Hej wszystkim :)
Warto oglądać ten serial ? Poszukuje nowych "zdobyczy", a ten był na mojej liście.. więc, proszę o odpowiedź :)
Pozdrawiam :)
OCZYWIŚCIE, ŻE WARTO! TEN SERIAL JEST NAPRAWDĘ ZNAKOMITY. NIE BEZ POWODU ZOSTAŁ NAGRODZONY ZŁOTYM GLOBEM. NAPRAWDĘ DZIWIE SIĘ, ŻE U NAS NIE JEST TAK POPULARNY JAK ZA OCEANEM. MYŚLĘ, ŻE PO PROSTU MAŁO LUDZI SIĘ Z NIM ZETKNĘŁO. POKAZUJE PRAWDZIWE ŻYCIE. LUDZKIE SŁABOŚCI, BŁĘDY, WADY, NIEDOSKONAŁOŚCI, DĄŻENIE DO SZCZĘŚCIA I PIĘKNA ZA WSZELKĄ CENĘ. PORUSZA WIELE ISTONYCH PROBLEMÓW TAKICH JAK: PEDOFILIA (I INNE SEKSUALNE DEWIACJE), HOMOSEKSUALIZM, RÓŻNE UZALEŻNIENIA itp. NIE MA TAKIEGO TEMATU TABU, W KTÓRYM NIP/TUCK NIE ZABRAŁO BY GŁOSU. JEST W NIM SPORO SEKSU I WIELE OCHYDNYCH SZCZEGÓŁÓW OPERACJI PLASTYCZNYCH, ALE TO TYLKO DODAJE MU REALIZMU. DLA MNIE, JEST TO PO 1 SEZONIE "LOST" NAJLEPSZY SERIAL W HISTORII TELEWIZJI.
Nie warto tylko TRZEBA zobaczyć! Świetnie opisał to kolega Wentylek3. Również dziwię się, że serial ten nie jest u nas popularny no i ta ocena (7,86!?). To co bardzo mi się podoba w tym serialu to to, że główni bohaterowie mimo, iż są znanymi, bogatymi i szanowanymi chirurgami plastycznymi to nie są cukierkowaci i wyidealizowani. Pokazane są ich mroczne strony (jak próżność, hipokryzja czy chciwość), a mimo to widz nie traci do nich sympatii.
Krótko mówiąc WARTO! Obejrzyj parę pierwszych odcinków, a w pewnym momencie wciągniesz się na maksa. Ja zaczynam piąty sezon i mimo, że zostało mi do końca kilkanaście odcinków już zaczynam się martwić, że już mam bliżej niż dalej do końca:(
Pozdrawiam.
Warto na pewno! Serial jest genialny i też jestem bardzo zdziwiona, że nie jest u nas za bardzo doceniony. Wystarczy obejrzeć pierwszy odcinek serialu, a gwarantuję Ci, że się wciągniesz.
racja. z nip tuckiem spotkalem sie po... wpisie na filmwebie, ze ma pewne zbiezne elementy z californication :D dodam, ze ogladam ww. i desperate housewvies. nie jestem maniakiem serialowym i sobie to chwale:) hehe ogolnie 3 pierwsze sezony sa re we la cy jne! 4 juz troszke gorzej, lekko naciagany, ale trzyma super poziom. moim zdaniem 5. sezon to totalna porazka i zenada. wogole skaza na nip tuck ;) teraz widze, ze 6. bedzie naprawde godnym ukoronowaniem swietnego serialu. tylko to czekanie na odcicnki...;)
Ten serial jest genialny. Ma kilka naprawdę chwytających za serce momentów. 4 i 5 sezon były do kita, ale reszta jest świetna. Jestem narazie po obejrzeniu 5 odcinków 6 sezonu, tylko wkurza mie, że trzeba tyle czekać na napisy. Do poprzednich sezonów pojawiały się szybciej.
Wątek homoseksualny? A gdzie się pojawił? W sumie pamiętam że jeden z tych chirurgów zakochał się w współpracowniku (tym bardzo metro, który na równi z nim odgrywa równą rolę). Jak to się rozegrało w końcu? Doszło do czegoś między nimi?
Ten serial musi każdy zobaczyć. Jest znakomity . Jeden z moich ulubionych. Polecam!!!
Serial leci zarówno na TVN jak i na TVN Siedem z tym, że na jednym kanale leci sezon III, a na drugim IV. Myślę, że właśnie głównie przez to, iż puszczają go tak późno nie jest tak popularny w Polsce. Choć z drugiej strony nie jest to "grzeczny" serial więc pewnie stąd ta pora emisji:)
Ps: Ciekawe dlaczego w serwisie nie ma informacji o emisji 'Niptaków"?
Cholernie warto! Ten serial zmienia spojrzenie na pewne sprawy i daje dużo do myślenia. Ponadto gwarantuje mnóstwo wrażeń.
Warto, wiele scen jest fenomenalnych. Ale serial jest też przepełniony wieloma scenami trudnymi, bolesnymi i odpychającymi. Ja dawno temu zacząłem moją styczność z serialem od odcinka 3x11 <Quentin i żołnierz, Christian i pacjentka>, no i nie jest to dobry odcinek na rozpoczęcie przygody z tym serialem. :P
Ja niedawno zaczęłam oglądać i muszę powiedzieć, że już jestem uzależniona i uważam ten serial za genialny.