PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=861838}

Barbarzyńcy

Barbaren
2020 -
6,6 9,6 tys. ocen
6,6 10 1 9551
Barbarzyńcy
powrót do forum serialu Barbarzyńcy
marti098

Vikings, Spartacus, Black Sails (zawłaszcza polecam), Rome, The Last Kingdom, jeszcze opcjonalnie gorsze i mniej pasujące to Templariusze, Gra o Tron, Vikingane (ale Wikingowie lepsi, więc nie warto tracić czasu)

marti098

Britannia - o Rzymianach, którzy chcą podbić Brytanię .

ocenił(a) serial na 5
marti098

PODOBNE! Te są naprawdę warte uwagi (godne poświęcenia całych godzin w końcu to seriale NIE FILM) :
Wikingowie (2013),
Rzym (2005).
Gra o Tron (jest bardzo dobrym serialem (tylko nie o rzymianach!)

A pozostałe cóż:
Spartacus z kolei to serial sieczka o mordobiciu, pełnym ruchania i przelewania krwi. Zestawianie go razem z tymi dwoma pierwszymi serialami to obraza :-) w mojej ocenie.
Serial Vikingane to serial "beka" .
Po obejrzeniu dwóch pierwszych wymienionych seriali dopiero z ciekawości sięgałbym do The Last Kingdom i Templariusze (z braku laku bo są z pewnością słabsze) czy Britannia.

ocenił(a) serial na 8
marti098

z seriali to: Wikingowie, Spartacus, The last Kingdom ( jeszcze nie oglądałem ale ponoć dobry ), Black Sails ( co prawda nie o średniowieczu ale polecam ) Gra o Tron ( serial fantasy ale wart obejrzenia ) z filmów: Król Artur (2004) Centurion (2010), Ostatni Legion (2007), Dziewiąty Legion (2011), Spartacus

bodi87

he, he...ten Ostatni Legion to mogles sobie darowac.W filmie jedyne co warto obejrzec to Worenusa(McKidd) w roli slugusa Odoakra. Z seriali co wymieniles to jedynie Ostatnie krolestwo godne jest uwagi, Wikingowie-dopoki zyl Ragnar. Serial Rzym-nic go nie przebije, mimo ze fabula jest sprzeczna z historia.

ocenił(a) serial na 8
alexandre_cour

Upadek królestwa już oglądnąłem fakt serial jest super. Co do Wikingów lepiej się oglądało póki Ragnar żył ale ( dla mnie ) potem też nie był zły, kto co lubi. Co do Ostatni Legion wiem ze arcydzieło to to nie było ale widziałem gorsze filmy. Było pytanie o podobne filmy/seriale to napisałem