Serial bardzo przyjemnie się ogląda. Aż się chce zamieszkać na takiej wsi. Nie rozumiem tej bezpodstawnej krytyki. A muzyka Krzesimira Dębskiego oddaje jeszcze bardziej niesamowity klimat tego serialu.
Oh, to zależy, jakie wsie, kochany szymonie0018. Może byłeś w całej Polsce, co?
No i niestety, ale muszę przyznać ci rację :( W małopolskim (tu mieszkam) wsie są bogate, piękne domy, wszędzie restauracje itd. Wystarczy przejechać się trasą nr 4 Kraków - Tarnów i samemu zobaczyć. Podkarpacie wbrew pozorom nie jest tak tragiczne jak się wydaje... JAkiś rozwój tam widać :)
Ale północ, zachód i środek Polski to bieda i nędza. Choć przy wybrzeżu jest znacznie lepiej. Na zachodzie podobno jest tak nieładnie, bo tereny są poniemieckie i ludzie nie budują domów ;)
W Polsce wsie są przepiękne!Wiem bo latem włóczę sie po polskich wsiach i robię zdjęcia.I żaden kraj mnie tak nie zachwycił jak właśnie Polska,ani Monte Carlo,ani całe Lazurowe Wybrzeże czy Włochy(owszem są ładne),ale swego nie znamy,a cudze chwalimy.
Przede wszystkim zacznijmy od tego, że Supraśl, gdzie był kręcony serial, nie jest wsią. Posiada prawa miejskie. I rzeczywiście jest urokliwym miejscem - wystarczająco cichym i bliskim naturze, a jednocześnie wystarczająco cywilizowanym. ;) Wspaniały zakątek zarówno do sezonowych odwiedzin, jak i stałego zamieszkania - mieszkam od czterech lat i żyje mi się cudnie. Kolejnym, szalenie pozytywnym aspektem jest dość bogate życie kulturalne miasteczka.