PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325374}

Bracia i siostry

Brothers & Sisters
2006 - 2011
7,5 4,4 tys. ocen
7,5 10 1 4374
Bracia i siostry
powrót do forum serialu Bracia i siostry

To co zrobiła Jedynka z serialem "B&S" jest najzupełniej żenujące.
Jest to niekwestionowany hit za Zachodzie, oglądają go miliony, a gdy kupuje go jakaś stacja to się wspiera jego emisję, reklamy, spoty, dobra pora emisji itp. tak było czy z prisonem czy z desperatkami w polsacie - wrzucało się tv, a tam w każdym bloku reklama serialu.
a co dała TVP? zero reklamy, gdyby nie Internet nie miałbym pojęcia, że ten rewelacyjny serial będzie u nas;/ poniedziałek 22 nie była pora świetna, bo w polsacie megahit, w tvn szymon, jak jeszcze dojdzie program lisa w tvp2 to w tym paśmie będzie masakra, co tu obejrzeć jeśli już... ja rozumiem, że słaba oglądalność b&s jest spowodowana ciężkim pasmem i słabą reklamą, ale przesunięcie na piątek na 15:10 to jakiś absurd, głupota, ignorancja fanów tego kultowego obrazu! ale niech robią co chcą, i tak go obejrzę, bo akurat wracam ze szkoły. bo tak by the way, to chirurgów oglądam już tylko na foxie, bo północ we wtorki dla ucznia klasy maturalnej to wariactwo;)
a Wy co sądzicie o nowej porze emisji naszego serialu? piszcie !

użytkownik usunięty
chepper21

Szczerze mówiąc to nic o tym nie wiedziałem. teraz własnie sfrustrowany tym, że zamiast "B7S" jest "4400"!!
naszczescie tu znalazłem odpowiedz o zmianie emisji za co Ci dziekuje!!
Jestem tym oburzony, poniewaz ja równiez jestem wklasie maturalnej i mam mało czasu,a a do tego oglądam jeszcze inne amerykanskie seriale i pora 22 w poniedziałek była dla mnie odpowiadajaca!!
Na szczeście w piatek o 15 jestem juz w domu!
Oburzające!!
P.S sorry za błędy ale szybko pisze i nie mam czasu na sprawdzanie tekstu

ocenił(a) serial na 6
chepper21

Właśnie przeżyłam mały szok. Czekając na serial jak w każdy poniedziałek zobaczyłam 4400. Paranoja. Właśnie tego nie lubię w polskich stacjach, że przesuwają sobie porę emisji kiedy im się podoba.
Godzina 22:00 w poniedziałki mi nie przeszkadzała. W piątki chyba nie dam rady zobaczyć o tej godzinie perypetii rodziny Walkerów. Wrócę do starych metod.

chepper21

Ja rowniez przed chwila sie dowiedzialam o przesunieciu na piatek, na ta beznadziejna godzine.
Czekalam na ten serial, czekaalam wlaczylam tv a tu nie ma :/ Mysle co sie dzieje? Zagladam do programu. No do licha. Zagladam do telegazety a tam o tej porze 4400 (ktorego nie lubie). Wkurzylam sie i trafilam tutaj liczac , ze dowiem sie o co kaman. I juz wiem. Jestem oburzona :/

Jak tak mozna? Wrrrr...

chepper21

alez jestem wkurzona,ludzie co to za kraj zbey tak dobre seriale dawac na tak nienormalna pore emisji,za co ja place, za telewizje?przeciez w niej nic nie ma. a jelsi sie cos pojawi to dadza tak pore ze ludzie juz kimaja, jestem tak zla ze szok!!!!!!!!zawsze w poniedzialki obowiazkowo ogladalam b&s. ale kurcze w piatki o tak dennej porze-o 15???przeciez to zasluguje na jakis reportaz w gazecie lub tv zeby przedtsawic problem seriali, olaboga co z aludzie pracuja w zarzadzie telewizji publicznej ktora podobno ma byc dla ludzi, o godz nadawania chirurgow toz lepiej nie wspominac bo mi sie cisnienie podnosi, w srode mam exam z matmy(sesja i te sprawy) i jak mam obejrzec kochanych chirurow?wiem mozna nagrac ale ja wole tak od razu obejrzec, biorac pod uwage ze az tydzien czekam na odc. czym jets spowodowana zmiana emisji b&s?a niby 4400 wiecej obejrzy o tej porze?jasny gwint,poza tym co to za kanal ten fox life?

chepper21

Chyba trzeba wystosowac jakis list do TVP bo to co oni wyprawiaja jest beznadziejne :/

