PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124462
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

pytanie mam

ocenił(a) serial na 8

mógłby mi ktoś powiedzieć bo jedna sprawa po finale wciąż mnie zastanawia i nie wiem czy to niedopatrzenie z mojej strony czy jak. Skoro Sebuś był gejem to o co chodzi z filmem na Asi telefonie przy kwiatach gdy mówi "Sebuś przestań oh i ah" a ten ewidentnie nie zachowuje się jak gej (czyt. zbliżenia na piersi i takie tam romantyczne heheszki)?

Ogółem serial bardzo dobry, fajna zagadka kryminalna, cały sezon obejrzany w dwa dni co w moim przypadku znaczy, że naprawdę nie przynudzał. Szkoda tylko, że Stuhr ze swojej jeansowej koszuli wyskoczył chyba tylko na chwile (jak go dresy benzyną oblały i podarowały własne ortaliony) ale to pewnie Zara była więc po Dobrowicach jasna sprawa chciał się markowo powozić ;D

aguux

Faktycznie nie był do końca ten wątek wyjaśniony. Już gdzieś tu wcześniej napisałam,że była to z lekka podpucha: naprowadzili nas tym filmikiem z Asią a potem jak na bankiecie dotykał kelnerkę i wydawało się,że jest hetero.

Potem zapierał się przy belfrze rękami i nogami,żeby jego 'sekret' nie ujrzał światła dziennego. Z jednej strony szkoda,że nie ukazali jak by tą informacje odebrał np. Grzegorz albo jego znajomi i jak by się zachowywali w świetle jego homoseksualizmu....

ocenił(a) serial na 6
aguux

Seba (notabene, dziwne imię dla geja) ukrywał swą orientację. Tego typu zachowania - powiedzmy, filmiki i próby flirtu z kobietami - może miały budować jego wizerunek jako hetero. Np. żeby potem się gdzieś, komuś pochwalić filmikiem, jaką to ,,laskę poderwał".

ocenił(a) serial na 9
laxman

Ale skąd Belfer w ogóle się o tym dowiedział? Co go naprowadziło? Czy było to tylko to zdanie: że Seba nie dałby tych kwiatów żadnej kobiecie?. Dziwne to jakieś :)

ocenił(a) serial na 6
pauers

Przecież Belfer śledził Sebę (2 albo 3 odc.), poszedł za nim do klubu i tam był świadkiem jakichś homo-zachowań Seby (kamera ich nie pokazała). Umknęła Ci spora scena:)

ocenił(a) serial na 9
laxman

Czyli w tym klubie widział co on robił? Stwierdziłem, że skoro nie pokazała tego kamera to mógł tam widzieć cokolwiek, łącznie z tym, że swoiste "dźwięki" przypominały faceta z kobietą :P

ocenił(a) serial na 6
pauers

Proszę Cię...
Na tym polegał pomysł reżysera: uciął scenę w klubie, pozostawił domysły widzom, po czym wyjaśnił to podczas emocjonującej interwencji Stuhra w lesie. Ot, koniec tematu. Podstawowy zabieg, nie ma sie co tu zastanawiać.

ocenił(a) serial na 9
laxman

A co z rozmową w lodówie? I pytaniem: A jesteś? ... Nie wiem co zobaczył Belfer ale jeśli faktycznie widział Sebe z innym gościem to czemu potem zadaje takie pytanie.

ocenił(a) serial na 6
pauers

Kurde bele!:)
W lodówie widać było, jak Sebie jest niezręcznie i jak zależy mu na tym, by prawda nie wyszła na jaw. Belfer odpowiedział mu dziwnie, to fakt, ale to nie zaprzecza temu, że Seba gejem jest

pauers

Odpowiedział tak żeby nie wydało się że go śledził i widział w klubie