To jest dopiero 4 odcinek, jak coś po 4 odcinku może przypominać telenowelę? 0-o
Pokaż mi serial fabularny w którym jest tylko główna fabuła bez wątków pobocznych.
Nie chodzi o odcinki. To już wyjaśniliśmy. Nie chodzi też o wątki poboczne, trollu, lecz o ich charakter oraz sposób w jaki są wprowadzane oraz przedstawiane. Czwarty odcinek przypominał mi już ciągniętą na siłę, marną telenowelę.
Trollu? 0-o.. Już widzę z jak bardzo dojrzałą osobą mam do czynienia. Nie ma sensu toczyć tej dyskusji dalej.
Szkoda, ale zaczyna robić się śmiesznie. Postacie mocno przerysowane. Kto sobie wyobraża tak bandytów, czy młodzież?
Czekam do ostatniego odcinka z oceną, pierwsze 2/3 odcinki były nawet ok, ale 4 mocno ciągnie w dół.
Moja babcia ma takie wyobrażenie o bandytach i młodzieży. Szczerze, to jak widzę dresy a-la bandci, czy młodzież to mam wrażenie jakbym oglądał film z początku lat 2000. Cały czas nasza kinematografia ma problem z pokaszywaniem poszczególnych grup społecznych. Rozumiem że jest konieczność ubarwienia postaci, ale tu jest to bardzo mocno przerysowane, chybaa mają nas za idjotow.
No ale masz pokazane, dresy to te ćpuny. Bogate dzieci czyli Jasiek i tamten dealer też odpowiadają zachowaniu takiemu o jakim jest opinia. I aż mnie trzasło, a co jeśli to tamta przyjaciółka Aśki zabiła? Wychodzi na to, że podkochiwała się w Maćku... i zabiła po to, żeby mogła go mieć, tylko ta ciąża :/
Mnie od początku ten serial nieporwał: 1. Słaba ścieżka dzwiękowa a w zasadzie jej brak . 2.Sthur chociaż go szanuję to tu gra beznadziejne . 3. ‘‘Autorski scenariusz ,, inspirowany wieloma serialami ....... 4.Serial produkcji tvn i to widać niestety zdjęciach czy kadrach widać jakby to była zwykła telenowela a nie mocny kryminał..... 5. Odrobina czarnego humoru by się tu przydało.
Wlasnie gra aktorska w ostatnim odcinku (4) Stuhra mocno pociagnela moja ocene serialu w dol, niestety. Ta scena w lesie.... No ale zobaczymy, moze sie dzignie. Ma jeszcze o ile sie nie myle 6 odcinkow? Tak? Ma byc w sumie 10?
Akurat młodzież w tym serialu jest bardzo przerysowana. Rodem z amerykańskich filmów dla nastolatków. Ich zachowanie baaardzo odstaje od tego jak wygląda i zachowuje się dzisiejsza, typowa, polska młoda hołota...Nie wiem jak z bandytami, bo z nimi do czynienia nie mam. ;)
Mnie też coś zaczyna mierzić. Niecierpliwiłam się na premierę, po pierwszych dwóch już chcialam następne, ale w ostatnią niedzielę jakoś tak mi się dłużyło... Nie nudził mnie, ale jakoś tak usiadło tempo. Nagle zamiast Łukasza Tarnowskiego z lokalnymi przestępcami zadaje się Jasiek Molęda. Młody wilk, Adrian, handluje narkotykami i przemyca ubrania z Ruskimi? WTF? A końcówka, gdzie Paweł pyta Sebastiana Molędę kto oprócz niego ma dostęp do kwiatów... No proszzz, to chyba oczywiste, że tatuś...?
Nie czytałam żadnej książki Jakuba Żulczyka, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ta historia w formie książki byłaby o wiele lepsza, niż rozciągnięta na 10. odcinkowe 45 minutowe gadanie ;-).
Of kors, czekam na następną niedzielę. W sumie mogli przyśpieszyć i puszczać po 2 odcinki :D.