Nie ma szans, żeby Damięcki był mordercą. Nie po zwiastunie ostatniego odcinka. A co tam widzimy? Że Stuhr jest z nim w komitywie. Da się to zauważyć, i nie chodzi tylko o zbicie piony. Poza tym pokazana scena kolejnego aresztowania również go wyklucza. Na bank nie mielibyśmy go na tacy już w zapowiedzi. Szukamy dalej i czekamy, osobiście wskazuję od początku Mirską. Stuhr gada z jakąś kobietą, której widać tylko włosy. Pasują one do niej (i do Eweliny, ale nie liczę, że to ona będzie zabójcą, ogólnie wykluczam dzieciaki).
Jaki motyw musiałaby mieć Mirska żeby zabić?
Dla mnie to byłoby ogromne zaskoczenie gdyby okazało się, że to ona jest zabójcą. A jeszcze większym motyw takiego działania.
Jeśli mówisz o zwiastunie 10 odcinka to co prawda widziałem go z 2 razy, ale byłem przekonany, że Stuhr gadał z odwróconą tyłem do kamery Julką.
Właśnie nie koniecznie.
Piszesz o ,,kolejnej scenie w zwiastunie''.
Tak naprawdę nie mamy żadnej pewności że kolejność scen pokazanych w zwiastunie odpowiada ich faktycznej kolejności występowania w odcinku 10. Jest tylko 1 scena jak Grzegorz podaje rękę Pawłowi na deptaku.... ona może być na początku odcinka. Realizatorzy mogą chcieć nas w ten sposób zmylić.
W zapowiedzi widzimy 2 sceny zatrzymania przez CBŚ. W zwiastunie najpierw zatrzymany zostaje Grzegorz a potem Julka. W odcinku może być odwrotnie.