczułaś bo pierwsze odcinki Teen wolfa są takie "typowe", ale im dalej tym lepiej. W 3 sezonie to jakby inny serial momentami mam wrażenie jakby ocierał się o AHS czy Supernatural, ja serdecznie polecam tak samo jak Arrow, a z kolei GoT mnie nie wciągnęła ;)

alaska27

ja dopiero oglądam od wczoraj 5 odcinków widziałem :) ale zdecydowanie polecam! ma swój klimat... i wciąga! trzeba obejrzeć! ;)

ocenił(a) serial na 5
Hickstead

Arrow ma ciekawą fabułę. Pierwszy sezon jest super, ale mam wrażenie, że w drugim sezonie troche obniżyli poziom. Może to jest tylko moje spostrzeżenie. Wiesz, wszystko musisz sama przetestować.
Jeśli chodzi o seriale, ostatnio zaczęłam odlądać Sherlocka BBC i bardzo mnie wciągnęło. Jeśli miałabym coś polecać to na pewno ten serial. w zasadzie bedzie teraz emitowany na TVP 2 w niedziele o 21.10.

ocenił(a) serial na 6
Hickstead

Tak się wszyscy tu zachwycacie tym serialem że chyba spróbuje :) chociaż w sumie nie wiem czemu jestem jakoś negatywnie nastawiona. Widziałam parę urywków w tv i wydał mi się w pierwszej chwili podobny do cień anioła z Jessica Alba. Wymalowany gościu z łukiem biegał w jakimś budynku, no pierwsze wrażenie tandetne niestety ale jak to mówią nie ocenia się książki po okładce. Zobaczymy czy mi się spodoba :)