PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124462
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Uważam, że jest on w to mocno zamieszany i ciekawe czy w ogóle jest faktycznym ojcem Magdy.
1) puste mieszkanie - zarówno Belfer jak i Luiza są goszczeni w tym samym pomieszczeniu, reszta jest pozamykana na spust, schody zakurzone wyglądają jakby nikt po nich nie chodził - scena jak rodzice Magdy wychodzą.
2) scena powrotu po kluczyki ojca jest bardzo wymowna, chwilę później widzimy kogoś w samochodzie, który prawdopodobnie otruł / zabił Kędzierskiego. Dodatkowo Magda mówi, że rodzice idą na koncert, a na vblogu Luizy było właśnie ogłoszenie wrzucone o koncercie (czyli impreza na której jest Tymon).
3) dla mnie najdziwniejsze było jego zachowanie w 2 odcinku:
- 1 scena (33 minuta 24 sekunda) zobaczył dwóch gości i pobiegł w ich kierunku;
- 2 scena (25 minuta 02 sekunda) ostrzegł ojca Iwo, żeby nie szedł do tłumu, a przecież NIE MÓGŁ WIEDZIEĆ gdyby nie był w to zamieszany, że to Iwo rozpętał tą masakrę.

Czekam na Wasze komentarze i opinie.

jagodowyKuba

Ojcem Halucyny to nie jest na bank,przeciez "Harcerz" powiedzial ze Lucek ja przywizol z Sopotu to chyba nie razem z tymi"rodzicami" :)
Mam wrazenie ze Halucyna to jest kobieta po przejsciach ktora wraca na "dobra droge" to i jej "rodzice" pewnie nie okaza sie czarnymi charakterami.

wi_ma

ten harcerz mowil, ze Halucyna przyjechala z Luckiem do Sopotu a nie z ;P Ale nie wiem o co chodzi z tym Sopotem, bylo cos wczesniej wspomniane?

miszcztoja

straszenie fafluni ten kudlaty - ja slyszalem z Sopotu :)
Lucek zabil tam jakis Gruzionow byl zamieszany w handel bronia na wybrzezu . szukal bo Kedzierski przez kilka lat

wi_ma

Puscilem sobie ten fragment i niby bylo "do" :P
Ci rodzice podejrzani, ale moze sa na serio jej rodzicami tylko ze przy okazji szpiegami (w sumie znali sie z innymi rodzicami, Magda tez chyba nagle do szkoly nie dolaczyla). Ten ojciec pare razy wspomnial o warsztacie samochodowym zeby niby bylo ze maja normalna prace.
W odcinku z masakra on chyba wyczail ze przejechala karetka a nie ze szly dwie osoby, moze jest jakąś wtyką skoro sie przedarl tez przez kordon i obczail po drugiej stronie szkoly ze tam sa uczniowie

miszcztoja

tak sobie pomsylalem ze to by bylo troche bez sensu Pablo I Tati jej nie znali,Lucek im ja przedstawil w tej chalupie pod Wroclawiem.Gdzie jak sie mozna domslac od 2-3 lat sie ukrywa po ucieczce z Sopotu gdzie zabil pare osob. Jak uciekl pare lat temu z 3City :)to jak mial ja tam przywiezc :)
My tak naprawde nie wiemy czy ona chodzi do tego LO od poczatku,a nawet ile ma lat itp scenarzysci nie dali nam za duzo wskazowek.Zobacz pusty dom moze oznaczac ze nikt tam nie mieszkal albo mieszkal tylko wlasnie sie zwijaja :)

wi_ma

Ogolnie najpierw Pablo powiedzial ze chodzi o Lucka i Kedzierski nie skojarzyl o kogo chodzi, kazal ustalic personalia, a Pablo zaraz dodaje cos o tym Sopocie ale bez zadnych szczegolow, tak jakby ci przesluchujacy mieli wiedziec o co chodzi (jak pewnie nie wiedzieli wtedy kto to ten Lucjan), no i w ogole szkolenie w BlackWater 25 lat temu mimo ze organizacja powstala w 1997 :P

Zastanawiam sie jak dlugo Lucek mial w ogole Halucyne, niby dopiero ją im przestawil (chociaz mowil tylko ze ma narzeczona, moze ją juz wczesniej widzieli) ale Iwo wiedzial ze Magda to Halucyna, tak jakby wczesniej tez jechal z nimi po sprzet do Lucka i wtedy ją zobaczyl.

miszcztoja

z audiodeskrypcji "wiem ze przyjechała z Sopotu ale jej nie znam"

wi_ma

No jesli tak to jest bardziej logiczne, chociaz ewidentnie mowil "do" :P
Magda mogla byc zwykla dziewczyna na telefon i mozliwe, ze Karolina tez byla. Ale do tego razem z Tymkiem (i pewnie z kims jeszcze) sa wplatani w te interesy ktore Tymek upublicznia na blogu. Pytanie czy Lucek byl tylko zwyklym handlarzem czy tez mial z tamta "mafia" kontakty. Ale chyba nie mial skoro Tymek po tym jak Lucek ja w ktoryms odcinku zabral to samochodu dzwonil to nich i mowil, ze Lucek po nią wrocil

wi_ma

Witam po ostatnim odcinku :) Mam taką myśl ile w końcu czasu Lucek znał Magdę? Ona chyba go powinna poznać dopiero na misji podczas dwutygodniowego szkolenia czy jak to było? W ogóle wcześniej mówiła, że Lucek jej załatwił podstawionych rodziców itd ale w to już nawet nie wnikam :P

miszcztoja

on ja znal z Sopotu ,byla sierotka z domu dziecka ktora wywiad zwerbowal do wspolpracy i "postawil" Luckowi

tak historyjka z wynajetymi przez Lucka rodzicami to legenda na wypadek dekonspiracji .
Stad tez smierc Eweliny nie ma kompletnie sensu jak wiele bzdur w tym serialu :)