PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95512}
7,0 26 tys. ocen
7,0 10 1 25509
6,2 8 krytyków
Beverly Hills, 90210
powrót do forum serialu Beverly Hills, 90210

z tego co widze nie wszyscy bohaterowie dotrwają do końca produkcji serialu...kto zniknie i dlaczego? no i jeśli oni tak poznikają to kogo serial bedzie dotyczył???? oglądałam to jak byłam bardzo mała i juz nie pamietam...teraz sobie przypominam ;)dobrze ze leci na polsacie;)

imagination90

Wiem, że napewno zniknie Shannen Doherty (ostatni odcinek z nią to ostatni odcinek 4 serii). Chyba też w 5 czy 6 serii znikną rodzice Brendy.

Oldzia_

tez kolega Davida zniknie Scott czy jakoś tak zginie w wypadku samochodowym chyba:)

KLIMER16

on sie zastrzelil

Marilee_chan

no to jego już nie ma....we wczorajszym odcinku poszczelił się....

imagination90

o Boziuuuu....jaki byk zrobiłam <wstyd> Postrzelił sie a nie poszczelił xD Nie wiem co sie ze mną działo ja to pisałam ;P

imagination90

może ktoś Ci robił:D
a kto zginie w wypadku samochodowym(samochód zderzy się z pociągiem)?
Tyle zapamiętałem:)

KLIMER16

o wie ktoś kto zginął w tym wypadku????????

imagination90

Zniknie Brenda (wyjedzie na studia), Brendon (on znajdzie pracę w gazecie), Andrea (zajdzie w ciążę ze swoim wykładowcą na studiach i potem przeprowadzi się gdzieś z nim i wróci do serialu w ostatnim odcinku).

Potem zniknie jeszcze kilka innych osób, które będą dopiero wprowadzone do tego serialu w późniejszych sezonach :).

sandrula

A serial będzie dotyczył pod koniec Kelly, Donny (o niej będzie w sumie dużo, bo okaże się, że będzie miała przyrodnią siostrę itp.), Steve'a, Dylana, chociaż on będzie występował nieregularnie.

Aha i znikną jeszcze rodzice Brendy i Brandona, oni gdzieś wyjadą, ale nie pamiętam gdzie :).

sandrula

dylan tez zniknie ale bedzie sie pojawiał jeszcze

sara137_2

Dlatego napisałam, że będzie występował nieregularnie :).
W sumie głupio zrobili, bo główni bohaterowie zniknęli z tego serialu :].

sandrula

tak zgadzam sie, przeciez ten film tak na prawdę to historie rodziny Walsh'ów i jej przyjacioł a pozniej to zostana tylko przyjaciele, troche glupio to rozegrali

Hibbies

z wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Beverly_Hills_90210

* Jason Priestley - Brandon Walsh (1990-1998, 2000)
* Shannen Doherty - Brenda Walsh (1990-1995)
* Jennie Garth - Kelly Taylor (1990-2000)
* Tori Spelling - Donna Martin (1990-2000)
* Ian Ziering - Steve Sanders (1990-2000)
* Brian Austin Green - David Silver (1990-2000)
* Luke Perry - Dylan McKay (1990-1995, 1998-2000)
* Tiffani Thiessen - Valerie Malone (1995-1998, 2000)
* Gabrielle Carteris - Andrea Zuckermann (1990-1995)
* Vincent Young - Noah Hunter (1997-2000)
* Lindsay Price- Janet Sosna Sanders (1998-2000)
* Vanessa Marcil- Gina Kincaid (1998-2000)
* Daniel Cosgrove- Matt Durning (1998-2000)

Ciekawostki

* Powstały 293 odcinki BH90210
* Brandon Walsh jest 4 minuty starszy od swojej siostry Brendy.
* Postać Dylana miała początkowo pojawić się tylko w jednym lub dwóch odcinkach.
* Jennie Garth dostawała 55 tys. $ za odcinek serialu
* W jednym odcinku, Brandon i Stev przed wypiciem drinka mówią po polsku "Na zdrowie"
* W pilocie serialu postać Jackie Taylor grała Pamela Galloway, natomiast w dalszej częsci serialu Ann Gillespie.
* Tori Spelling nie została umieszczona w czołówce pilota serialu.
* W pilocie Jima Walsha zagrał Lyman Ward. Później jednak sceny te zostały usunięte i nakręcone ponownie wraz z Jamesem Eckhousem w roli Jima Walsha.
* Postać 'Jima Walsha' zajęła 41 miejsce w rankingu przeprowadzonym przez jedną z gazet na 50 największych telewizyjnych tatuśków wszechczasów (2004).
* Aaron Spelling stworzył postać Giny Kincaid spacjalnie dla Vanessy Marcil.
* Serial skończono kręcić 24 stycznia 2000 roku.
* Rolę Valerie Malone powierzono Tiffani Thiessen, zaraz po tym, jak propozycję odrzuciła Alicia Silverstone.
* Postaci uczęszczały do nieistniejącego California University, tak samo jak postaci z serialu Saved by the Bell: The College Years" (1993).
* Początkowo ojca Dylana, Jacka McKay'a , grali Terence Ford i Arthur Brooks, zanim rolę przyjął Josh Taylor.
* Adres fanklubu serialu to :

Beverly Hills 90210 - The Fan Club P.O Box 8084088 Dept.BH - 07 San Francisco Ca 94 188 USA

dylan_5

Moim zdaniem najfajniesze jest właśnie te 5 lat serialu kiedy wszyscy główni aktorzy grają, serial robi się słaby jak brenda odchodzi i tak juz postepuje dalej.
Robi się już miszmasz, każdy z każdym niczym "moda na sukces" , odgrzewane kotlety i wszystko się powtarza, robi sie nudno i bohaterowie dorośleją , robi się serial dla dorosłych

dylan_5

Brenda grała w serialu 4 lata,odeszła w 94r.

schanet

Shannen Doherty - Brenda Walsh (1990-1995)

dylan_5

tam jest źle napisane,zobacz na imdb,tam pisze wyraźnie że grała do 1994r.

imagination90

No ja nie obejrzałam NIGDY BH90210 do końca... Ale wiem, że już nie będzie głównych postaci Brendy i Brandona- co mnie najbardziej... wkurzyło. No, ale oni zniknęli z serialu, bo Shannen Doherty [Brenda] nie zjawiała się na planie, była opryskliwa itp., więc ją wywalili, a w filmie było pokazane, że wyjeżdża na stypendium do Francji (czy coś takiego), a serialowy Brandon znika, bo mu sie umowa skończyła... Ale w jakich okolicznościach w serialu to niestety nie wiem...

Pinky_Emm

Brandon wyjechał chyba do Nowego Jorku, żeby pracować w redakcji gazety, a Brenda niby wyjechała na studia do Minnesoty z powrotem :).

sandrula

Do Waszyngtonu wyjezdza Brandon w 5 odcinku 9 serii.

ja słyszałam że brenda wylatuje do londynu