Czy nie wydaje sie wam, ze rozmowa Saula z Waltem moze byc prorocza? Saul mu proponuje rozwiazanie problemu Hanka, Walt sie wkurza, ze to przeciez rodzina!
Ale moze specjalnie ta scene wstawili, zeby pokazac ze Walt przekroczy kolejna granice, i to co w odcinku 10 bylo nie do pomyslenia, w 12 juz moze byc jedyna opcja rozwiazania problemow?
Check out big brain on Monisia! Podniecasz się oczywistością, tak jakbyś co najmniej wstrzymała Słońce.
Śmiałbym się, gdyby tak nie było i ta twoja 'oczywistość' pryśnie jak mydlana banieczka.
Boze czy tu nic nie mozna napisac? nie raz czytalam, ze Walt moze zabic Hanka, i nie przypisuje sobie tego "odkrycia", chcialam jedynie zwrocic uwage na ten dialog. Bez sensu sa te uszczypliwosci
Ja liczę, że Walt zrobi coś naprawdę ohydnego - aby zostać stuprocentowym tytułowym "bad". Oby tak było, bo ja w przeciwieństwie do wielu coraz bardziej lubię Waltera. ; p
Już gdzieś pisałem, że ostatnim etapem metamorfozy Waltera powinien być sadyzm, czy takie zachowania jak Gus w stosunku do Victora.
To może się sprawdzić, w końcu nie dla jajec Walter we flashforwardach jeździ z tą giwerą w bagażniku. Nie zdziwiłbym się jeśli planowałby jakąś większą zadymę w akcie zemsty, tylko zemsty na kim? Może nagrabi sobie u Czechów?
Jednego bym nie chciał, żeby, jak w tym spojlerze, zabił Jessego. Jego "ojcowska" miłośc do niego miała w sobie coś ujmującego na swój chory (Jane, Brock) sposób.
[spoiler]
To, że Walt pozwolił Jane umrzeć poniekąd uratowało Jessego, bo nawet on stwierdził w odcinku Fly, że pewnie teraz i tak razem z Jane zaćpałby się na śmierć za te wszystkie pieniądze. Ot kolejna laska łapczywa na kasę ale jednak miała coś w sobie :).
Mówiłem na przykład o tym, żeby, jak niektórzy filmowi gangsterzy, z lubością zadawał ludziom ból. Wydawałoby się, że taka krynica mądrości (uzasadnienie dla oceny: "gówno dla lemingów") będzie w stanie to pojąć.
Nie zauważyłem, żeby GUS dopuścił się sadyzmu względem Victora, pusta maso. Co najwyżej było to zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem, mające na celu w odpowiedni sposób zwrócić uwagę świadków tamtego wydarzenia. Przykład sadyzmu możesz zobaczyć w Hostelu.
"...powinien być sadyzm, czy takie zachowania, jak Gusa..."
W miejsce słowa "czy" może być "czy też", "albo", "lub", "bądź" itd. żeby zdanie było bardziej zrozumiałe o ile kojarzysz któreś z tych słów.
BŁAGAM, NIE CHCIAŁEM!!
http://e-fotek.pl/images/61338730916635929729.jpg
Oto martwy borsuczek :)