Dla ciekawskich, kilka nowych fragmentów pierwszego odcinka :D
http://www.youtube.com/watch?v=12U6Z7NtD3E
Podoba mi się scena z Endymionem i Serenity, jej suknia w mandze prezentuje się o wiele lepiej. Ogólnie jestem dobrej myśli jeśli chodzi o tą serię, już nie mogę się doczekać. Mangowa fabuła zawsze podobała mi się bardziej, jest dojrzalsza, spójniejsza i wyjaśnia więcej kwestii niż starsze anime.
Jestem coraz bardziej na tak i również już nie mogę się doczekać! ;)
Zdradzisz co więcej zostaje wyjaśnione w mandze? Nie czytałam, a strasznie jestem ciekawa tych różnić.
Bardzo chętnie :) Kto nie chce wiedzieć, niech nie czyta! Może kilka spoilerów co do pierwszego sezonu.
SPOILERY!!!
Np. w mandze początkowo za księżniczkę Serenity podaje się Sailor Venus, później okazuje się, że służyło to zmyleniu wroga i miało zapewnić bezpieczeństwo prawdziwej.
Mamy trochę więcej o przeszłości czterech generałów, byli oni obrońcami księcia Endymiona tak, jak Sailor Senshi chroniły swoją księżniczkę, ale Beryl udało się ich skorumpować. Wracają na dobrą stronę dopiero po śmierci, jako duchy od czasu do czasu wspomagając Mamoru.
Mamy przesłanki, że w przeszłości generałowie byli związani w jakiś sposób z Sailor Senshi.
http://images2.fanpop.com/images/photos/4200000/Sailor-Senshi-Generals-sailor-se nshi-4241682-640-480.jpg
Pierwsze rozdziały nie różnią się aż tak od starego anime, w podobny sposób zostają zwerbowane Sailor Merkury i Sailor Mars. Za to Jowisz i Wenus pojawiają się w zupełnie innych okolicznościach.
Mamy więcej o rodzinach wojowniczek. Rodzice Ami są rozwiedzeni, mama jest lekarzem, ojciec malarzem i nie mieszka z nimi. Ojciec Rei jest politykiem, nie utrzymuje z nią kontaktów, mama zmarła.
Pojawia się więcej faktów z czasów Księżycowego Królestwa. Jest przedstawiona historia nieszczęśliwej miłości Beryl do Endymiona ( była nadworną czarodziejką Królestwa Ziemii ). Beryl zabija Endymiona, Serenity z rozpaczy popełnia samobójstwo. Beryl ginie z ręki sailor Wenus.
Wenus jest przywódczynią pozostałych senshi i nimi dowodzi :D
Różnić jest o wiele więcej, jak będziesz ciekawa, to napiszę coś więcej.