PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128766}

Bez skazy

Nip/Tuck
2003 - 2010
7,7 6,2 tys. ocen
7,7 10 1 6207
8,0 3 krytyków
Bez skazy
powrót do forum serialu Bez skazy

Hej wszystkim :)
Warto oglądać ten serial ? Poszukuje nowych "zdobyczy", a ten był na mojej liście.. więc, proszę o odpowiedź :)
Pozdrawiam :)

wercia214

OCZYWIŚCIE, ŻE WARTO! TEN SERIAL JEST NAPRAWDĘ ZNAKOMITY. NIE BEZ POWODU ZOSTAŁ NAGRODZONY ZŁOTYM GLOBEM. NAPRAWDĘ DZIWIE SIĘ, ŻE U NAS NIE JEST TAK POPULARNY JAK ZA OCEANEM. MYŚLĘ, ŻE PO PROSTU MAŁO LUDZI SIĘ Z NIM ZETKNĘŁO. POKAZUJE PRAWDZIWE ŻYCIE. LUDZKIE SŁABOŚCI, BŁĘDY, WADY, NIEDOSKONAŁOŚCI, DĄŻENIE DO SZCZĘŚCIA I PIĘKNA ZA WSZELKĄ CENĘ. PORUSZA WIELE ISTONYCH PROBLEMÓW TAKICH JAK: PEDOFILIA (I INNE SEKSUALNE DEWIACJE), HOMOSEKSUALIZM, RÓŻNE UZALEŻNIENIA itp. NIE MA TAKIEGO TEMATU TABU, W KTÓRYM NIP/TUCK NIE ZABRAŁO BY GŁOSU. JEST W NIM SPORO SEKSU I WIELE OCHYDNYCH SZCZEGÓŁÓW OPERACJI PLASTYCZNYCH, ALE TO TYLKO DODAJE MU REALIZMU. DLA MNIE, JEST TO PO 1 SEZONIE "LOST" NAJLEPSZY SERIAL W HISTORII TELEWIZJI.

ocenił(a) serial na 10
wercia214

Nie warto tylko TRZEBA zobaczyć! Świetnie opisał to kolega Wentylek3. Również dziwię się, że serial ten nie jest u nas popularny no i ta ocena (7,86!?). To co bardzo mi się podoba w tym serialu to to, że główni bohaterowie mimo, iż są znanymi, bogatymi i szanowanymi chirurgami plastycznymi to nie są cukierkowaci i wyidealizowani. Pokazane są ich mroczne strony (jak próżność, hipokryzja czy chciwość), a mimo to widz nie traci do nich sympatii.
Krótko mówiąc WARTO! Obejrzyj parę pierwszych odcinków, a w pewnym momencie wciągniesz się na maksa. Ja zaczynam piąty sezon i mimo, że zostało mi do końca kilkanaście odcinków już zaczynam się martwić, że już mam bliżej niż dalej do końca:(
Pozdrawiam.

slash1024

Ja się podpisuję pod moimi poprzednikami. Absolutnie warto. Najlepsze są pierwsze 2 sezony.

ocenił(a) serial na 9
wercia214

Warto na pewno! Serial jest genialny i też jestem bardzo zdziwiona, że nie jest u nas za bardzo doceniony. Wystarczy obejrzeć pierwszy odcinek serialu, a gwarantuję Ci, że się wciągniesz.

ocenił(a) serial na 8
katasia1

racja. z nip tuckiem spotkalem sie po... wpisie na filmwebie, ze ma pewne zbiezne elementy z californication :D dodam, ze ogladam ww. i desperate housewvies. nie jestem maniakiem serialowym i sobie to chwale:) hehe ogolnie 3 pierwsze sezony sa re we la cy jne! 4 juz troszke gorzej, lekko naciagany, ale trzyma super poziom. moim zdaniem 5. sezon to totalna porazka i zenada. wogole skaza na nip tuck ;) teraz widze, ze 6. bedzie naprawde godnym ukoronowaniem swietnego serialu. tylko to czekanie na odcicnki...;)

anspogo

Ten serial jest genialny. Ma kilka naprawdę chwytających za serce momentów. 4 i 5 sezon były do kita, ale reszta jest świetna. Jestem narazie po obejrzeniu 5 odcinków 6 sezonu, tylko wkurza mie, że trzeba tyle czekać na napisy. Do poprzednich sezonów pojawiały się szybciej.

mia23

Wątek homoseksualny? A gdzie się pojawił? W sumie pamiętam że jeden z tych chirurgów zakochał się w współpracowniku (tym bardzo metro, który na równi z nim odgrywa równą rolę). Jak to się rozegrało w końcu? Doszło do czegoś między nimi?

ocenił(a) serial na 10
wercia214

Ten serial musi każdy zobaczyć. Jest znakomity . Jeden z moich ulubionych. Polecam!!!

witchwoman

ehe jest super, był emitowany kiedyś na TVN siedem a teraz jest na TVN
tylko szkoda że tak późno

ocenił(a) serial na 10
KristenStewart

Serial leci zarówno na TVN jak i na TVN Siedem z tym, że na jednym kanale leci sezon III, a na drugim IV. Myślę, że właśnie głównie przez to, iż puszczają go tak późno nie jest tak popularny w Polsce. Choć z drugiej strony nie jest to "grzeczny" serial więc pewnie stąd ta pora emisji:)
Ps: Ciekawe dlaczego w serwisie nie ma informacji o emisji 'Niptaków"?

slash1024

Absolutnie warto. Seril mówi o sprawach tabu i jest niesmowicie inteligentny. Gorąco polecam.

glebalina111

Cholernie warto! Ten serial zmienia spojrzenie na pewne sprawy i daje dużo do myślenia. Ponadto gwarantuje mnóstwo wrażeń.

ocenił(a) serial na 10
meadow8

Ja dopiero zaczęłam oglądać, ale uważam, że warto.

Kimber

Warto, wiele scen jest fenomenalnych. Ale serial jest też przepełniony wieloma scenami trudnymi, bolesnymi i odpychającymi. Ja dawno temu zacząłem moją styczność z serialem od odcinka 3x11 <Quentin i żołnierz, Christian i pacjentka>, no i nie jest to dobry odcinek na rozpoczęcie przygody z tym serialem. :P

marek222

Rzeczywiście, niezbyt.

ocenił(a) serial na 10
nero3

Ja niedawno zaczęłam oglądać i muszę powiedzieć, że już jestem uzależniona i uważam ten serial za genialny.

ocenił(a) serial na 10
pocahontas123

WARTOOO NA 100 % :D