PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36153
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

jestem po obejrzeniu pierwszych pieciu odcinkow i jak dla mnie chlopak grajacy Normana jest malo przekonywujacy , tzn patrzac na niego przez te pierwsze odcinki nie wyobrazam se go za kilka lat bedzie trzymal trupa matki i mordowal w jej ciuszkach , po drugie rozumiem ze pomymyslali duzo zeby serial mogl jakos funkcjonowac to znaczy ta sprawe z szeryfem z tą azjatka i tak dalej ale jedno mnie wkurza dlaczego ten serial w porownaniu z oryginalem strasznie uwspolczesnili to znaczy nowiutkie smartfony , laptopy z internetem , akcja z oryginalu ma miejsce gdzies wstecz 50-60 lat a ten serial gdzie norman jest jeszcze mlody to lata dzisiejsze wtf ?

ocenił(a) serial na 7
Michal17

Ten serial tylko częściowo nawiązuje do pierwowzoru, nie jest to typowy prequel.
Jest to raczej luźne nawiązanie do filmu i wiele faktów będzie zmyślonych.
A moim zdaniem wszyscy aktorzy grają w tym serialu na dobrym poziomie, Freddie też :)

"Fabuła zawarta w Psycho i jego sequele, nie określą fabuły Bates Motel. Producenci twierdzą, że produkcja została zainspirowana oryginalnym filmem z 1960, więc tak odległe czasy wymagają pewnych poprawek. "Jest pewien bagaż, który wniósł Psycho. Ale wydaje mi się, że potencjał jest o wiele większy... Mamy zamiar nadrobić zaległości wątkowe, które pozostały po filmie jednak nie czujemy się tak bardzo zobowiązani aby iść w 100% zgodności z oryginałem. "

Fragment z tego artykułu:
www.darlton.pl/bates-motel/bates-motel-newsy/745-bates-motel-kilka-faktow

ocenił(a) serial na 9
qiks33

rozumiem cie calkowicie , serial sie powoli rozkreca nie moge sie doczekac pierwszej ofiary normana i bardziej demonicznej strony jego matki

ocenił(a) serial na 7
Michal17

Szkoda tylko, że pierwszy sezon jest taki krótki. Akcja zacznie się pewnie zaostrzać pod koniec 1 sezonu, a coś konkretniejszego będzie pewnie dopiero w 2 sezonie.