Pierwszy odcinek obejrzało na Starz 437 tys widzów, drugi już tylko 246 tys przy fatalnym współczynniku 18-49 wynoszącym 0,12.
http://www.showbuzzdaily.com/articles/showbuzzdailys-top-100-saturday-cable-orig inals-network-update-11-7-2015.html
Mimo wcześniejszych oficjalnych zapowiedzi ze strony Starz raczej nie spodziewałbym się powstania 2 sezonu. Nie bez powodu podczas wczorajszego spotkania na Rededit Bruce apelował aby wykupywać Starz a nie ripować epizody z internetu. No cóż, Martwe zło zawsze było produktem niszowym i nim pozostało.
Też smutłem po dowiedzeniu się o tak niskiej oglądalności. Niby ED to nisza, ale dość jednak znana, ba, to obok Martwicy Mózgu i Świtu Żywych Trupów pierwszy horror jaki przychodzi na myśl kiedy ktoś zapyta o coś "kultowego". Więc te niecałe pół miliona naprawdę, naprawdę dziwi. Może SyFy powinno to przejąć..? Było nie było, tam gnioty pokroju Z Nation się ciągną kilka sezonów.
Dla mnie "gniot" nie jest pojęciem jakoś straszliwie negatywnym, ot, określa właśnie pewien specyficzny typ "popcornowej" rozrywki - ja tam całkiem gnioty lubię ;)
Oby po pozytywnych recenzjach oglądalność wzrosła. Dopiero 2 odcinek, a ja już pokochałem ten serial! :D
A czy w przeszłości STARZ pomimo faktu że ogłosił decyzję o zakupie kolejnego sezonu. W trakcie trwania serialu anulował swoją pierwszą decyzję...
Nie wiem, nie siedzę zbytnio w temacie seriali. Jak się domyślam utrzymują się głównie z abonamentu, ale to nie znaczy, że będą trzymać w ramówce serial który nie przysporzy im nowych klientów.
Osz...autentycznie mnie zasmuciła ta wiadomość. Serial naprawdę jest zacny, może nie jest to jakiś ambitny pierwszoligowy serial, ale no kurdę, no :c Dobrze że przynajmniej wypuszczą cały sezon 1 sezon. Jednak nadal mam cichą nadzieje że jednak na tym nie będzie koniec. Chyba mogą iść z tym do innej stacji...
AMC ma inny zasięg, Walking Dead ogląda około 15 milionów widzów i obok Big Bang Theory, Empire czy NCIS to największy przebój amerykańskiej telewizji.