mógłby mi ktoś powiedzieć bo jedna sprawa po finale wciąż mnie zastanawia i nie wiem czy to niedopatrzenie z mojej strony czy jak. Skoro Sebuś był gejem to o co chodzi z filmem na Asi telefonie przy kwiatach gdy mówi "Sebuś przestań oh i ah" a ten ewidentnie nie zachowuje się jak gej (czyt. zbliżenia na piersi i takie tam romantyczne heheszki)?
Ogółem serial bardzo dobry, fajna zagadka kryminalna, cały sezon obejrzany w dwa dni co w moim przypadku znaczy, że naprawdę nie przynudzał. Szkoda tylko, że Stuhr ze swojej jeansowej koszuli wyskoczył chyba tylko na chwile (jak go dresy benzyną oblały i podarowały własne ortaliony) ale to pewnie Zara była więc po Dobrowicach jasna sprawa chciał się markowo powozić ;D
Faktycznie nie był do końca ten wątek wyjaśniony. Już gdzieś tu wcześniej napisałam,że była to z lekka podpucha: naprowadzili nas tym filmikiem z Asią a potem jak na bankiecie dotykał kelnerkę i wydawało się,że jest hetero.
Potem zapierał się przy belfrze rękami i nogami,żeby jego 'sekret' nie ujrzał światła dziennego. Z jednej strony szkoda,że nie ukazali jak by tą informacje odebrał np. Grzegorz albo jego znajomi i jak by się zachowywali w świetle jego homoseksualizmu....
Seba (notabene, dziwne imię dla geja) ukrywał swą orientację. Tego typu zachowania - powiedzmy, filmiki i próby flirtu z kobietami - może miały budować jego wizerunek jako hetero. Np. żeby potem się gdzieś, komuś pochwalić filmikiem, jaką to ,,laskę poderwał".
Ale skąd Belfer w ogóle się o tym dowiedział? Co go naprowadziło? Czy było to tylko to zdanie: że Seba nie dałby tych kwiatów żadnej kobiecie?. Dziwne to jakieś :)
Przecież Belfer śledził Sebę (2 albo 3 odc.), poszedł za nim do klubu i tam był świadkiem jakichś homo-zachowań Seby (kamera ich nie pokazała). Umknęła Ci spora scena:)
Czyli w tym klubie widział co on robił? Stwierdziłem, że skoro nie pokazała tego kamera to mógł tam widzieć cokolwiek, łącznie z tym, że swoiste "dźwięki" przypominały faceta z kobietą :P
Proszę Cię...
Na tym polegał pomysł reżysera: uciął scenę w klubie, pozostawił domysły widzom, po czym wyjaśnił to podczas emocjonującej interwencji Stuhra w lesie. Ot, koniec tematu. Podstawowy zabieg, nie ma sie co tu zastanawiać.
A co z rozmową w lodówie? I pytaniem: A jesteś? ... Nie wiem co zobaczył Belfer ale jeśli faktycznie widział Sebe z innym gościem to czemu potem zadaje takie pytanie.
Kurde bele!:)
W lodówie widać było, jak Sebie jest niezręcznie i jak zależy mu na tym, by prawda nie wyszła na jaw. Belfer odpowiedział mu dziwnie, to fakt, ale to nie zaprzecza temu, że Seba gejem jest