Kolejny serial gdzie w roli głównej występuje "Dong-wook Lee" i .... no właśnie, coraz bardziej go nie trawię, a może inaczej - "do poważnych facet" nie należy - więc jeśli chodzi o dramat lub miłość - to jest on całkowicie niewiarygodny. Ale w komediowych rolach, gdzież sam wygląd "jest żartem" - to się chłop znakomicie nadaje. Faktycznie wymyślono ciekawą "osobowość" którą reprezentuje Ha-joon Wi, a z kolei ten facet - naprawdę "może wszystko" - i z tym nastawieniem od razu lepiej się przyjmuje tą opowieść. Lecz niestety sama historia, aż tak wartko się nie kręci, mnie w zasadzie nawet męczyła długimi chwilami, a przede wszystkim drażniło mnie jak fatalnie przedstawiono policję w tym serialu - poziom infantylności według mnie został przekroczony. O ile wcześniejsze wątki było dość konkretne i łatwo przyswajalne - to decydujący wątek był już granicznie zakręcony - a jego finał strasznie ...... (do obejrzenia samemu).
Serial ma mniej więcej taką samą dynamikę na całej długości - owszem 3 pierwsze odcinki mogą lekko znużyć - ale potem jest lepiej. Szkoda, że nie rozwinięto wątku kobiecej bohaterki którą zagrała "Ji-eun Han" - bo to mogło pomóc w sile wyrazu i odbioru całości - a tak trochę ją "odstawiono na boczny tor" - i tak w zasadzie jest, aż do ostatniej sceny. A jeśli chodzi o gatunek tego tworu - niby jest kryminalny, trochę thrillera i akcji jest, element fantasy z tą osobowością - ale całości zdecydowanie bliżej komedii, niż czegoś bardziej poważnego - a przecież - śmierci w tym serialu nie brakuje. Panowie po prostu na ekranie nieźle się bawią .... próbując też zabawić widza ... mnie niestety nie ubawili - lecz Całość Serialu jest z pewnością na Dobrym, rzetelnym poziomie i z pewnością może wielu widzom się spodobać.