Ta godzina emisji mi w ogole nie odpowiada :/

ocenił(a) serial na 9
chepper21

właśnie się dowiedziałam że będzie w piątki nie wiem czy ta pora będzie mi odpowiadać bo studiuję i plan jeszcze nie ustalony. Swoją droga to jest potworne świństwo tak bez uprzedzenia zmieniać porę emisji!! ten serial 4400 co to jest w ogóle pewnie powtórki no ale pewnie maja większą oglądalność...nie żebym miała coś przeciwko fanom tego serialu ale jeśli TVP chce żeby ludzie oglądali tą stację to niech nie wycina takich numerów i ustali lepszą porę bo wątpię żeby o 15 oglądalność B&S była większa.... (bo wiadomo że ok 15 w domu są tylko emeryci, renciści, małolaty.. no dobra ale przecież wiadomo,że np w USA gdzie to jest hit widownia tego serialu to ludzie w wieku (tak tylko obrazowo) 16 i więcej i na pewno nie jest on nadawany w godzinach kiedy większość ludzi jest w szkole w pracy na uczelni (albo właśnie wracają do domu...).Nieładnie

zzn

Skandal! Piszcie w tej sprawie na widzowie@tvp.pl
Pozdrawiam.

chepper21

zasypmy ich skrzynke pocztowa naszymi skargami,do roboty serialowicze:):)

chepper21

Tak jest... Zaraz im wysle soczystego maila. Oni sie musza z nami liczyc!

użytkownik usunięty
Maw

Ja też studiuję i jeszcze nie wiem, jaki będę miał plan. Bardzo mi się spodobał ten serial i to, że wczoraj po długim oczekiwaniu na godzinę 22 doczekałem się nielubianego przeze mnie "4400" było do tej pory najgorszą telewizyjną niespodzianką, jaka mi się przydarzyła. Tak na marginesie, czy ten kolejny odcinek, który planowo byłby wczoraj, był już puszczony w zeszły piątek czy dopiero będzie w nadchodzący?

ocenił(a) serial na 6

Na szczęście będzie w ten piątek - odcinek szósty.
Też mam nadzieję, że ułoży mi się plan na studiach z wolnym piątkiem ;>
Muszę wystosować jakieś pismo do mojej katedry bo na tvp nie ma co liczyć ;)

chepper21

Jak dla mnie to też katastrofa...
Bardzo spodobał mi sie ten serial i wciągnął na max...ale piątek godz. 15:10 to według mnie kiepski pomysł...

ocenił(a) serial na 10
chepper21

To co zrobiła TVP to rzeczywiście totalne DNO, mi poprzednia pora emisji pasowała. A oto, co odpisała mi TVP na mojego maila:
"W związku ze zmianami ramówki w Programie 1, za które najmocniej przepraszamy, ten serial będzie obecnie emitowany w piątki o godzinie 15;10

Zespół ds. Kontaktów z Widzami "

Żal...

ocenił(a) serial na 9
TomeCek

To co robi TVP to jest jeden wielki skandal! Na początek przesunięcie pory emisji...a dalej : zero reklam - brawo dla szefów Jedynki!!!
Kolejnym skandalem jest to, że nie dali żadnych reklam : ja nawet nie wiedziałem, że emitowali 3 sezon...który na dodatek skończyli emitować tydzień temu z 2-godzinnym finałem...inaczej tego nazwać nie można...jak oni traktują widzów?!

Na początku pora mi odpowiadała [mimo tego, ze chciałem oglądać co innego przy I sezonie, to wybrałem Braci i Sióstr] i zacząłem się powoli wciągać - nawet reklamowali serial i miałem nadzieję, kontynuować przygodę z serialem...a tu co?! A tu TVP sobie ni z tego ni z owego zdecydowało o zmianie pory emisji [zrozumiałbym zmianę pory emisji na kilka odcinków; ew. do końca sezonu]...ale ja nic nie wiedziałem o emisji 3 sezonu! Żadnej reklamy i nic nie wiedziałem - tym bardziej w MARTWYM okresie wakacyjnym w TV powinni reklamować serial, ale po co?! Niech widzowie domyślają się co i jak skacząc po kanałach...czy ktoś wie o jakiej porze była emitowana 3 seria?!

A skończyło się to tak, że serial mnie zainteresował i miałem zamiar go oglądać...chciałem pogratulować TVP wyboru i tego, że się podjęli emisji...a na koniec wszystko spieprzyli totalnie, a ja skończyłem oglądanie na ostatnim odcinku, który był wyemitowany o normalnej wieczornej porze w TVP...pozdrowienia dla załogi publicznej!

P.s. : wysłałem do nich maila; oto jego treść :

"Chciałbym się dowiedzieć z jakiego powodu pora emisji serialu "Bracia i siostry" została przesunięta i dlaczego wyemitowaliście wszystkie 3 sezony tego świetnego serialu bez żadnej reklamy?! Zapewne nie zależało Wam na oglądalności tego serialu...ja nawet nie wiedziałem, że emitujecie 3 sezon...a co dopiero, że tydzień temu skończyliście emisję. Co Wam po tym, że wyemitujecie dwu-odcinkowy finał jednego dnia [co jest na plus] beż żadnej reklamy?! Przecież to co zrobiliście z tym serialem to skandal - mówiąc łagodnie. Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek sensowne wyjaśnienie w odpowiedzi... Chciałbym także zapytać czy może macie zamiar powtarzać "Braci i sióstr" o normalnej godzinie [w paśmie wieczornym]; najlepiej wszystkie trzy sezony...Herosów powtarzacie. Zawiedziony fan serialu."

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.