PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711518}
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1328
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

Czy jest chociaż tycia szansa, że któraś ze stacji polskich wyemituje ten serial. ;)

ocenił(a) serial na 10
cloe4

Mi się zdaje, że tak - może napiszemy petycję do AXN Spin? :> Myślę, że seria powinna być tania więc jeśli już teraz zainteresujemy stację, to po emisji pełnego sezonu powinna się pojawić na AXN :)

Artemisek

Byłoby fajnie, o ile emitowali by ten serial z napisami, bo jakoś nie znoszę lektora w anime. ;D

ocenił(a) serial na 10
cloe4

well z dubbingiem mogło by wyjść fajnie, w szczególności jeśli by się tym zajął AXN a co do napisów - myśle że to idiotyzm bo mamy już wersje z napisami, a brakuje nam Lektora / Dubbingu dla tego wolał bym oczywiście wersje z lektorem / dubbingiem po mimo że nie trawie lektora ;>

Artemisek

Dubbing byłby dla mnie super, ale zależy jakby wyszedł, poza tym brakowałoby mi tych japońskich głosików. ;D

cloe4

Według mnie powinien być )

wort801

Jedno jest pewne... Polsat na 99% serialu nie wyemituje. Powód? Wolą puszczać Durne Sprawy i inne paradokumentalne pierdoły. ;)

cloe4

święte słowa niech oni nie kupują nawet praw przy starej serii to zle się skończyło

wort801

W sumie nie było tak strasznie źle (choć słabo), ale amerykańska wersja i tak była najgorsza. ;)

cloe4

Chodziło o to że kilka odcinków zostało nie pokazanych :)

wort801

Kiedyś się o tym dowiedziałam (Wikipedia - wyrocznia wiedzy).
Ale teraz cokolwiek by się stało, świat poszedł trochę do przodu i wątki magiczne (zdaniem Natanka szatańskie) czy też homoseksualne raczej już by nikogo nie zgorszyły, skoro teraz wszędzie tego pełno. A nagość, no bez przesady w starej wersji nie było znowu jej tak strasznie pokazanej,nie była prawdziwa, bo była narysowana, zresztą to animacja dla starszych dzieci, a w szkole w podręczniku do plastyki tej nagości jest jeszcze więcej. Natomiast jeśli chodzi o nową wersję Sailor Moon to nagości prawie nie ma. ;).

cloe4

No własnie prawie nie ma a jednak jest im trochę wystarczy żeby zrobić jakiś numer z odcinkami oby nie polsat tylko np tvn7 mógłby mieć przykład dragon balla mieli i nie ucinali odcinków .......

wort801

tvn7 w godzinach popołudniowych - jestem za!!! ;)

cloe4

Miło mi tak około 17 pasowało by ??:)

wort801

Jak najbardziej. ;)

cloe4

:)

wort801

Dawniej na tvn można było ok. tej godziny oglądać Dragon Balla, ale niestety zastąpiono go "Super, a raczej Bubelnianią". A szkoda... :(