Pomyślałam, że warto byłoby założyć oddzielny temat odnośnie wersji serialu w USA. Ja osobiście nie oglądałam pierwszego odcinka i po przeczytanych komentarzach nie wiem czy to w ogóle zrobię. Podobno na rzecz rozszerzonych scen łóżkowych usunęli inne np. scenę Anthony'ego i Elizabeth. Po zdjęciach z dodatkowych scen niczego oprócz większej nagości nie widziałam, ale jeżeli ktoś obejrzał ten odcinek, to niech powie, czy mam rację.
Czekam na kolejne odcinki, może akurat dodadzą coś ciekawego (chociaż pewnie dalej będą to tylko sceny łóżkowe).
Jeszcze jeżeli ktoś ma dane odnośnie oglądalności tego odcinka w USA, to niech da znać :)
Nie wiem czy widzieliście promocję TWQ na Starz, ale jak czytam niektóre materiały to zastanawiam się czy to ten sam serial.
Perełka z dziś "Margaret Beaufort SEDUCING her way to throne". ;)
Ma ktoś jakieś informacje jak wypada oglądalność w USA?
Oglądalność pierwszego odcinka TWQ w USA - 2,6 mln
Nie wiem jak ocenić ten wynik, bo z tego co wiem to STARZ jest kanałem płatnym (i właśnie to jest powodem, dla którego w sieci jest tylko pierwszy odcinek w wersji amerykańskiej, kiedy była już premiera trzech).
"Perełka z dziś "Margaret Beaufort SEDUCING her way to throne". ;)" - żartujesz?... :/
Możecie podac link do odcinka w wersji amerykańskiej lub napisac czy w wersji emitowanej w Stanach Zjednoczonych występuję ta sama obsada co serii wyświetlanej na kanale BBC?
Tak, to jest dokładnie ten sam serial, tylko w wersji USA jest więcej nagości (oczywiście) :) Rozszerzone sceny łóżkowe, pewne dodane tak jak na przykład (z tego co mówili ludzie, bo nie ma tego epizodu jeszcze w sieci) w drugim odcinku noc poślubna George'a i Isabel, którą fani określają jako "awkward".