PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=532928}

Blondynka

2010 - 2021
5,1 5,0 tys. ocen
5,1 10 1 5043
5,5 2 krytyków
Blondynka
powrót do forum serialu Blondynka

Serial bardzo przyjemnie się ogląda. Aż się chce zamieszkać na takiej wsi. Nie rozumiem tej bezpodstawnej krytyki. A muzyka Krzesimira Dębskiego oddaje jeszcze bardziej niesamowity klimat tego serialu.

Wernyhora1

W Polsce wsie nie są takie!

ocenił(a) serial na 10
szymon0018

Oh, to zależy, jakie wsie, kochany szymonie0018. Może byłeś w całej Polsce, co?

Elwinia

No i niestety, ale muszę przyznać ci rację :( W małopolskim (tu mieszkam) wsie są bogate, piękne domy, wszędzie restauracje itd. Wystarczy przejechać się trasą nr 4 Kraków - Tarnów i samemu zobaczyć. Podkarpacie wbrew pozorom nie jest tak tragiczne jak się wydaje... JAkiś rozwój tam widać :)

Ale północ, zachód i środek Polski to bieda i nędza. Choć przy wybrzeżu jest znacznie lepiej. Na zachodzie podobno jest tak nieładnie, bo tereny są poniemieckie i ludzie nie budują domów ;)

szymon0018

W Polsce wsie są przepiękne!Wiem bo latem włóczę sie po polskich wsiach i robię zdjęcia.I żaden kraj mnie tak nie zachwycił jak właśnie Polska,ani Monte Carlo,ani całe Lazurowe Wybrzeże czy Włochy(owszem są ładne),ale swego nie znamy,a cudze chwalimy.

MUSSS

Zapraszam do małopolski :)

Wernyhora1

Przede wszystkim zacznijmy od tego, że Supraśl, gdzie był kręcony serial, nie jest wsią. Posiada prawa miejskie. I rzeczywiście jest urokliwym miejscem - wystarczająco cichym i bliskim naturze, a jednocześnie wystarczająco cywilizowanym. ;) Wspaniały zakątek zarówno do sezonowych odwiedzin, jak i stałego zamieszkania - mieszkam od czterech lat i żyje mi się cudnie. Kolejnym, szalenie pozytywnym aspektem jest dość bogate życie kulturalne miasteczka.

ocenił(a) serial na 7
Wernyhora1

Mi też się podoba 7/10