PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549704}

Break Blade

2010 - 2011
7,5 372  oceny
7,5 10 1 372
Break Blade
powrót do forum serialu Break Blade

Ciekawe

ocenił(a) serial na 8

Bardzo fajnie zapowiadające się anime. Po jednym odcinku dużo powiedzieć nie można, ale ma potencjał. Przypomina trochę Full Metal Alchemist. Będę oglądał;]

stiq22

Rewelacja! W tym anime zachwyciło mnie wszystko: muzyka (niezwykle klimatyczna), bohaterowie (zwłaszcza relacje między nimi, zupełnie nienaciągane i tak realne i prawdziwe!), kreska (konieczne oglądanie w HQ), fabuła (wciąga od pierwszego odcinka, ciekawe jest odwoływanie się do przeszłości bohaterów i porównywanie jej do wyborów, jakie dokonali, zwłaszcza wątek przyjaźni czwórki głównych bohaterów).
Jak tak dalej pójdzie to moja ocena wzrośnie do 10 :)
I mi też kojarzy się trochę z FMA ^^ Może to przez to, że obie serie są rewelacyjne ;). Chociaż FMA ciężko będzie przebić.

ocenił(a) serial na 10
elfka77

Warto dodać, iż nie wiadomo, czy to dobrze, czy to źle, że tak szybko się seria zakończyła i nie słychać nic o kontynuacji. Nad czym ubolewam, chociaż też nie tak bardzo, bo może to był ten moment, w którym należało skończyć, bo można wyliczać niezliczone przykłady serii, które poprzez zbytnie przedłużanie straciły na wartości.