PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124462
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Na Filmwebie powinno się mieć możliwość oceniać sezony oddzielnie. Pierwszy oscyluje według mnie koło 8/9, a drugi ledwo piątka i nie poleciłabym go widzom.

Ale do rzeczy! Już parę tygodni temu, po czwartym odcinku pisałam, że jestem ogromnie rozczarowana, bo nie widzę w nowym sezonie tych elementów, które stanowiły o sukcesie poprzedniego (czyli świetnych aktorów, charyzmatycznych postaci i świetnego humoru).

Potem drugi sezon nieznacznie się poprawił (odcinki od 5-7) i postanowiłam poczekać na zakończenie. I NIESTETY! Ta historia zupełnie mnie nie przekonuje.
Nagromadzenie tak wiele dziwacznych elementów jest tak duże, że widz tego nie kupuję. Wszystko jest taaaaak naciągane!

Czego tu nie ma! Dzieciaki z domu dziecka szkolone na szpiegów, motyw z wywiadem, strzelanina w szkole (nadal nie rozumiem, dlaczego Iwo strzelał - nie kupuję zazdrości o Magdę), środowisko handlarza bronią i proppersów. A w tym wszystkim Paweł Zawadzki.

Całkowicie pominięto Karolinę - okazała się mało znaczącą postacią. Motyw z Radkiem i jego śmiercią - kuriozalny. Mam wrażenie, że sama fabuła nie była z góry zaplanowana, ale wymyślana z odcinek na odcinek.

Nie, nie i jeszcze raz nie!

ocenił(a) serial na 8
MadamedePompadoure

O Jezu, jak ja się z Tobą zgadzam w każdym zdaniu. Nawet takie same oceny bym dał, czyli pierwszy sezon to takie 8.5, a drugi 5. I też uważam, że każdy sezon powinno się móc oceniać oddzielnie.