1. Czy naprawdę są takie miasteczka w tzw Polsce B, gdzie są takie bogate rodziny jak Molendowie, mający tak piękne domy i samochody?
2. Ktoś już to słusznie zauważył, że taka "ośmiornica" czyli układ sprawujący total kontrolę nad całym miastem to raczej klimat wcesnych lat 90.. Obecnie jeśli już to są naprawdę raczej b. sporadyczne przypadki... Zeby tak ręka w rękę komisarz z burmistrzem i biznesmenem, a ten dodatkowo jeszcze z gangsterem działali to już jednak nie te czasy...
3. Także trafne są inne uwagi na forum, że obecnie nastolatkowie/ licealiści trochę innego języka używają.. Mam w domu nastolatkę to ten nietrafiony archaiczny miejscami slang trochę mnie razi.. Może tak się stało dlatego, że po pierwsze scenarzysta ma 33 lata wiec raczej nie jest ojcem nastoletniej osoby:), choć kto to wie:)), a po drugie większość licealistów (z II klasy!!) grają stare dwudziestokilkuletnie konie...
4. No i czy naprawdę obecnie anno domini 2916 procent palących osób w polskim społeczeństwie wynosi tak ok 90%??? A w lo to 100%?? Nie mogę znaleźć bohatera z tego serialu, który choć raz nie włożył papierosa do ust... Czemu reżyser kazał tak wszystkim aktorom kopcić, jak nie przymierzając w 07 zgłoś się lub w Kapitanie Sowa??