PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588243}

Avengers: Potęga i moc

The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
2010 - 2012
7,5 2,5 tys. ocen
7,5 10 1 2499
7,3 6 krytyków
Avengers: Potęga i moc
powrót do forum serialu Avengers: Potęga i moc

Serial zostanie anulowany po drugim sezonie i zastąpiony nowym w stylu "Ultimate Spider-Man" :/ Inny słowy chcą zastąpić ten świetny serial kupą dla upośledzonych dzieci :/

Grievous

Na razie nie ma co się dołować. Oficjalnie nic jeszcze nie zostało powiedziane.

marakeusz

Ultimate Spider-Man już ma swoją emisje wiec ? lipa :(

Arti58

Co w związku z tym, że Ultimate Spider-Man ma swoją emisje?

marakeusz

czekamy czy sezon II czy inny serial czyli parodia ...:)

Grievous

Skąd masz te rewelacje?

Gierzyn

Wystarczy wejść na pierwszą lepszą stronę poświęconą komiksom.

Grievous

Uwielbiam konkretne odpowiedzi... Może jakiś link?

ocenił(a) serial na 8
Grievous

Wchodzę codziennie na stronę z informacjami ze świata komiksów i nigdzie takiej informacji nie ma.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
Grievous

Ok, sorry, na ComicVine nic nie było, co nie zmienia faktu, że i tak trochę sranie dżemem, bo drugi sezon zobaczymy cały, produkcja i emisja trochę potrwa, więc plany mogą się jeszcze zmienić i Spidey zniknie, a trzeci sezon Avengers powstanie. Albo i nie.

ocenił(a) serial na 10
Grievous

Mam nadzieje że go nie zastąpią . to jest jedyny serial który oglądam na Disney Xd. ! Nie chcę żadnego Spider Mana A tak wgl to Ultimate Spider-Man już leci na Disney XD ./ Niech chociaż 2 sezon puszczą a nie z jakimś badziewiem wyjeżdżają. A tak wgl ktoś wie kiedy puszczą 2 sezon ??

Grievous

tak, chca anulowac, ale glowna przyczyna alulowania go nie jest zastapienie go spidermanem, ale to ze marvel chce sam robic serial o mscicielach

Tan Ke

A kto tu cokolwiek pisał o zastąpieniu Spider-Manem? Mowa jest o zrobieniu serialu o Mścicielach w stylu USM. Czyli nieoglądalnej papki dla maluchów.

Grievous

cos mi na oczy siadlo i zgubilem to "w stylu"
mea culpa
mam nadzieje ze nie zrobia z tego jakiegos scierwa, bo mnie osobiscie serial bardziej wciagnal niz film

Tan Ke

Przecież Disney wykupił Marvela jakiś czas temu.

+ tej wszystkie newsy to dalej tylko niepotwierdzone plotki. Czekam na konkret i nie mam zamiaru się dołować.

ocenił(a) serial na 8
marakeusz

właśnie jestem po 9odcinkach 2sezonu i powiem wam ze jest naprawde niezły poziom! a juz 9 odc i postac ktora tam sie pojawia (kto oglądał to wie o kim mówie) mnie rozjeba.a. wiele komiksów było poświęcone tej postaci ale nawet w starych Marvel'owskich serialach nie było o niej nawet wzmianki więc... szacun i podziw. CZEKAM NA WIECEJ :)

ocenił(a) serial na 10
Tullio

RED HULK !!!!!! ;D (wydaje mi się że był w serialu Incredible Hulk TAS, ale w tym serialu miał epickie wejście ;D )

ocenił(a) serial na 8
Sz0k

Red Hulk to dość nowy pomysł (nie żeby jakiś oryginalny) i nie mógł być w TASie :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Grievous

No i koniec spekulacji. Dawno nie spotkał mnie taki zawód.

ocenił(a) serial na 8
Grievous

No i miałeś racje, też myślałem, że plotki, a tu jednak nie. Niby ma być zastąpiony, ale to żadne pocieszenie. Szefostwo Marvela zaczyna coraz bardziej lecieć w kulki ze swoimi animowanymi serialami, ech...

Necroalkoterrorist

A konkurencja nie śpi gdyż DC ze swoim blokiem DC Nation (Young Justice i Green Lantern) wymiata.

Szkoda mi naprawdę tego serialu, nie był może idealny (cenzura w stylu braku broni palnej jest nieco śmieszna) ale naprawdę świetnie się go ogląda. Tego nowego syfu nawet nie będę tykał, USM kompletnie mnie zniesmaczył :/

ocenił(a) serial na 8
Grievous

Ja tam pilota obejrzę, jako fan Marvel/DC chcę być na bieżąco, ale i tak Jeph Loeb to jest jedna z najgorszych rzeczy, jakie przytrafiły się animowanemu Marvelowi. Co do Young Justice się zgodzę, bo serial jest świetny, ale Green Lantern już mniej, chociaż głównie dlatego, że mnie odrzucają CGI'ie.

