PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194037}

Awatar: Legenda Aanga

2005 - 2008
8,4 36 tys. ocen
8,4 10 1 35747
9,2 5 krytyków
Awatar: Legenda Aanga
powrót do forum serialu Awatar: Legenda Aanga

szukam podobnej serii do avatara. wiem, że ciężko będzie ją znaleźć, ale jestem bardzo zdesperowana. animacja była naprawdę fajna, dlatego mi zależy by ją znaleźć. była emitowana w latach 2005-2009 (mniej więcej) na belgijskich kanałach nickelodeon lub club rtl, mam jednak nadzieję, że była również na polskich kanałach. oglądałam ją w podobnym czasie co avatar i dragon booster.
to było dawno, i mało co już z tego pamiętam więc mogę się w niektórych szczegółach mylić. dlatego jeśli ktoś kojarzy serię choć trochę podobną do tego co napiszę, proszę śmiało pisać. może akturat w podobnych animacjach znajdę to co szukam.
* historia rozgrywała się w świecie trochę steampunkowy. cywilizacja i świat był podobny do avatara ale miałą również elementy technologii/mechaniki - nie takie futurystyczne jakie znamy ale właśnie bardzo steampunkowe. możliwe też, że tak jak w avatarze byli magami ale tego jestem w chwili obecnej niezbyt pewna.
* animacja miała podobną kreskę do avatara. mało mangową/anime.
* głównymi bohaterami była czwórka nastolatków. raczej wszyscy mieli białą skórę. i jeśli się nie mylę to poznali się w czymś na rodzaj szkoły (ale taką w stylu avatara. uczyli się walczyć itp). ale tego jestem bardzo mało pewna. natomiast nie znali się wcześniej. wszyscy nosili kombinezony jednoczęściowe z elementami mechanicznymi.
* jedną z głównych postaci, i wydaje mi się, że dla fabuły najważniejszą jest seth. szczupły brunet. z charakteru trochę przypomina zukko. bardzo waleczny, silny, poważny, pamięta o swojej misji. jest liderem grupy. jest dobrym wojownikiem. nosi granatowo szary kombinezon, możliwe że miał czerwone elementy.
* w grupie było również rodzeństwo. dziewczynka w wieku 12/13 lat oraz jej brat. obaj rudzi. dziewczynka miała dwa kucyki, tak jak brat zielono szary kombinezon. nosiła duże i ciężkie buty do kolan, trochę w robocim stylu. jej brat natomiast był dobrze zbudowany, szeroki w ramionach. obaj bardzo uzdolnieni technologicznie. brat uwielbia roboty i dobrze się na nich zna, możliwe że też je budował. siostra natomiast znałasię na mapach, topografii oraz różnego rodzaju broni technologicznych. byli bardzo pogodni, weseli.
* czwartą postacią jest dziewczyna, o której pamiętam najmniej. była w wieku seth'a i rudzielca. możliwe, że miała ciemniejszą karnację. z umiejętności przypomina katarę i księżniczkę kidę z atlantydy. znała legendy. była opiekunką drużyny. dbała o swoich przyjaciół.
* cała czwórka wyruszyła w świat by wykonać misję. nie pamiętam czego dotyczyła, prawdopodobnie uratowanie światu.

jeśli komukolwiek się mój opis kojarzy z jakąkolwiek serią, nawet odrobinę, proszę o podanie tytułu. z góry dziękuję. :)

889641265

Jedynie do głowy przychodzi mi to Wakfu - https://www.filmweb.pl/serial/Wakfu-2008-583636

Nawet jeżeli to nie to, to i tak polecam :)