Belfer
powrót do forum 2 sezonu

Sezon 2

ocenił(a) serial na 8

Jak myślicie, o czym będzie drugi sezon Belfra? :)

MIKI220697

Jak dla mnie kluczem może być zdanie "ktoś z tej teczki ma interes w tym aby prawda nie wyszła na jaw". Jakaś grubsza sprawa.

Zawadzki ma na sumieniu miasto:
-Przez jego działania zginęło kilka osób (Lesław, Kuś, Kijana, Shrek)
-Szwedzi nie podpisali umowy (Grzesiu robił szwindel, ale jednak zwabił inwestorów),
-Olka zaczęła ćpać,
- spalony dom Ciotki,
Wiadomo, że można to wszystko usprawiedliwić ale akurat osobiście może go to gryźć i przypisywać sobie winę.

Wracając do grubej sprawy Belfer będzie chciał dociec prawdy. Możliwe, że złem będzie Grzegorz Molenda z Sebastianem (który nie wygląda na syna), Molendowie maja władzę podpalenia itp.
Druga opcja to szukanie innego zła, którego nie znamy. Możliwe, że kolejny gracz kalibru Molendy. Możliwe, że Grzesiu będzie chciał pomścić śmierć Asi i razem z belfrem będą dociekać prawdy. I łapać może nie bezpośredniego zabójcę, ale osobę której zależało by prawda nie wyszła na jaw.

MIKI220697

Najmądrzej byłoby pójść schematem np. z serialu True Detective i zrobić kompletnie nową, niezwiązaną z 1 sezonem intrygę z innymi bohaterami.

kalibanner

Nie oglądałem tego serialu, ale zrobić coś podobnego co by nie było podobne i nie oglądało się z wrażeniem, że oglądasz to samo. "Prawdziwym Detektywem" morze być każdy a Belfrem już nie bardzo. W sumie każdy uczy się całe życie, zawsze mogą zamienić literki L z E i wyjdzie Blefer :) (tak wiem nie ma takiego słowa, ale wiadomo co by oznaczało)

ocenił(a) serial na 9
MIKI220697

Wychodzi na to,że być musi.