Ash kontra martwe zło

Ash vs. Evil Dead
2015 - 2018
7,7 16 tys. ocen
7,7 10 1 16255
7,8 16 krytyków
Ash kontra martwe zło
powrót do forum serialu Ash kontra martwe zło

Pierwszy odcinek obejrzało na Starz 437 tys widzów, drugi już tylko 246 tys przy fatalnym współczynniku 18-49 wynoszącym 0,12.
http://www.showbuzzdaily.com/articles/showbuzzdailys-top-100-saturday-cable-orig inals-network-update-11-7-2015.html

Mimo wcześniejszych oficjalnych zapowiedzi ze strony Starz raczej nie spodziewałbym się powstania 2 sezonu. Nie bez powodu podczas wczorajszego spotkania na Rededit Bruce apelował aby wykupywać Starz a nie ripować epizody z internetu. No cóż, Martwe zło zawsze było produktem niszowym i nim pozostało.

ocenił(a) serial na 8
_Szaman_

Też smutłem po dowiedzeniu się o tak niskiej oglądalności. Niby ED to nisza, ale dość jednak znana, ba, to obok Martwicy Mózgu i Świtu Żywych Trupów pierwszy horror jaki przychodzi na myśl kiedy ktoś zapyta o coś "kultowego". Więc te niecałe pół miliona naprawdę, naprawdę dziwi. Może SyFy powinno to przejąć..? Było nie było, tam gnioty pokroju Z Nation się ciągną kilka sezonów.

ocenił(a) serial na 7
rozkminator

Oj tam zaraz gniot, radosny serial xD

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Dla mnie "gniot" nie jest pojęciem jakoś straszliwie negatywnym, ot, określa właśnie pewien specyficzny typ "popcornowej" rozrywki - ja tam całkiem gnioty lubię ;)

ocenił(a) serial na 7
rozkminator

A chyba że to było w pozytywnym znaczeniu :D

ocenił(a) serial na 8
_Szaman_

Oby po pozytywnych recenzjach oglądalność wzrosła. Dopiero 2 odcinek, a ja już pokochałem ten serial! :D

pawello1200

Pozytywne recenzje są już obecne od kilku tygodni, obawiam się, że nic z tego nie będzie.

_Szaman_

A czy w przeszłości STARZ pomimo faktu że ogłosił decyzję o zakupie kolejnego sezonu. W trakcie trwania serialu anulował swoją pierwszą decyzję...

disinter

Nie wiem, nie siedzę zbytnio w temacie seriali. Jak się domyślam utrzymują się głównie z abonamentu, ale to nie znaczy, że będą trzymać w ramówce serial który nie przysporzy im nowych klientów.

_Szaman_

Pewnie masz rację, że mimo zapowiedzi 2 sezonu mogą anulować serial po 1 sezonie.

ocenił(a) serial na 7
_Szaman_

Osz...autentycznie mnie zasmuciła ta wiadomość. Serial naprawdę jest zacny, może nie jest to jakiś ambitny pierwszoligowy serial, ale no kurdę, no :c Dobrze że przynajmniej wypuszczą cały sezon 1 sezon. Jednak nadal mam cichą nadzieje że jednak na tym nie będzie koniec. Chyba mogą iść z tym do innej stacji...

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Lipa będzie jak poprzestana na jednym sezonie ;(

_Szaman_

Wzrost oglądalności! 3 odcinek obejrzało 383 tys widzów.

ocenił(a) serial na 7
_Szaman_

A ile ogląda Walking dead?

Machinefilm

AMC ma inny zasięg, Walking Dead ogląda około 15 milionów widzów i obok Big Bang Theory, Empire czy NCIS to największy przebój amerykańskiej telewizji.

_Szaman_

Oglądalność znowu wzrosła, a 4 odcinek zgromadził jak dotychczas najwięcej widzów w tym sezonie, 448 tys.