PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=848063}

Bo to grzech

It's a Sin
2021
7,8 7,6 tys. ocen
7,8 10 1 7605
7,6 16 krytyków
Bo to grzech
powrót do forum serialu Bo to grzech

Ileż można. Netflixa już się nie da oglądać. Teraz HBO zaczyna naciągać mocniej strunę. Fatalna sprawa.

ocenił(a) serial na 9
michalmakarski

To nie oglądaj ️ jaki problem?

ocenił(a) serial na 9
michalmakarski

To "teraz" nastąpiło już przynajmniej 18 lat temu, jak HBO wypuścił "Anioły w Ameryce" ;)

michalmakarski

Masz do wyboru ogromną większość produkcji z ostatnich dziesięcioleci, które są skupione na heteronormatywnych postaciach. Skąd ta frustracja?

Dhari

ah ta lewacka wrazliwosc,nawt swoje zdanie jest juz nie na miejscu jesli nie jest zgodne z lgbtowskimi nurtami i pochodnymi,powiem dosadniej Netfliks stal sie tak mialki,pusty i bezwartosciowy dla kogokolwiek kto kocha porzadne kino(nie licze tu klasykow z bazy)

ocenił(a) serial na 8
thcbart21

To jakie jest to Wasze zdanie? Jesteśmy na forum serialu Bo to Grzech. Serial się może komuś nie podobać i jak najbardziej to rozumiem. Ja go obejrzałam, mam swoje odczucia i opinie i weszłam tutaj, żeby poczytać o wrażeniach innych osób na ten temat. To co czytam to "kolejny serial LBGTQWERTY', "netfilxa nie da się oglądać", "lewacka wrażliwość", "netflix miałki". Chłopaki, oglądacie wielkie kino, to może jakieś merytoryczne komentarze na temat tej produkcji? Jedziecie po Netflixie a nie dość, że to forum konkretnego serialu, to jeszcze nie da się go obejrzeć na Netflixie :) Istnieją grupy netflixowe na fb, to może tam kierujcie swoje zażalenia? Nikt Wam nie odmawia Waszego zdania, ja chętnie je poznam, napiszcie co było takie złe w tym serialu? Bo wiecie, skoro ja nie lubię filmów o pszczołach, to nie chcę ich oglądać i nawet do głowy mi nie przychodzi, żeby wchodzić na forum filmu o pszczołach i pisać. " oooo wszędzie te pszczoły". Wielkiego kina o białych, hetero mężczyznach przez dziesiątki lat zrobiono całe mnóstwo. Na pewno jeszcze nie widzieliście wszystkiego ;) Po co wchodzić na forum serialu o gejach?

michalmakarski

Moi drodzy :)
Nie chodzi o żadną frustrację, a jedynie to stwierdzenie faktu, że potęgująca się w kinematografii (i nie tylko) poprawność polityczna związana z kolorami skóry, feminizmem, tolerancją sprawia, że widz (tak, mówię o sobie) w pewnym momencie zamiast skupiać się na treści i formie kina od razu wyłapuje podskórnie przemycane przekazy ideologiczne. Znak czasu. Jednym to przeszkadza innym nie.
A co do "ogromnej większości produkcji z ostatnich dziesięcioleci". Jasna sprawa! :)

Wtedy było łatwiej bo kino czarno białe :P (żarcik) :D

ocenił(a) serial na 8
michalmakarski

Tyle, że w przypadku tego serialu nikt nie próbował przemycić poprawnie politycznych treści, gdyż epidemia Aids w latach 80tych zaczęła się w środowiskach homoseksualnych. To jest fakt. Wystarczyło przeczytać opis serialu i po prostu nie oglądać, jak wół było napisane, że to serial o gejach. Nie musiałbyś się denerwować, wchodzić tutaj i pisać komentarza ;)

ocenił(a) serial na 7
michalmakarski

ale tutaj to nie jest "przemycane" ten serial jest w całości o gejach XD

ocenił(a) serial na 7
michalmakarski

Znak czasu? To patrz na to https://www.filmweb.pl/film/Zadanie+specjalne-1980-4744 Film o GEJACH z 1980 roku szok myślałem, że geje to nowe zjawisko znak czasu jak to nazwałeś.

marcin_lendzion

a czy ja powiedziałem, że "geje to nowe zjawisko"?

ocenił(a) serial na 9
michalmakarski

"poprawność polityczna związana z kolorami skóry, feminizmem, tolerancją sprawia, że widz (tak, mówię o sobie) w pewnym momencie zamiast skupiać się na treści i formie kina od razu wyłapuje podskórnie przemycane przekazy ideologiczne." A Ty zdajesz sobie, że widzowie to nie tylko hetero biali mężczyźni? To jest serial o AIDS w środowisku homoseksualnym w latach '80. Za mało masz białych hetero osób w nim?
Jakoś nie wierzę, że osoby, które mają największy problem z fEmInaZiStkAmi, PoPraWnOsCiA PolItYcZnA i LgBTqWERTY nie mają po prostu czegoś na sumieniu. Pomijając fakt, że większość takich osób to po prostu "nie jestem rasistą, ale... " type.

michalmakarski

Chyba kolego czas się pogodzić z własną seksualnością zamiast ją wypierać...

ocenił(a) serial na 9
SatineNic

Bardzo trafna uwaga.

SatineNic

Jako 100% heteryk jestem w pełni pogodzony. A co kto robi za firanką, to jego broszka. Nie mój problem.
Znam kilku nieheteronormatywnych kolesi. Fajni, poważni ludzie z dorobkiem zawodowym. Mają podobne zdanie do mojego. A właściwie to opieram się tutaj na ich opinii poniekąd. Też mają powoli przesyt fali "poprawności politycznej". Czy to dot. czarnych czy homoseksualnych postaci etc.

Są, byli i będą. Ale forsować to na siłę? A po jasną cholerę?

Pozdrawiam pięknie i życzę miłego śnieżnego dnia. :)

PS. Lupin czarny? No ależ proszę... :/

ocenił(a) serial na 9
michalmakarski

Słynny argument pt. "kolega gej" XD Rozumiem, że film gdzie wszyscy aktorzy są biali i hetero- normalny film, wszystko spoko. W momencie kiedy pojawi się osoba ciemnoskóra lub LGBT- olabogaaa, poprawność polityczna, ideologie wciskają :o Uwaga, uwaga- na świecie istnieją ludzie o różnych kolorach skóry i orientacjach. Mają swoje życie, swoje historie- są ludźmi, a nie ideologią. I dla nich, o nich również powstają filmy i książki.

michalmakarski

Nachalne te części rowerowe i zuchwałe. Powiedziałbym nawet, że bezczelne.

ocenił(a) serial na 9
michalmakarski

Trzeba być idiotą , aby zamieścić taki komentarz; gdzie na platformach streaming wybiera się samemu produkcję. Mi to za krawat na schizofrenię...

ocenił(a) serial na 8
michalmakarski

To jest serial o epidemii AIDS w latach 80. która dotyczyła głównie osób homoseksualnych, więc jak można się dziwić, że serial opowiada o gejach??? xd