PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396030}

Brama piekieł

Darker Than Black - Kuro no Keiyakusha
2007
7,9 5,9 tys. ocen
7,9 10 1 5861
Brama piekieł
powrót do forum serialu Brama piekieł

Cos innego

ocenił(a) serial na 10

Znacie jakies inne anime o podobnym klimacie? Bo to mi sie bardzo podobało ^^

użytkownik usunięty
kurasza

6 lat minelo od twojej wypowiedzi i wciaz brak prownan :D XD

ocenił(a) serial na 8

Może Ryoko's case file ?

użytkownik usunięty
bula73

jakbys to ocenil w porownaniu do bramy piekiel? lepsze gorsze srednie, nudzi po jakims czasie cyz ?

ocenił(a) serial na 8

hmmm mi bardzo przypadło do gustu ale to o niebo lżejszy temat, nawet trochę komediowy ale to solidna propozycja
szkoda że seria ma tylko 13 odcinków...

ocenił(a) serial na 7
kurasza

Może psycho-pass, hmm?!

kurasza

Obczaj „Wolf's Rain" tego samego studia.Bardzo podobny,ciężki,postapokaliptyczny klimat zmieszany z fantasy,sci-fi i lekką (bardzo,bardzo lekką) dozą surrealizmu.No i tam też mamy zajeb*ście napisane postaci tajemniczego pochodzenia.W ogóle BONES jak zauważyłem,to w tych dwóch animcach ma podobną stylistykę-Miasta otoczone gigantycznymi murami (Tutaj chronią przed Bramą,w WR chroniły miasto przed śniegiem i zamieciami [prawdopodobnie]) Postaci Fantastyczne/z tajemniczym rodowodem (Tutaj mamy Syndykat-Heia,Yina,Huang i Mao.W „Wolf's Rain" mieliśmy głównych bohaterów-wilki upodabniajace się do ludzi: Kibę,Hige,Tsume i Toboe).Można by było dodać jeszcze jakiegoś naukowca/kogoś z władzy,próbującego dociec prawdy o bohaterach (W DTB była to Misaki Kirihara,w „WR" Cher Degre).

Ogółem trochę się rozpisałem,ale warto zobaczyć.Mnie osobiście wciągnęło tak,że przez kilka dni obejrzałem wszystkie 31 odcinków.Polecam.

kurasza

Black Bullet?