Necroalkoterrorist

Najpierw zabili Spectacular Spider-Mana dla tej parodii - Ultimate Spider-Man. A teraz to samo zrobili ze świetnymi Avengersami. Zostaną zastąpieni całkowicie infantylnymi "Avengers Assemble" Leo why?? Taki genialny serialik animowany, dorównujący poziomem Spiderman i Batman TAS. Odcinek 2x13 w którym wystapił Spider-Man był najlepszy :).

ocenił(a) serial na 8
8azyl1szek

Serial jest spoko ale na pewno nie dorównuje Batman TAS..... :) Ze Spiderem też bym się kłócił ale oglądałem go dawno i ponoć trochę stracił po tylu latach. :) Avengers często są bardzo uproszczeni i do tego ta łatwość z jaką uciekają główni przeciwnicy....ale serial nadal wciąga i dużo postaci i nawiązań jest także jaranko występuje jak najbardziej.

saitek

Drugi sezon trzymał poziom (zostały mi już tylko 4 ostatnie odcinki do końca), choć może inwazja Skruli była za krótka. Nie podobało mi tylko to, że Ross schwytał Hulka już w od.2x9, inwazję odparli w od. 2x12 a Hulka uwolnili dopiero 10 odcinków później - zdecydowanie za późno. Ale Red Hulk wymiatał.

ocenił(a) serial na 8
8azyl1szek

AAA spoilery :D ....ktoś mógłby się wkurzyć więc warto pisać przed wypowiedzią coś w rodzaju "SPOILER!" xd
Serial mnie wkurza tym, że ci źli z taką łatwością im wymykają się. Do tego pełno scen gdzie villain albo jakiś robot już dawno mógłby wykończyć bohatera ale zwleka nie wiadomo po co. Twórcy powinni unikać takich scen bo są głupie i wcale nie dramatyczne. Szkoda, że serial kasują i zastępują go nowym serialem związanym z filmowym uniwersum. Przez to pewnie nie będzie gościnnych występów innych bohaterów albo będą one bardzo rzadkie.

saitek

Wręcz odwrotnie. Avengers Assembly ma być w stylu Ultimate Spider-Mana i znane postacie z Universum Marvela będą częste. Tyle, że będzie chyba dużo slapstikowych gagów i skeczy (które właśnie w Ultimate doprowadzają mnie do szewskiej pasji) zamiast dotychczasowego, całkiem inteligentnego (jak na Disney XD) humoru i podtekstów.
Nie oglądałeś "Iniemamocnych"? Tam jest dokładnie wyjaśnione, że villan ZAWSZE przed ostatecznym ciosem zaczyna monolog i właśnie dlatego przegrywa :)))) O ostrzeżenia o spoilerach nie dawałem, bo serial i tak niestety idzie do piachu :(.

ocenił(a) serial na 8
8azyl1szek

Aha no to sprawdzę ten serial....lubię gościnne występy ale fajnie jak wnoszą coś więcej niż tylko kolejny odhaczony bohater komiksów....

No U Spidera nawet nie oglądałem bo czytałem, że jest żałosny... :D

No oglądałem....wiem, że to był żart z twojej strony ale mnie takie sceny wkurzają...nie chodzi tylko o samo zdradzanie swoich planów i przemowy ale, że po prostu np. robot łapie w macki jakiegoś bohatera i zamiast go wykończyć to czeka ......na hita od innego bohatera :D

saitek

SPOILERY
Obejrzałem ostatnie 4 odcinki. Były świetne, epickie, z rozmachem, takie jak się spodziewałem. Może tylko historia z Galactusem (który niestety nie mówi ani słowa) powinna być co najmniej w 2 odcinkach a nie jednym. No i szkoda, że nie wprowadzono Spider-Woman. Tym bardziej żal, że tak świetny serial jest cancelowany. I moim ulubionym odcinkiem stał się 2x23 - znowu ze Spider-manem (tylko trochę za głupiego go zrobili. W swoim TAS był mądrzejszy).

ocenił(a) serial na 8
8azyl1szek

W TASie był chyba starszy a tu ma 17 lat ; ) Szkoda, że serial anulują i nie dają nawet szansy na takie godne pożegnanie jak np. w Batman: The Brave and the Bold lub X-Men TAS. Szkoda kolejnego serialu superhero.... ale przynajmniej nie kończy się jak Spider-Man TAS lub Wolverine and the X-Men.... :)

Grievous

Przynajmniej kontinuum będzie zachowane:
http://www.theouthousers.com/index.php/news/convention-news/20495-sdcc-marvel-tv -panel-featuring-jeph-loeb.html

Grievous

To który serial o Spider Manie jest najlepszy?... Nie oglądałam wcześniej takich kreskówek i strasznie się wciągnęłam w Avengersów, ale skoro ich zdejmują to muszę czymś uleczyć rany. To jednak nie to samo co Thor... Mimo wszystko proszę o jakiegoś linka to dobrej serii o Spider Manie, podoba mi się jego poczucie humoru w Avengersach.

ocenił(a) serial na 8
The_Green_Fairy

Polecam Spectacular Spider-man http://www.filmweb.pl/serial/Spectacular+Spider-Man%2C+The-2008-454147
i klasyczny już, acz mocno już postarzały patrząc z dzisiejszej perspektywy, Spider-man: The Animated Series http://www.filmweb.pl/serial/Spider-Man-1994-121831
To dwa najlepsze seriale jakie powstały, zwłaszcza pod względem fabularnym, gdyż mocno czerpią z komiksów.

