PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124462
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Właściwie cała akcja teraz toczy się wokół tajemniczej grupy anarchistów z lasu. Uczniowie w tej grupie odgrywają marginalne znaczenie, są ewentualnie wykorzystywani do czegoś, cała sprawa już w tym momencie nie ma nic wspólnego z szkołą.
Chyba że sprawa grupy terrorystycznej jest sprawą poboczną, jak w pierwszym sezonie biznesy Molendy, a głównym wątkiem jest coś innego. Tylko co to jest? Cały czas zniknięcie uczniów, czy też zamach z drugiego odcinka?

użytkownik usunięty
bytrek

Tak marginalna że jeden z ich członków robi rozpierduchę w szkole? Do tego nie wiadomo czy ktoś ze szkoły nie pomagał Iwo

ocenił(a) serial na 9

Chcesz mi powiedzieć, że ci gówniarze, którzy mają po 17 lat są mózgami w planowanym ataku terrorystycznym?

bytrek

głownym powodem jego przybycia była zaginiona trójka, musieli miec powód zeby go tam sciagnac, a po przybyciu sprawa wymkneła sie z pod kontroli, zamach sam sie niejako wykreował. A potem to juz nie miał wyjscia i ciagnał sprawe

ocenił(a) serial na 9
onet318

Ciągnie sprawę, ale Ona nie ma już związku z szkołą.

bytrek

Może być tak, że preppersi są wątkiem pobocznym, a sprawa - także zamachu - ma związek bezpośredni albo z Magdą (ci goście od Eweliny z lasu raczej nie wyglądali na takich, co każą sobie robić takie dziwne tatuaże lub jeżdżą wypasionymi furami po centrum Wrocławia porywając licealistki) albo z Tymkiem (za bardzo się przeląkł i zaangażował w poszukiwania, gdy usłyszał, że belfer to "szpicel"). Albo raczej z obojgiem - razem zniknęli (Iwa też wtedy nie było), Tymek widział, jak Magdę wciągają do samochodu i do kogoś dzwonił (do kogo?), i tak dalej. Nie pasuje mi tylko to, że Magda od początku się kręci wokół belfra (i to raczej ma czemuś służyć, a nie że licealistce spodobał się nowy pan od polskiego), Iwo podczas wiadomej akcji mówił, że to szpicel, a Tymka dopiero olśniło, tak jakby tylko on nie wiedział co się święci.

ocenił(a) serial na 9
By_the_Bay

Ciekawe skąd Iwo wiedział że Berlfer to szpicel, czyżby od Dyrektorki?

bytrek

W sumie Iwo to mógł też to wywnioskować po tym nieudolnym śledzeniu i albo belfra nazwał szpiclem, bo zrozumiał, że bez powodu tego nie robił, albo po prostu nazwał go szpiclem, bo skoro śledzi, to znaczy, że szpicel.
Ale jeśli ktoś Iwo o tym powiedział, to albo bezpośrednio dyrektorka, albo ktoś ma dojście do dyrektorki. To też może być powód, dla którego śledzenie Iwo Zawadzkiemu nie wyszło - Iwo mógł być uprzedzony, żeby na niego uważać.

By_the_Bay

*przepraszam za brak odmiany imienia "Iwo", jakoś tak odruchowo się ten mianownik wklepuje ;)

użytkownik usunięty
By_the_Bay

Ja myślę że już to że Paweł ledwo podjął pracę wypytywał się Magdę o Paryż oraz próbował nawiązać kontakt z Iwo,jeszcze sama chęć poznania ucznia,zdobycie jego sympatii może by przeszło,ale to śledzenie to już nie da się inaczej wytłumaczyć niż że gość ma go prześwietlić.

bytrek

1. Iwo nalezał do grupy prepersów.
2. Iwo zabił uczniów,
3. nastepny krok, znalezc prepersów, zeby zapobiec kolejnym ofiarom