PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,2 tys. ocen
6,8 10 1 8174
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

i nie piszę dlatego że chcę kogoś obrazić ale jeśli ktoś prześledzi szczegółowo jego biografię to będzie to wiedział.Pierwszy kontakt był z Karolem Hanuszem, w serialu jest pokazane że Bodo nie uległ jego zalotom .Nigdy nie stworzył związku z kobietą, tylko epizody, najdłużej z Reri, która zresztą mieszkała u jego matki,później udostępniał ją swoim kolegom.Bardzo kochał swoją matkę przez całe życie i mieszkał z nią.Charyzmatyczny i ujmujący styl bycia powodował, że miał mnóstwo wielbicielek, wiadomo czaruś bajerant z pięknym uśmiechem.Może za swoją orientację i nietypowy tzw. nowoczesny styl życia został uznany przez NKWD za niebezpieczną jednostkę.Teraz nie da się niczego udowodnić oczywiście ale są historycy którzy taką wersję mają.

ocenił(a) serial na 1
marcalina

Coś w tym jest. W biografii "Bodo" S. Kopra - autor sugeruje, że wiele wskazuje na to, że Bodo mógł być gejem lub biseksualistą. Zaś w książce "Bodo i jego burzliwe romanse", autorka twierdzi coś zupełnie innego, choć ta książka to strasznie naciągana według mnie, ogólnie jedna ze słabszych o Bodo.

ocenił(a) serial na 3
marcalina

Ja raczej jestem pewna że nie był gejem.Nie wiadomo nawet jaka była ta znajomość z Hanuszem.Facet grał raczej w niemych filmach W kabarecie tylko Qui pro Quo.Bodo zmieniał kabarety.Interesował się kobietami tylko był chyba typem wolnego ptaka.Nigdzie nie znalazłam wśród wspomnień starych aktorów choćby wzmianki o tym.A jeśli chodzi NKWD to chyba Pani nie wie ilu Polaków Sikorski wyciągnął z łagrów i więzień .Wystarczyło być Polakiem.

ocenił(a) serial na 7
marcalina

Możwe, że tak ale po co wykupił RERI? Po co mu była ta kobieta z dalekich stron?

ocenił(a) serial na 3
kubakuba_filmweb

Z Norą Ney też był długo w związku.Ale ona w sumie miała ze 4 mężów.Po Reri i Norze widać w jakich kobietach gustował ;trochę egzotycznych brunetkach.Chyba im był starszy tym mniej zależało mu na trwałym związku.A to że kochał matkę i mieszkał z nią, był w końcu językiem.A on był bogaty.

ocenił(a) serial na 3
agiuta

był oczywiście jedynakiem ,ale piszę na smartfonie a tu chyba nie ma możliwości edycji.

ocenił(a) serial na 2
marcalina

"Może za swoją orientację i nietypowy tzw. nowoczesny styl życia został uznany przez NKWD za niebezpieczną jednostkę." Rzadko się zdarza, żeby przeczytać tak bzdurne i anachroniczne zdanie! Rozumiem, że NKWD szczególnie prześladowało gejów? Chce Pani zrobić z Bodo geja, to proszę to udowodnić, a nie podpierać się brakami w edukacji!