AnonimowyGrzybiarz

Dziękuję!

Grievous

To nie będzie serial w stylu Ultimate Spider Man, tylko serial osadzony w Marvel Cinematic Universe i ma być bezpośrednią kontynuacją fabularnego Avengers. Głównym bohaterem ma być Falcon, który pojawi się w fabularnym filmie Captain America: The Winter Soldier, a później również w Avengers 2. Nie wiem tylko czy dołączy do Avengers w Kapitanie 2, czy właśnie w tej kreskówce. W każdym razie ten serial ma szerzej przedstawiać jego postać i relacje z innymi Mścicielami ponieważ nie mają kalendażowo czasu by zrobić o nim oddzielny film przez premierą Avengers 2, w kolejce przed tym filmem stoją osadzone w tym samym świecie co animacja Avengers Assemble filmy fabularne: Iron man 3, Captain America The Winter Soldier, Thor The Dark World , Guardians of The Galaxy i Ant-Man. Kolejną animacją wydaną przez Marvela, ma być "Hulk and The Agent's of S.M.A.S.H.", gdzie bohaterami będą Hulk, She-Hulk, Red-Hulk, A-Bomb i Skaar. W 2013 ma też pojawić się zrestartowany Iron Man i nowa seria X-Men.

barry1

O to fajnie, byle serial nie był skierowany tylko do dzieciaków, ale także i do starszej publiczności, a i fajnie jak zostanie zachowana podobna kreska... Falcon chyba pojawił się w jakimś odcinku Earth's Mightiest Heroes, ale miał bardzo krótki epizod, więc fajnie jak jego postać zostanie bardziej ukazana...

barry1

Z tym że ten serial ma być umiejscowiony MCU to chyba takie lekkie nieporozumienie. Po prostu wprowadzał by on zbyt wielki burdel w MCU. Coś mi się wydaje że będą oni chcieli serial utrzymać serial w duchu filmowych opowieści a nie w tym samym uniwersum.

Do tego projekt się znacząco zmienił od czasu ogłoszenia anulacji EMH. W Marvelu nie spodziewali się tak wielkiego "hejtu" na tą informację, USM także chyba zakończy swój żywot na drugim sezonie (yeah). Dopiero jakiś czas temu zaczęły nasypywac informacje o tym ze serial jednak nie będzie już w stylu USM (niezbyt dobrze przyjęty) a właśnie w MCU gdyż trzeba doić kasę puki się da ;)

Grievous

"Po prostu wprowadzał by on zbyt wielki burdel w MCU. Coś mi się wydaje że będą oni chcieli serial utrzymać serial w duchu filmowych opowieści a nie w tym samym uniwersum."
Niby dlaczego skoro cały czas będą pokazywać Falcona którego w filmach jeszcze nie było, a raz na jakiś czas pogada z jakimś Avengerem, ewentualnie komuś naklepią? Iron Man 3 już praktycznie powstał, Thor 2 ma zaklepany scenariusz, nim zrobią ten serial pewnie wszystko dopną też z Kapitanem 2, gdzie Falcon pojawi się grany przez aktora więc bez problemu mogą umiejscowić akcję w lukach fabularnych między, albo w trakcie poszczególnych filmów. Nie zamiesza bardziej niż każdy z filmów, I nie zakończy żywotu na drugim sezonie, z tego co ja słyszałem ma być tego tylko ok 12-15 odcinków bo uznali, że więcej nad Falconem nie ma sensu się rozwodzić, a akurat tylko wyemitują do czasu Kapitana 2.
Ps: Marvel ma gdzieś hejtowanie fanów bo każdy i tak obejrzy każdy nowy serial jaki zrobią.

"Dopiero jakiś czas temu zaczęły nasypywac informacje o tym ze serial jednak nie będzie już w stylu USM (niezbyt dobrze przyjęty) a właśnie w MCU gdyż trzeba doić kasę puki się da ;)"

Kłamiesz, ta informacja była zawarta już w pierwszych newsach na temat tego serialu z rok temu.

barry1

Stwierdzono, że to MCU, gdy tylko ogłoszono, że ma powstać. To, że ma być w stylu USM to wymysł ludzi piszących w tym temacie. Nigdzie nie wspomniano o tym w jakiejkolwiek informacji prasowej.

barry1

Rok temu to nawet nie było wiadomo o tym serialu a EMH święciło triumfy na ekranach.

I Marvel wcale nie ma hejtu za nic gdyż... jedyny serial jaki do tej pory zrobili samodzielnie to USM, który najlepiej sobie w TV nie radzi, wszyscy na niego plują i prawdopodobnie skończy się na 2 sezonie, gdyż był zamówiony już wcześniej.