PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 323233
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Czy nie wydaje sie wam, ze rozmowa Saula z Waltem moze byc prorocza? Saul mu proponuje rozwiazanie problemu Hanka, Walt sie wkurza, ze to przeciez rodzina!
Ale moze specjalnie ta scene wstawili, zeby pokazac ze Walt przekroczy kolejna granice, i to co w odcinku 10 bylo nie do pomyslenia, w 12 juz moze byc jedyna opcja rozwiazania problemow?

monisia_tom

Check out big brain on Monisia! Podniecasz się oczywistością, tak jakbyś co najmniej wstrzymała Słońce.

użytkownik usunięty
kamil_aleksander

Śmiałbym się, gdyby tak nie było i ta twoja 'oczywistość' pryśnie jak mydlana banieczka.

Nie wiem czy tak będzie, ale w każdym razie jest to jedna z najbardziej przewidywalnych teorii.

kamil_aleksander

Może właśnie twórcy chcą żebyśmy wszyscy tak myśleli? Czas pokaże :)

ocenił(a) serial na 10
kamil_aleksander

Boze czy tu nic nie mozna napisac? nie raz czytalam, ze Walt moze zabic Hanka, i nie przypisuje sobie tego "odkrycia", chcialam jedynie zwrocic uwage na ten dialog. Bez sensu sa te uszczypliwosci

ocenił(a) serial na 9
monisia_tom

Ja liczę, że Walt zrobi coś naprawdę ohydnego - aby zostać stuprocentowym tytułowym "bad". Oby tak było, bo ja w przeciwieństwie do wielu coraz bardziej lubię Waltera. ; p

Troublesome

Tak poza tym w rodzinie wszyscy zdrowi?

ocenił(a) serial na 9
kamil_aleksander

Nie marnuj mojego czasu na te podchody.

Troublesome

Daj mu spokój, biedak stresuje się pewnie nadchodzącym rokiem szkolnym.

Troublesome

Już gdzieś pisałem, że ostatnim etapem metamorfozy Waltera powinien być sadyzm, czy takie zachowania jak Gus w stosunku do Victora.

ocenił(a) serial na 10
HARDBOILED_WRITER

To może się sprawdzić, w końcu nie dla jajec Walter we flashforwardach jeździ z tą giwerą w bagażniku. Nie zdziwiłbym się jeśli planowałby jakąś większą zadymę w akcie zemsty, tylko zemsty na kim? Może nagrabi sobie u Czechów?

Hajzenberg

Jednego bym nie chciał, żeby, jak w tym spojlerze, zabił Jessego. Jego "ojcowska" miłośc do niego miała w sobie coś ujmującego na swój chory (Jane, Brock) sposób.

ocenił(a) serial na 10
HARDBOILED_WRITER

[spoiler]
To, że Walt pozwolił Jane umrzeć poniekąd uratowało Jessego, bo nawet on stwierdził w odcinku Fly, że pewnie teraz i tak razem z Jane zaćpałby się na śmierć za te wszystkie pieniądze. Ot kolejna laska łapczywa na kasę ale jednak miała coś w sobie :).

HARDBOILED_WRITER

Znajdź w internecie definicję słowa "sadyzm" ćwierćinteligencie.

kamil_aleksander

Mówiłem na przykład o tym, żeby, jak niektórzy filmowi gangsterzy, z lubością zadawał ludziom ból. Wydawałoby się, że taka krynica mądrości (uzasadnienie dla oceny: "gówno dla lemingów") będzie w stanie to pojąć.

HARDBOILED_WRITER

Nie zauważyłem, żeby GUS dopuścił się sadyzmu względem Victora, pusta maso. Co najwyżej było to zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem, mające na celu w odpowiedni sposób zwrócić uwagę świadków tamtego wydarzenia. Przykład sadyzmu możesz zobaczyć w Hostelu.

kamil_aleksander

"...powinien być sadyzm, czy takie zachowania, jak Gusa..."

W miejsce słowa "czy" może być "czy też", "albo", "lub", "bądź" itd. żeby zdanie było bardziej zrozumiałe o ile kojarzysz któreś z tych słów.

ocenił(a) serial na 10
HARDBOILED_WRITER

Błagam, wybacz mi!

Zipox

Tego już przyznam się, że nie rozumiem.

ocenił(a) serial na 10
HARDBOILED_WRITER

BŁAGAM, NIE CHCIAŁEM!!

http://e-fotek.pl/images/61338730916635929729.jpg

Oto martwy borsuczek :)

ocenił(a) serial na 10
HARDBOILED_WRITER