PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36151
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Na wstępie powiem jedno nie rozumiem umiejscowienia historii w czasach współczesnych co ten zabieg scenarzystów miał wnieść do historii?

Samochód policyjny jako jedyny chyba przypomina współczesność ale reszta nie do końca do tego cała otoczka nie bd tu wspominał domu czy motelu które poza smarfonami mają wszystkie elementy pasujące do połowy ubiegłego wieku ale miasto i inne pomieszczenia też nie są aż tak wyeksponowane by można było poczuć że to dzieje się tu i teraz tylko kiedyś tam. Jak już mamy nowości elektroniczne np TV to na takim LCD leci nam czarno biały film. Chyba scenarzyści zrobili sobie z tym umiejscowieniem taką ostatnią deskę ratunku i jak bd tonąć to i brzytwy chwytać. Pewnie miało być to umiejscowione tak jak powinno a nie teraz tylko ktoś nagle wpadł na taki pomsył przeniesienia akcji do innych czasów i wyszło to tak nijak troche to irytuje momentami :) ale to moja opinia

Bohaterowie spoko ;) każda postać coś wnosi jeśli chodzi o głównych bohaterów zabiegi manipulacyjne np wizjami Normana świetne nie do końca można mieć pewność czasami czy to prawda czy też fałsz.

Gra aktorska na dobrym wysokim poziomie wracając do aktorów. Dobrze wykreowane są te postacie nie prostolinijne tylko bardzo wielowarstwowe super.

Ogólnie jest dobrze nie mój klimat trochę ale jest nieźle szkoda tylko że jest to historia na max 2 sezony więcej na pewno dobrze nie wyjdzie.

Minusem na pewno jest za szybki rozwój wątków, można by było niektóre bardziej rozwinąć i wpleść z innymi wątkami choć dobrze że one się łączą. No i drugi minus ale do naprawy to tylko moja opinia trochę więcej mroku by nadeszło bo bardziej tej historii odpowiada mroczność

Największa zaleta to tajemnica.