Tak sobie sprawdzałem tytuły odcinków i ostatni odcinek trzeciego sezonu nosi nazwę "Psycho" jak większość z nas wie że jest to tytuł pełnometrażówki Hitchcocka, i zastanawiam się czy zakończenie sezonu to będzie finał Bates Motel czy będzie coś zaczerpnięte z oryginału Hitchcocka , pewnie nie. O ile scenarzyści nic nie zmienią i możemy się spodziewać tego na co pewnie wszyscy tu czekamy ja osobiście zastanawiam się jak to będzie pokazane i co będzie tego prowodyrem a mianowicie Norma musi umrzeć i jak umrze , Norman ma dwie osobowości i po śmierci matki będzie zabijał w jej łaszkach , ja chciałbym żeby pokazali jak wykopuje jej zwłoki ;) , co mnie też zastanawia co się stanie z Dylanem , Romero czy Emmą, czyżby wszyscy mieli umrzeć bo wiemy że Norman zostanie sam tak czy siak. Co do Emmy to w trakcie sezonu może przez chorobę umrzeć . Co do samego serialu to Vera Farmiga jest jego wielkim plusem jakoś nie narzekam na drewniane aktorstwo tutaj ale to Vera jest na piedestale
W zwiastunie jest scenka jak Norman mówi do Dylana głosem matki, więc to bardzo prawdopodobne trzeci sezon będzie ostatnim.
Interesujące, myślałem że kolejne sezony są oczywistością i będą chcieli ciągnąć dalej tą historię, a tutaj wygląda na to że już za kilka odcinków zobaczymy wielki finał. Aż ciężko mi uwierzyć że zakończą tyle wątków w kilku odcinkach, jest jeszcze Dylan i jego plantacja, Emma, szeryf, no ciekawe co z tego wyjdzie.