PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128766}

Bez skazy

Nip/Tuck
2003 - 2010
7,7 6,2 tys. ocen
7,7 10 1 6205
8,0 3 krytyków
Bez skazy
powrót do forum serialu Bez skazy

Fantastyczny serial, właśnie niedawno obejrzałem wszystkie 5 sezonów w 1 tydzień i muszę powiedzieć że jest genialny : )

Moim zdaniem sezon 1 podług pozostałych jest najgorszy i niektórych może zniechęcić a warto obejrzeć wszystkie sezony. Może nie tyle najgorszy ile mniej zaskakujący niż pozostałe, po prostu w pierwszych sezonach zazwyczaj twórcy nie są tak pewni siebie jak w kolejnych gdy już mają jakieś doświadczenie. Dodatkowo poznajemy styl i relacje między bohaterami show.

W kolejnych sezonach już wiadomo o co chodzi, ma się pewne oczekiwania i tutaj to scenarzyści muszą nas zaskoczyć nową sytuacją i zmianami a nie tylko pojechać na nowości. Drugi sezon zaskakujący, trzeci może nawet jest najlepszy, trudno powiedzieć. Gdzieś czytałem że czwarty sezon jest nudny i mało ciekawy z czym nie mogę się zgodzić. Mi bardzo przypadł do gustu i jest doskonałą kontynuacją poprzednich.

Co do 5 sezonu??? Jest zupełnie inny, trochę inny styl i w końcu miejsce akcji też ale poza tym przynosi wiele nowych ciekawych wątków i jeszcze zabawniejszych sytuacji. Najgorszy odcinek 5 sezonu jak dla mnie to ten gdzie kręcono reality show z chirurgami w roli głównej - Plastic Fantastic. Chyba wyszło dość sztucznie i odczułem jakby chcieli przyspieszyć i zamknąć niektóre wątki, trudno powiedzieć.

POLECAM ten serial każdemu, na pewno jeden z lepszych, a już na pewno nie jest to kolejny familijny serial nie wiadomo o czym. Dodatkowo można sobie wyrobić własne zdanie na temat operacji plastycznych i całego tego biznesu : )

5 sezon miał liczyć 22 odcinki czyli pierwszy raz tak dużo bo normalnie to było 13-15, ale przez strajk scenarzystów chyba będzie tylko 13, trudno powiedzieć.

ocenił(a) serial na 9
bluevipert

W tydzień, wow, niezły jesteś c:

Dziękuję za wyczerpującą recenzję, przy okazji nie zdradzającą nic z samego serialu, co lubią czynić czasem recenzenci. Właśnie skończyłam Sic Feet Under i zastanawiałam się, za jaki kolejny serial się zabrać. Myślę, że Nip/Tuck to dobry wybór.

bluevipert

Zgadzam się z Tobą w stu procentach :) Ale coś mi się wydaje, że będzie kolejny sezon, albo nakręcą jeszcze kilka do piątego, bo dziwnie się skończyło....