PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194037}

Awatar: Legenda Aanga

2005 - 2008
8,4 36 tys. ocen
8,4 10 1 35744
9,2 5 krytyków
Awatar: Legenda Aanga
powrót do forum serialu Awatar: Legenda Aanga

Widziałem pare odcinków Awatara Legenda Aanga, ale to bardziej z bratem oglądałaem w tv jak
go pilnowałem i wydawało mi się to bardzo dziecinne, po prostu jak bajka dla dzieci. Uwielbiam
anime z charakterem. Warto się za to zabrać ?

ocenił(a) serial na 10
ShinigamiK

1. To nie jest anime, a kreskówka znaczy się amerykańska produkcja.
2. Tak to jest produkcja dla dzieci
3. Normalnie jestem fanem anime ale bardzo mi się podobało
4. Sprawdź drugi sezon (księgę- ziemia), pierwszy był nieco nudnawy, jeżeli ci się nie spodoba widać nie dla ciebie.

ocenił(a) serial na 9
ShinigamiK

To prawda, że to produkcja dla dzieci i, że pierwsza księga - woda jest nudnawa, ale mnie się bardzo podobało :) Szczerze polecam ;D

ocenił(a) serial na 10
horsiareczka

Tak księga wody wciąga ale księga ziemi po prostu wgniata w fotel szał pał ciał nie możesz się oderwać :)

użytkownik usunięty
kiara_94

woda się rozkręca dość powoli....
aczkolwiek jeszcze tam robi się ciekawie.

natomiast ziemia - kiedy poznajemy Azulę (i jej towarzyszki) i Toph dopiero miażdży. Boleję nad tym, że te postacie pojawiają się tak późno bo bez nich nie wyobrażam sobie tego serialu (już prędzej bez Katary czy Aanga^^).

ogień też jest fajny i wszystkie najfajniejsze postacie znamy nim się zaczyna, to jego atut na pewno, ale nie wiem czy jest lepszy od ziemii...

natomiast woda zdecydowanie odstaje poziomem, aczkolwiek jest przyzwoita i to chyba dobrze, że serial jest coraz lepszy zamiast zacząć się dobrze a skończyć fatalnie...

ocenił(a) serial na 8
ShinigamiK

pierwsza seria, rzeczywiście jest trochę dziecinna, a postacie i humor nieco przerysowane, ale to tylko na początku :) później naprawdę się rozkręca i jest coraz lepiej i lepiej. tła są ładne, ruch postaci bardzo płynny (choć może nie wszędzie, ale w większości) świat przedstawiony jest chyba największym atutem serialu/kreskówki/anime, jak by to nie nazwać. fabuła i bohaterowie coraz lepsza z każdą serią i każdym odcinkiem, aż w końcu razem ze światem stanowią ogromny plus.
podsumowując, jeśli przetrwasz kilka pierwszych epizodów (lub skupisz się na tych co w nich dobrze :)) natrafisz na naprawdę fajną, ciekawą przygodę :)
...przynajmniej moim zdaniem :P...